الغدیر

سید حمید بنی هاشمی- ریاضی فیزیکِ حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی

الغدیر

سید حمید بنی هاشمی- ریاضی فیزیکِ حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی

الغدیر

ریاضی فیزیک، هندسه، مدل استاندارد فیزیک، ابرتقارن، همراه با طلبگی

پیوندهای روزانه
  • ۰
  • ۰

۱۴۰۳/۱۱/۱۴

بیانات در دیدار شرکت‌کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن

در پایان چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم(۱)
 
بسم الله الرّحمن الرّحیم

و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین.

خیلی خرسندم و خدا را شاکرم که توفیق عنایت کرد تا یک بار دیگر این محفل قرآنی شیرین و مطلوب و عزیز را در این حسینیّه داشته باشیم. از جناب آقای خاموشی و سازمان اوقاف تشکّر میکنم به خاطر برگزاری این دوره‌ی از مسابقات و بحمدالله ترویج قرآن کریم به شکلهای مختلف و پی‌درپی در سراسر کشور. تبریک عرض میکنم میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (علیه الصّلاة و السّلام) را و امیدوارم که خداوند متعال، ما را از پیروان این بزرگوار و این خاندان مکرّم قرار بدهد.

درباره‌ی کلام‌الله مجید، بزرگان و علما هزاران نکته‌ی پُرمغز و شیرین گفته‌اند و هزاران هزار نکته‌ی ناگفته همچنان باقی است. هر چه درباره‌ی قرآن عرض بکنیم، به اوج فضیلت قرآنی و ارزش این کتاب مقدّس آسمانی نخواهیم رسید. من امروز فقط یک نکته را عرض میکنم و توقّع دارم که مردم عزیزمان و شنوندگان این سخن به این نکته التفات داشته باشند و توجّه کنند. آن نکته این است که ما هر وقت به قرآن مراجعه میکنیم، توجّه داشته باشیم که قرآن معجزه‌ی پیغمبر است. قرآن معجزه است؛ یعنی خدای متعال به وسیله‌ی قرآن، اثبات نبوّت نبیّ مکرّم اسلام را کرده؛ این مسئله‌ی خیلی مهمّی است. [قرآن] معجزه‌ی خالده است. فرق این معجزه با معجزات دیگر انبیا این است که آن معجزات مال دوران خود آن نبیّ مکرّم بود، و مشاهده‌ی معجزه‌ی الهی مخصوص به همان مردم بود: ناقه‌ی صالح را فقط مردم آن زمان دیدند، عصای موسیٰ را فقط مردم آن زمان دیدند، بقیّه خبرش را شنفتند؛ لکن معجزه‌ی پیغمبر را در طول تاریخ و تا هزاران سال دیگر، خود مردم جلوی چشمشان مشاهده میکنند، این معجزه را به چشم خودشان می‌بینند. این استمرار اعجاز قرآنی و اعجاز نبوی یک برکت عظیمی است برای عالم انسانیّت، برای عالم وجود.

قرآن همه‌چیزش معجزه است؛ لفظ قرآن معجزه است، نظم قرآن معجزه است، مفاهیم قرآن معجزه است، خبر قرآن از گذشته و آینده معجزه است، بیان قرآن از سنّت‌های عالمِ وجود معجزه است، از بطون انسان خبر دادن معجزه است؛ همه‌چیز قرآن معجزه است؛ ما از این معجزه‌‌ی بزرگ باید بهره ببریم، استفاده کنیم. اگر از قرآن بهره ببریم، زندگی بشر به سامان خواهد رسید، همه‌ی مشکلات برطرف خواهد شد. درسهای قرآن برای بشر، درسهای عملی است، قابل تجربه است؛ این غیر از معارف بلندی است که فقط برای بزرگان و اولیا و مقرّبان، دسترسی به آن ممکن است؛ [منظور از] این چیزی که عرض میکنیم، همین ظواهر قرآن است، همین کلماتی است که همه‌ی ما میفهمیم، همین «وَ لَقَد یَسَّرنَا القُرآنَ لِلذِّکرِ فَهَل مِن مُدَّکِر»(۲) است؛ اینها برای آحاد بشر قابل استفاده است؛ قرآن را با این دید نگاه کنیم.

 من یک مثال عرض میکنم که با آن مثال، توجّه بکنیم نوع تبیین قرآنی را؛ مثلاً قرآن میفرماید: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛(۳) اگر به خدای متعال توکّل کردید، یعنی تکیه کردید و اعتماد کردید، خدا برای شما کافی است و به هیچ وسیله‌ی دیگری، به هیچ عامل دیگری برای رسیدن به مقصود احتیاج ندارید. خب این یک درس مهم و کلّی است؛ منتها باید تدبّر کرد. یعنی چه «اگر توکّل کردیم، به عامل دیگری احتیاج نداریم»؟ در چه شرایطی، با چه وضعی این حقیقت قطعی و مسلّم تحقّق پیدا میکند؟ این را از خود قرآن باید پرسید؛ خود قرآن این را برای ما مشخّص میکند. توکّل به خدا و ترتّبِ اثر بر توکّل به خدا، دارای یک شرط ذهنی، و یک شرط عملی و واقعی ا‌ست. اگر این دو شرط تحقّق پیدا کرد، آن وقت «وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه»؛ یعنی محتاج هیچ عامل دیگری نخواهید بود.

یکی‌ از آن دو شرط، شرط ذهنی‌ است. شرط ذهنی چیست؟ شرط ذهنی این است که شما اعتماد داشته باشید به صدق وعده‌ی الهی؛ وَ مَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلاً؛(۴) این را معتقد باشید. معتقد باشیم که وعده‌ی الهی، وعده‌ی صادق و قاطع است؛ این جزو زمینه‌های ذهنیِ توکّل است؛ [اگر] این نباشد، توکّل پیدا نمیشود. لذا شما ملاحظه میکنید که خدای متعال مذمّت میکند کسانی را که به خدا سوءظن دارند: اَلظّانّینَ بِاللهِ ظَنَّ السَّوءِ عَلَیهِم دائِرَةُ السَّوءِ وَ غَضِبَ اللهُ عَلَیهِم وَ لَعَنَهُم وَ اَعَدَّ لَهُم جَهَنَّمَ وَ ساءَت مَصیراً؛(۵) یعنی سوءظنّ به وعده‌ی الهی نباید وجود داشته باشد. معتقد باشیم که اینکه میفرماید «وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه»(۶) راست است؛ این اعتماد را باید داشته باشیم؛ این شرط ذهنی است.

من اضافه کنم این جمله را که اینجا یادداشت کرده‌ام: در آن شرط ذهنی، یقین داشته باشیم که با اذن خدا محال ممکن میشود؛ چیزی که به نظر محال میرسد، ممکن میشود؛ این را یقین داشته باشیم. خیلی از چیزها در عالم موجود ما و زندگی ما جزو محالات است؛ مثلاً زنده شدن مرده جزو محالات است. یقین داشته باشیم که با اذن الهی، اگر خدای متعال اذن بدهد و اراده بفرماید، این امر محال میشود ممکن، میشود واقع؛ همچنان که خود قرآن یک جا از قول حضرت عیسیٰ و یک جا از قول خود خداوند متعال(۷) این را برای ما نقل کرده: اَنّی اَخلُقُ لَکُم مِنَ الطّینِ کَهَیئَةِ الطَّیرِ فَاَنفُخُ فیها فَیَکونُ طَیراً بِاِذنِ الله؛ با گِل یک شکل کبوتری را، حیوانی را، پرنده‌ای را میسازم، بعد در او میدمم، کبوتر میشود؛ این جزو محالات نیست؟ امّا باذن‌الله این محال ممکن میشود. «و اُبرِئُ الاَکمَهَ وَ الاَبرَصَ وَ اُحییِ المَوتیٰ بِاِذنِ الله»(۸) ــ «اَکمَه» یعنی کور مادرزاد ــ کور مادرزاد را بینا میکنم، مرده را زنده میکنم باذن‌الله؛ این[جور] است. این را معتقد باشد که با اذن الهی همه‌ی محالات عالم، و چیزهایی که به نظر نمیرسد بتواند تحقّق پیدا کند، تحقّق پیدا میکنند. [یا این آیه:] «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛(۹) عدّه‌ی کمی میتوانند بر عدّه‌ی زیادی پیروز بشوند باذن‌الله؛ این[جور] است دیگر. «فَهَزَموهُم بِاِذنِ الله»؛(۱۰) یک گروه کمی دُوروبَر طالوت توانستند باذن‌الله غلبه پیدا کنند بر یک دشمن گردن‌کلفت؛ یعنی باذن‌الله غزّه غلبه پیدا میکند بر رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا؛ این[جور] است دیگر؛ [این] محال نبود؟ اگر به شما میگفتند که بنا است غزّه‌ی یک‌وجبی، با قدرت بزرگی مثل قدرت نظامی آمریکا مواجه بشود، روبه‌رو بشود و با هم بجنگند، و غزّه غلبه کند بر او، شما باور میکردید؟ باور نمیکردید؛ این جزو محالات است امّا باذن‌الله این کار ممکن است. این شرط ذهنی لازم است؛ یعنی بایستی این را بدانیم که همه‌ی محالات موجود عالم، با اذن الهی، با اراده‌ی الهی قابل تحقّق است، و ممکن است تحقّق پیدا کند؛ این شرط ذهنی است.

[امّا] شرط عملی؛ شرط عملی این است که برای پدید آمدن این رخداد، این حادثه، خدای متعال یک بخش کار را به عهده‌ی خود انسان میگذارد. این‌جوری نیست که بنشینیم داخل منزلمان، بعد بگوییم خب «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةَ کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛ نه، یک بخشی از کار به عهده‌ی ما است، همچنان که در همان قضیّه‌ی حضرت عیسیٰ بالاخره یک بخش کار به عهده‌ی حضرت عیسیٰ بود: ساختن آن پرنده با گِل؛ این کار را حضرت عیسیٰ باید انجام میداد؛ اگر انجام نمیداد، پرنده‌ای به وجود نمی‌آمد؛ این بخش به عهده‌ی او است. اگر چنانچه حضرت موسیٰ (علیه السّلام) عصا را روی زمین پرتاب نمیکرد، آن اتّفاق نمی‌افتاد: وَ ما تِلکَ بِیَمینِکَ یا موسىٰ * قالَ‌ هِیَ عَصایَ اَتَوَکَّؤُا عَلَیها وَ اَهُشُّ بِها عَلىٰ غَنَمی وَ لِیَ فیها مَآرِبُ اُخرىٰ * قالَ‌ اَلقِها یا موسىٰ * فَاَلقاها فَاِذا هِیَ حَیَّةٌ تَسعىٰ؛(۱۱) «اَلقِها» لازم است. [فرمود:] عصا را بینداز؛ وقتی عصا را انداختی، آن وقت نتیجه حاصل خواهد شد، معجزه رخ خواهد نمود، امر محال ــ یعنی تبدیل چوب به اژدها ــ تحقّق پیدا خواهد کرد. پس این شرطِ عملی است: باید یک بخشی از کار را به عهده بگیریم. اِن یَکُن مِنکُم عِشرونَ صابِرونَ یَغلِبوا مِاَتَین؛(۱۲) این را قرآن نقل میکند از تکلیفی که به مسلمانهای صدر اوّل شد: کم هم اگر باشید، میتوانید بر بسیار غلبه کنید.

ما ملّت ایران، ما امّت اسلامی، ما جامعه‌ی بشری، امروز مشکلاتی داریم که بعضی از این مشکلات، به نظر غیر قابل حل میرسد؛ نه، حلّش همین است: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛ توکّل به خدا کنیم، با این دو شرط: اوّلاً یقین داشته باشیم، اعتماد داشته باشیم که اگر وارد میدان شدیم، خدای متعال ما را کمک خواهد کرد؛ ثانیاً وارد میدان بشویم: فَاِذا دَخَلتُموهُ فَاِنَّکُم غالِبون؛(۱۳) خدای متعال به اصحاب موسیٰ فرمود: باید بروید داخل این شهر؛ اگر وارد شدید، «فَاِنَّکُم غالِبون»؛ امّا وارد نشدند، غلبه هم پیدا نکردند. اگر آن بخشی را که به عهده‌ی شما است انجام دادید، مطمئنّاً به آن نتیجه خواهید رسید و خدای متعال آن وعده را عمل خواهد کرد.

امروز ما در مقابل استکبار قرار داریم؛ [البتّه] نه‌فقط ما ملّت ایران. فرق ملّت ایران با بسیاری از ملّتهای دیگر این است که ملّت ایران این جرئت را دارد که بگوید آمریکا متجاوز است، آمریکا دروغ‌گو است، آمریکا فریب‌کار است، آمریکا مستکبر است و «مرگ بر آمریکا»، [در حالی که] دیگران حس میکنند که آمریکا دروغ‌گو است، حس میکنند که فریب‌گر است، حس میکنند استعمارگر است، حس میکنند متجاوز است، حس میکنند که به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیست، [امّا] جرئت نمیکنند این را بیان کنند، جرئت نمیکنند در مقابل او بِایستند. خیلی خب، سهم خودشان را انجام نمیدهند؛ وقتی انجام ندادند، نتیجه حاصل نمیشود. باید سهم خود را انجام داد، باید صبر داشت، باید مجاهدت داشت و تلاش کرد تا اینکه به این نتایج رسید.

ملّت ایران، در طول این چهل و چند سال، صبر کرده، تلاش کرده، همه‌ی قدرتهای مستکبر دنیا در مقابلش صف کشیدند، علیه او تلاش کردند، کار کردند امّا ملّت ایران نه‌فقط ضربه ندیده، [بلکه] پیش رفته، ترقّی کرده، رشد کرده؛ ایرانِ امروز، ایرانِ چهل سال قبل نیست؛ ما در همه‌جهت رشد کرده‌ایم. حالا بعضی‌ها میگویند در جهات معنوی [رشد نکرده‌ایم]؛ نه، در جهات معنوی هم بفرمایید: این نمونه‌ی قرآنی‌اش است. [وقتی] این بچّه‌ها قرآن میخوانند، انسان از خواندن اینها لذّت میبرد؛ حافظ قرآن و تالی(۱۴) قرآن [هستند]. زمان جوانی ما در مشهد، ما هم اهل قرآن بودیم، ما هم جلسه‌ی قرآن داشتیم [امّا] تعداد کسانی که میتوانستند قرآن تجویدیِ خوب بخوانند، حقیقتاً در همه‌ی مشهد به ده نفر نمیرسید. امروز هزاران جوان در سرتاسر کشور، قرآن تجویدیِ قوی خوب [میخوانند]، هزاران نفر حافظ [هستند]؛ امروز معنویّتمان [هم] پیش رفته، قرآن ما هم بحمدالله پیش رفته؛ از جهات مادّی هم پیشرفت کرده‌ایم؛ جوانهای ما کارهای گوناگونی انجام داده‌اند، و این پیشرفت ادامه پیدا خواهد کرد و ملّت ایران ان‌شاءالله به برکت توکّل بر خدای متعال، به اوج مطلوب خود خواهد رسید.

والسّلام علیکم و رحمة ‌الله و برکاته

 

 در ابتدای این دیدار ــ که به مناسبت اختتامیّه‌ی چهل‌ویکمین دوره‌ی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد ــ تعدادی از قاریان به قرائت آیاتی از قرآن کریم پرداختند. همچنین، حجّت‌الاسلام سیّدمهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریّه) گزارشی ارائه کرد.

 از جمله، سوره‌ی قمر، آیه‌ی ۱۷؛ «و قطعاً قرآن را براى پندآموزى آسان کرده‌ایم؛ پس آیا پندگیرنده‌اى هست؟»

 سوره‌ی طلاق، بخشی از آیه‌ی ۳؛ «... و هر کس بر خدا اعتماد کند او براى وى بس است.»

 سوره‌ی نساء، بخشی از آیه‌ی ۱۲۲؛ «... و چه کسى در سخن، از خدا راستگوتر است؟»

 سوره‌ی فتح، بخشی از آیه‌ی ۶؛ «... و خدا بر ایشان خشم نموده و لعنتشان کرده و جهنّم را براى آنان آماده گردانیده و [چه‌] بد سرانجامى است!»

 سوره‌ی حج، بخشی از آیه‌ی ۴۰

 سوره‌ی مائده، بخشی از آیه‌ی ۱۱۰

 سوره‌ی آل‌عمران، بخشی از آیه‌ی ۴۹

 سوره‌ی بقره، بخشی از آیه‌ی ۲۴۹

(۱۰ سوره‌ی بقره، بخشی از آیه‌ی ۲۵۱

(۱۱ سوره‌ی طه، آیات ۱۷ تا ۲۰؛ «و اى موسىٰ! در دست راست تو چیست؟ گفت "این عصاى من است، بر آن تکیه مىدهم و با آن براى گوسفندانم برگ مىتکانم، و کارهاى دیگرى هم براى من از آن برمى‌آید." فرمود "اى موسىٰ! آن را بینداز." پس آن را انداخت و ناگاه مارى شد که بسرعت مىخزید.»

(۱۲ سوره‌ی انفال، بخشی از آیه‌ی ۶۵؛ «... اگر از [میان] شما بیست تن شکیبا باشند، بر دویست تن چیره مىشوند ...»

(۱۳ سوره‌ی مائده، بخشی از آیه‌ی ۲۳؛ «... که اگر از آن، درآمدید، قطعاً پیروز خواهید شد ...»

(۱۴ تلاوت‌کننده

  • ۰۳/۱۱/۱۵
  • سید حمید بنی هاشمی

نظرات (۷)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ

سَبَّحَ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ ‎﴿١﴾‏ هُوَ الَّذِی أَخْرَجَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ مِن دِیَارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ۚ مَا ظَنَنتُمْ أَن یَخْرُجُوا ۖ وَظَنُّوا أَنَّهُم مَّانِعَتُهُمْ حُصُونُهُم مِّنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَیْثُ لَمْ یَحْتَسِبُوا ۖ وَقَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ ۚ یُخْرِبُونَ بُیُوتَهُم بِأَیْدِیهِمْ وَأَیْدِی الْمُؤْمِنِینَ فَاعْتَبِرُوا یَا أُولِی الْأَبْصَارِ ‎﴿٢﴾‏ وَلَوْلَا أَن کَتَبَ اللَّهُ عَلَیْهِمُ الْجَلَاءَ لَعَذَّبَهُمْ فِی الدُّنْیَا ۖ وَلَهُمْ فِی الْآخِرَةِ عَذَابُ النَّارِ ‎﴿الحشر: ٣﴾

 

۱۴۰۳/۱۱/۱۹

بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش

در سالروز بیعت تاریخی همافران در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷(۱)

بسم الله الرّحمن الرّحیم

الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم المصطفی محمّد و علی آله الطّیّبین الطّاهرین المعصومین سیّما بقیّة الله فی الارضین.

خیلی خوش ‌آمدید برادران عزیز از نیروی هوایی و نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران. امروزیک بار دیگر خاطره‌ی مبارک و باشکوه نوزدهم بهمن سال ۵۷ تجدید میشود. اهمّیّت روز نوزدهم بهمن بیشتر از این جهت است که در این روز یک پرچمی برافراشته شد، یک پایه‌ای گذاشته شد که این توانست خطّ سیر ارتش جدید را تعیین کند. ارتش جمهوری اسلامی در واقع همان خطّی را حرکت کرد که آن روز آن جوانها آمدند در مدرسه‌ی علوی و آن حماسه‌ی شجاعانه را آفریدند. در واقع نوزدهم بهمن باید روز تولّد ارتش جدید ایران شناخته بشود. شاید بتوان گفت که آن عاملی که توانست افراد متعدّدی، شخصیّت‌های برجسته‌ای را از درون ارتش به میدان انقلاب بکشاند، همین حرکت این جوانها در روز نوزدهم بهمن بود. شخصیّت‌هایی بودند در داخل ارتش در رده‌های مختلف ــ از همافری و درجه‌داری تا درجات بالاتر و افسر ارشد ــ که اینها دلشان با مردم بود، دلشان با انقلاب بود لکن در درون ارتش، اینها توان و فرصت و زمینه‌ی بُروز و ظهور نداشتند؛ آن عاملی که توانست اینها را بکشاند و در این سطح عالی قرار بدهد، همین حرکت شجاعانه بود. افرادی مثل شهید نامجو، شهید صیّاد، شهید بابایی، شهید ستّاری، شهید کلاهدوز، شهید فلّاحی و افراد دیگر ــ شهدای بزرگی که بعضی‌شان از نام‌آوران شهدای جمهوری اسلامی در طول زمان محسوب میشوند ــ از دل ارتش بیرون آمدند، در مقابل چشمها قرار گرفتند و نقش قهرمان را ایفا کردند. به احتمال زیاد عاملی که توانست اینها را این‌جور وارد میدان بکند، همان حرکت سه روز پیش از پیروزی انقلاب جوانها بود؛ این جوانها، جوانهای نیروی هوایی سه روز قبل از پیروزی انقلاب در بحبوحه‌ی خطر این حرکت را انجام دادند.

چند خصوصیّت هست که بنده همیشه در صحبتها روی آنها تکیه میکنم؛ هر چند خصوصیّت، در این حرکت وجود داشت. یکی «شجاعانه بودن» این حرکت [بود]؛ شجاعت خیلی مهم است. اینکه یک انسانی این دل و جرئت را داشته باشد که وارد عرصه‌ی سخت بشود، خیلی مهم است؛ این حرکت، حرکتِ شجاعانه‌ای بود. هیچ‌ کس آن روز نمیدانست که سه روز بعد از این، نظام ساقط خواهد شد، رژیم پهلوی ساقط خواهد شد؛ کسی این را نمیدانست. ممکن بود همه‌ی‌ آنها به اعدام محکوم بشوند؛ [آنها] شجاعت نشان دادند.

یکی «بهنگام بودن» [این] حرکت بود؛ بعضی از حرکتها خیلی خوب است، شجاعانه است امّا در وقت خودش انجام نمیگیرد. حرکت توّابین در چند سال بعد از شهادت سیّدالشهدا (علیه السّلام) در کوفه حرکت خوبی بود امّا بهنگام نبود؛ آن روزی که باید اینها می‌آمدند و امام حسین را یاری میکردند، نیامدند؛ بعد پشیمان شدند، آمدند، اقدام کردند، همه‌ هم کشته شدند، میدان هم میدان سختی بود امّا خب چه فایده؟ بوقت باید وارد شد، حرکت را بهنگام و در لحظه باید انجام داد. حرکت این جوانها بهنگام بود، در لحظه بود. اینهایی که عرض میکنیم فقط صِرفاً برای این نیست که از یک جمعی تمجید کرده باشیم؛ برای این است که ما امروز هم به همینها احتیاج داریم.

یک خصوصیّت دیگری که در این حرکت وجود داشت و بسیار باارزش بود، «محاسبه‌شده بودن و عقلانی بودن» [بود]؛ محاسبه شده بود، نشسته بودند، فکر کرده بودند، کار کرده بودند. از نوع حرکت پیدا بود که این یک حرکت آنیِ تصمیم‌گیری‌شده‌ی در لحظه نبود؛ روی آن فکر شده بود، کار شده بود، مطالعه شده بود. معلوم بود؛ ما که شاهد قضیّه بودیم، میفهمیدیم که قبلاً نشسته‌اند و این کار را محاسبه کرده‌اند. حرکت انقلابی به این احتیاج دارد؛ بعضی‌ها خیال میکنند حرکتهای انقلابی بدون محاسبه است، نقطه‌ی مقابلِ عقلانی بودن است؛ این پندار غلطی است. حرکت انقلابی بیش از هر حرکت دیگری به محاسبه و به عقلانیّت احتیاج دارد. این هم یک خصوصیّت.

خصوصیّت دیگر این بود که «از غفلت دشمن استفاده کردند»؛ یعنی اگر دستگاه‌های ضدّاطّلاعات آن روز و فرماندهان سطح بالای ارتشِ پادشاهی میخواستند حدس بزنند که یک حرکتی از درون ارتش ممکن است به نفع انقلاب انجام بگیرد، دیرترین جایی که به ذهنشان میرسید، نیروی هوایی بود؛ چون به نیروی هوایی میرسیدند، [به حرکت آنان] فکرشان نمیرسید. فَاَتاهُمُ اللهُ مِن حَیثُ لَم یَحتَسِبوا؛(۲) از جایی که گمان نمیکردند ضربه را خوردند. این برادران ما، این جوانهای آن روز، از غفلت دشمن استفاده کردند و این حرکت را انجام دادند.

...

و امّا بحث مذاکره؛ چند وقت است می‌شنوید در روزنامه، در فضای مجازی، در سخنان این و آن، بحث میشود از مذاکره‌ی دولت. خب، آنچه مورد بحث این بحث‌کنندگان است ــ چه در داخل، چه در خارج ــ مذاکره‌ی با آمریکا است. اسم مذاکره را می‌آورند که «آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است! امروز وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی ایران یکی از پُرکارترین وزارت‌خارجه‌ها است. کارش همین است دیگر؛ با کشورهای دنیا ــ شرقی، غربی، همه‌جور ــ مذاکره میکنند، رفت‌وآمد میکنند، حرف میزنند، قرارداد میبندند؛ استثنائی که وجود دارد آمریکا است. البتّه رژیم صهیونیستی را اسم نمی‌آورم، چون دولت نیست؛ رژیم صهیونیستی یک باند جنایت‌کاری هستند که آمدند یک سرزمینی را غصب کردند، دارند جنایت میکنند؛ او محلّ کلام نیست. استثنا آمریکا است.

چرا استثنا است؟ علّت چیست؟ اوّلاً مذاکره‌ی با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ این را باید ما درست بفهمیم. این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود؛ نخیر، از مذاکره‌ی با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل: تجربه. ما در دهه‌ی ۹۰ نشستیم حدود دو سال با آمریکا مذاکره کردیم ــ البتّه آمریکا تنها نبود؛ چند کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود ــ دولت آن روز ما نشست مذاکره کرد، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه‌کار کردند، یک معاهده‌ای هم تشکیل شد؛(۵) در این معاهده، طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل، امّا همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند؛ همین شخصی که حالا الان سر کار است،(۶)  این معاهده را پاره کرد؛ گفت پاره میکنم و کرد؛ عمل نکردند. قبل از این هم که او بیاید، همانهایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود به معاهده عمل نکردند؛ معاهده برای این بود که تحریمهای آمریکا برداشته بشود، [امّا] تحریمهای آمریکا برداشته نشد. در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالای سر ایران وجود داشته باشد.(۷) این معاهده، محصول مذاکره‌ای است که به نظرم دو سال ــ یا بیشتر یا کمتر ــ طول کشید. خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، امّا نتیجه‌ای را که مقصودمان بود به دست نیاوردیم؛ همین معاهده را هم با همه‌ی این نقصهایی که داشت، طرف مقابل باز خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد؛ مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.

ما البتّه مشکلاتی در داخل داریم؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت مردم، مشکلات فراوانی هست و تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند، مشکلاتی دارند؛ لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف میکند، عامل داخلی است. عامل داخلی عبارت است از همّت مسئولان متعهّد و همراهی ملّت متّحد؛ یعنی همین چیزی که در راه‌پیمایی ان‌شاءالله ملاحظه خواهید کرد: اتّحاد مردم. راهپیمایی بیست‌ودوّم بهمن، هر سال، مظهر اتّحاد ملّی در کشور ما است. ملّت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر؛ این [عامل] است که مشکلات ما را برطرف میکند. مسئولان مشغولند، بحمدالله کارهایی دارند میکنند و بنده بسیار امیدوار هستم که همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را لااقل کم کند و سختی‌ها را برطرف کند.

آمریکایی‌ها نشسته‌اند دارند نقشه‌ی جهان را روی کاغذ تغییر میدهند! البتّه فقط روی کاغذ است، در واقعیّت هیچ‌گونه واقعیّتی ندارد. درباره‌ی ما هم نظر میدهند، حرف میزنند، اظهارنظر میکنند، تهدید میکنند؛ ما اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان میکنیم؛ اگر این تهدید را عملی کنند، ما هم تهدید را عملی میکنیم؛ اگر به امنیّت ملّت ما تعرّض کنند، ما هم به امنیّت آنها تعرّض خواهیم کرد؛ بدون تردید. این، رفتارِ فراگرفته‌ی از قرآن و دستور اسلام است و وظیفه‌ای است که بر عهده‌ی ما است. امیدواریم خدای متعال ما را در انجام وظایفمان موفّق بدارد.

والسّلام علیکم و رحمة ‌الله و برکاته

 

این مسئله ی بهنگام بودن آنچنان که حضرت ولی فقیه مد ظله العالی می فرمایند که توابین هم بهنگام نبودند خیلی مسئله ی مهمی است و بلکه چه فایده ای هم خواهد داشت بعد از واقعه ی کربلا با اینکه حرکت خوبی بوده و همه هم شهید شدند. بنظر این حقیر این مسئله نشان می دهد که مسئله شهادت و جمع کردن روغن ریخته همانقدریش هم که میسر است و همان را هم نذر امامزاده کردن خصوصاً وقتی اهمیت مضاعفی هم پیدا می کند که یک ارتباط قلبی بین امامزاده و بلکه امام زمان عجل الله فرجه الشریف و شهدائی که مدام هم دارند روغن ریخته را نذر امامزاده و امام عجل الله فرجه الشریف می فرمایند آنچنان که یک ارتباط قلبی بین امام حسین و یارانش علیهم السلام هم بوده و هست! فرق یاران امام حسین صلوات الله و سلامه علیه که حتی خود پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم و ائمه ی اطهار علیهم السلام هم از بهترین یاران امام حسین علیه السلام بوده اند، با نهضت توابّین شهید هم در همینجا است که به هنگام نبودند! مثل این است که عین الله الناظره و اذن الواعیه را انسان در یک لحظه هم بتواند به هنگام نیز درک کند و ببیند و بشنود، ولی کدام عین الله الناظره و اذن الله الواعیه را؟ آنهایی را که متعلق به امام زمان عجل الله فرجه الشریف است، یا آنهایی را که متعلق به عزرائیل هم هست که آناً هم می آید که جان را از جاندار بگیرد و او را به عالم باقی ببرد؟ و کدام جانداری را؟ هم اویی را که در اثر قساوت قلب تدریحی یا دفعتاً هم کنود و ناسپاس هم شده و دیگر برایش مقدور هم نیست که امام زمان عجل الله فرجه الشریف را هم بتواند ببیند و بلکه تشخیص هم دهد و بلکه از او کمک هم بطلبد که زندگی شرافتمندانه انسانی هم برایش مقدور شود و حتی او را به مقامات عالیه و متعالیه خلافت و ولایت الهی هم برساند و یا اقل کم هر چه بیشتر هم بدان نزدیک کند، و نه اینکه در مقامات پستی و رذلی حیوانی و کالانعام بل هم اضل بدتر از حیوانات؟ إِنَّ الْإِنسَانَ لِرَبِّهِ لَکَنُودٌ ‎﴿العادیات: ٦﴾‏ وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ کَثِیرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَّا یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لَّا یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَّا یَسْمَعُونَ بِهَا أُولَـٰئِکَ کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَـٰئِکَ هُمُ الْغَافِلُونَ ‎﴿الأعراف: ١٧٩﴾‏ أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَکْثَرَهُمْ یَسْمَعُونَ أَوْ یَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلَّا کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلًا ‎﴿الفرقان: ٤٤﴾‏

انسان واقعاً شرمنده می شود که همین یادداشت روز پنجشنبه کیهان را می خواند که زمان قبل از انقلاب شاه چطور می زیسته و مردم چطور می زیسته اند؟ و اما شرمنده تر اینجا است که حاج آقا منبر بروند و بفرمایند که طرف با سگش یا یک خری ازدواج کرده است و بعد از او طلاق گرفته و با خری دیگر هم دوباره ازدواج کرده است و .... وضعیت جامعه آیا دارد به کجا هم می رود؟ رزومه ها را باید برد نزد کی نشان هم داد برای ازدواج در این وضعیت حیوانی؟ علی القاعده، می فرمائید باید یک درجات و مراتب بالاتری هم باشد دیگر. ولی مسئله ی شیطانی و شیطان بزرگ هم اینجا است که مدام نیز دارد کار می کند همانطوری که شما هم الی ما شاء الله کار کنید!

مثلاً بنده تازه متوجه حدسهای کنسر-تیتز و وایس-تیتز هم شده ام و کمی در ویکیپدیا و جاهای دیگر راجعشان خوانده ام و دیده ام:

https://arxiv.org/abs/2107.01950

https://arxiv.org/abs/1911.12908

...

نکته اینجا این است که در بررسی این مسائل، آیا چقدر هم ما متوجه اخلاق نیز هستیم یا اینکه اصلا مرزهای بین اخلاق و علم و بلکه شبه-علم و فلسفه هم از بین رفته است و دو شقه شده است و حالا اصلا بیا و چیزی به اسم اخلاق را هم ببین می توانی پیدا کنی؟ بنده ی حقیر گاهی اوقات علاقه مند هم می شوم که توجه کنم که ما در تلاوتهای مجلسی قرآن کریم و حتی در اذانها و بلکه در تواشیح هم دستگاه های موسیقی خواهی نجواهی استفاده می شوند. و لذا حجاز و ماهور را هم داریم و مثلاً این توضیحات را هم می بینیم و می شنویم: 

https://iqna.ir/fa/news/4214172

مجری محترم می فرمایند باید حتی صدها بار این فایل را ببینید و بشنوید و بلکه نغمه ها را تمرین هم کنید تا بالاخره یاد بگیرید. ولی حالا همین آرمی که ویدئوهای سایت خامنه ای دات آی آر را هم داریم را که نقطه ی ب بسم الله الرحمن الرحیم را همراه می کند با گوشه ای از موسیقیهای ایرانی که با سه تار یا تار هم فکر کنم نواخته می شود را در نظر بگیرید، آیا این کدام گوشه و در کدام مقام هم هست؟! 

عرض بنده ی حقیر این است که در این مسائل که بتوان تشخیص داد که کدام گوشه ای حجاز است و کدام هم گوشه ای از ابوعطا است؟ یک مهارتهای حصولی در حینی که مهارتهای حضوری هم باید همراهش باشد نیز لازم است که یحتمل استاد هم نیاز داشته باشد؛ ولی یک جاهایی هم مسئله هوش مصنوعی و رایانه ای هم می تواند باشد که می تواند نتها را با آواها نیز تطبیق دهد و مسئله را بصورت سمعی و بصری ویژوالیزاسیون (visualization) هم کند ...!

خوب، اینها همه سر جای خودش؛ ولی همین دستگاه های موسیقایی قرآنی را می توان در انواع موسیقیهای خوب و بد و بلکه مبتذل هم استفاده کرد. و معمولاً مردم فقط اینها را می شنوند و کاری هم ندارند که این قطعه کدام گوشه ها را از کدام دستگاه ها استفاده کرده است و ... و لذا کسی که قرآن را حضوراً هم خیلی نخواند و تلاوت هم نکند که کار غلطی هم هست، یحتمل هر چه دنبال یک اخلاق والایی در میان موسیقیهای مبتذل هم بگردد، آیا چقدر هم می تواند آنرا بیابد؟! کانه در یک سیاه چاله ای هم گیر کرده است که حالا بیا و او را بکش اش بیرون و حتی اگر رستم دستان هم باشد آیا چقدر موفق شود. و اما یحتمل از آن طرف هم کسی تلاوت قرآنش هم سر جایش است و بلکه تفاسیر مختلفی را هم از سوره ی مبارکه العادیات شنیده و علم تفسیر خوبی هم از این تفاسیر حاصل کرده باشد، ولی آیا اینکه حضوراً هم چطور می تواند این تفاسیر مختلف را با متن آیات مبارکه نیز تطبیق دهد و حتی آیات مبارکه سوره العادیات چطور هم به قلبش وارد می شود و به او درس هم می آموزد؟ یحتمل اینها را هر چه بیشتر هم انسان بتواند تمرین کند، بهتر هم بتواند حسینیه اش را در بیت و خانه اش هم هر چه بیشتر جهانی کند و باعث شود اول از همه نیز خود اهل بیت اش نیز در حسینه اش همراه او شوند و حتی به عنوان شاگردی هم بتواند از حالات خلاء بسمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات آیات عظام تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف نیز الی ما شاء الله نیز میل کند و حتی در حینی که از یاران خوب امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم تشریف دارند نیز روغن ریخته را نیز بتواند درست نذر امامزاده و بلکه امام زمان عجل الله فرجه الشریف کند و .... مسئله این هم است که آیا شاگرد چقدر هم در خصوصیت و عمومیت بخشیدنها generalizations دچار اشتباهات سخت یا حتی آسان هم می شود و مثلاً خدای ناکرده وارد overgeneralzation و عوارض ناشی از آن هم می شود یا نمی شود و .... بنده خودم هم این مسائل را مطالعه کنم یحتمل برایم خوب است:

https://en.wikipedia.org/wiki/Beck%27s_cognitive_triad

البته اینجا یک مسئله ی اساسی هم هست که اگر این قوم یهود زمان پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله است که باید کوچ کند، و بجایش چطور شده است که تعلل هم شده است و حالا آمریکا و صهیونیستها بعد از این همه جنایاتشان هم هنوز مدعی هستند که مردم غزه باید کوچ کنند به مصر و اردن، یحتمل بعضی اشکال هم کنند که باید رفت توی مذاکرات با آمریکا که آیا چطور هم از آمریکا سنگ پای قزوین شبیه سازی شده هم وارد کنیم چرا که در مشکلات داخلی هم بکار می آیند و ....  لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

269918649231415

فَأُولَـٰئِکَ عَسَى اللَّهُ أَن یَعْفُوَ عَنْهُمْ وَکَانَ اللَّهُ عَفُوًّا غَفُورًا ‎﴿النساء: ٩٩﴾‏

إِن تُبْدُوا خَیْرًا أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَن سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ کَانَ عَفُوًّا قَدِیرًا ‎﴿النساء: ١٤٩﴾‏

۱۴۰۳/۱۱/۱۷

موافقت با عفو یا تخفیف مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم به مناسبت اعیاد مبعث و شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست رئیس قوه قضائیه برای عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم موافقت کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای در نامه خود به رهبر انقلاب در خواست کرده بود با توجه به اعیاد مبعث و شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳۱۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت شود.

https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=59248

 

البته بنده این را هم راجع به کتاب آنتروپولوژی انسانشناسی دبیرستان بیشاپ اوداود عرض کنم که غلط نکنم هم عکسهایش نشان می داد که به نظریه ی داروین نیز معتقد بوده که انسانهای اولیه را شبیه میمونها نیز در کتاب شکلشان را نشان می داده است و بلکه انسان را از نژاد میمون هم می دانسته است. حالا بنده مانده ام که چطور می خواسته است این را در مدرسه ای کاتولیکی هم تدریس کند و گیر هم نکند! البته یک جاهایی هم شهید مطهری در کتاب توحید خود نیز داروین و تکامل انسان را مغایر علت غایی در توحید الهی به حساب نمی آورند.

 

 پس غرضم این جهت است که تنها حس صیانت ذات هم کافی نیست . درست‌ است که آن یک رمز بزرگی در طبیعت است ، [ ولی ] اصلا خود صیانت ذات‌ یعنی چه ؟ می‌گویند انطباق با محیط ، سازش با محیط . حرف درستی است اما چرا روی آن خیلی حساب می‌شود ؟ اگر مقصود این است که محیط روی آن اثر می‌گذارد و لازمه اثری که محیط می‌گذارد این است ، خوب بله ، مثل اینکه ما قالی را در مقابل آفتاب می‌گذاریم و آفتاب روی آن اثر می‌بخشد . اگر ما همین قالی را در آفتاب بگذاریم یک‌جور است ، در سایه بگذاریم وضع دیگری‌ دارد . اما آیا موجود زنده فقط تحت تأثیر محیط و منفعل از محیط است ، یا عکس‌العمل نشان می‌دهد ؟ عمده آن عکس‌العملهایش است که جنبه هدفداری‌ طبیعت موجود زنده را به او نشان می‌دهد ، می‌بیند که در محیطی که تا حالا زندگی می‌کرده باید وضع ساختمانش این‌طور باشد [ و در محیط جدید به گونه‌ دیگر ] . حتی مثلا می‌گویند که گلبولهای خون کم و زیاد می‌شود ، در یک محیط یک مقدار معینی گلبول هست ، در محیط دیگر احتیاج بیشتری پیدا می‌کند و فورا خود طبیعت گلبول می‌سازد . عمده ، آن نحوه عکس‌العمل نشان دادن‌ طبیعت موجود زنده است که هدفداری این موجود را می‌رساند . بنابراین ادله الهیون به همان استحکام خودش که از قدیم بوده است باقی‌ است ، بلکه قویتر شده ، یعنی این جهت که طبیعت هدفدار است ، از آن‌ مقداری که در قدیم درباره انواع و حیوانات و جاندارها درک کرده بودند بیشتر نشان داده می‌شود و حالا

خیلی بهتر درک می‌شود .

- تکامل به این صورت مطرح نیست که ابزار یک دستگاه ماشین را یکی یکی‌ انتخاب‌کرده باشند ، یکی ناقص باشد و آخری همه را به راه بیندازد ، بلکه‌ تکامل در نوع است ، یعنی از یک نوع ساده به تدریج تکمیل نوعی پیدا کرده‌ است .

استاد : من هم همین را می‌خواستم بگویم که به این شکل بوده نه به آن شکل‌ . فرق است بین اینکه تدریجا اعضای یک کارخانه‌ای را یکی یکی عوض کنند و آن را کاملتر کنند ( مثلا موتورش را بردارند ، یک موتور دیگر در همان‌جا نصب کنند ) و اینکه یکدفعه دستگاه نخ ریسی و بافندگی آن روز تبدیل بشود در یک نوع دیگری به یک کارخانه ریسندگی که امروز وجود دارد ، در واقع‌ آن را برداشته‌اند و به جای آن چیز دیگری گذاشته‌اند . این یک چیزی نیست‌ که قابل توجیه باشد که [ بگوییم ] خوب ، تدریجا هر جزئش که مفید بوده ، خود به خود باقی مانده تا جزء دیگری پیدا شده و به این صورت درآمده است‌ .

توحید، شهید مطهری، ص 262-263

https://lib.eshia.ir/50065/1/263

 

استاد : آن مطلبی که عرض کردیم که از قرآن مسأله خیر کثیر و شر قلیل‌ را می‌توان استفاده کرد . در آیه مربوط به خلقت آدم بود . آیه این‌طور فهمیده می‌شود : فرشتگان گفتند که تو این را که بیافرینی حتما از وجودش‌ شر و فساد پیدا می‌شود ، یعنی فرشتگان منها نکردند ، نگفتند این را بیافرین منهای شر و فساد ، خداوند هم در جواب آنها نگفت : خیر ، اینها منشأ شر و فساد نمی‌شوند . نکته قضیه این است که به ملائکه نگفت خیر ، شما اشتباه می‌کنید و انسان منشأ شر و فساد نمی‌شود . با یک تاکتیک ، آنها را به یک مطلب دیگر آگاه کرد ، به قول معروف : " عیب می‌جمله‌ بگفتی ، هنرش نیز ببین " ، گفت همین موجودی که منشأ شر و فساد می‌شود ، شما آن را که دیدید این را هم ببینید . پس اینجا قبول کرد که " « یفسد فیها و یسفک الدماء »" [1] اما در کنار این جنبه ، آن جنبه را هم‌ نشان داد . آیا غیر از این است که می‌خواهد نشان دهد که این یک تابلویی‌ است که در این تابلو اگر آن هست ، این هم هست ، ولی اگر این جهت را ببینید ، دیگر آن جهت را فراموش می‌کنید ؟

توحید، شهید مطهری، ص 346

https://lib.eshia.ir/50065/1/346

 

واما بنده این مقاله را هم یادم رفت که هر چند که یحتمل قبلاً هم از آن گفته باشم ولی دلم می خواست در نظر قبل هم از آن دوباره در رابطه با کوهمولوژی بروها-تیتز و کوهمولوژی BRST و بلکه جبرهای BMS بگویم:

https://arxiv.org/abs/2411.14866

این سری مقالات را هم یحتمل بخواهید نگاهی بیاندازید:

https://arxiv.org/search/advanced?advanced=&terms-0-

operator=AND&terms-0-term=bruhat-tits&terms-0-field=all&terms-1-

operator=AND&terms-1-term=hep&terms-1-field=all&classification-

physics_archives=all&classification-include_cross_list=include&date-

filter_by=all_dates&date-year=&date-from_date=&date-to_date=&date-

date_type=submitted_date&abstracts=show&size=50&order=-

announced_date_first

 

راستی می فرمایند که ژاک تیتز یکی از بورباکیها بوده است. و صد البته بنده ی حقیر در مورد رمز ارزها کنجکاو هم شده بودم که یحتمل بد نباشد این را هم عرض کنم که در مورد بیت کوین، می فرمایند که یک کسی یا گروهی هم آنرا ابداع کرده است که از اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو استفاده می کند:

https://arxiv.org/abs/2411.10325

https://arxiv.org/abs/2209.11545

https://arxiv.org/abs/2204.13508

https://arxiv.org/abs/2307.14443

...

البته این مقاله ی کوجی هاشیموتو و یارانش نیز یحتمل هیچ ربطی به ساتوشی ناکاموتو نداشته باشد، ولی باز هم یحتمل مایل باشید نگاهی به آن از لحاظات یادیگریهای ماشینی و گرانش کوانتومی نیز بیاندازید:

https://arxiv.org/abs/2411.16052

البته یک بلوکهای ساختمانی طرف حالا یا راست یا حتی چپ ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام چرخشی قلوب آسمانی و زمینی هم وقتی بر علیه هم صف کشی نیز کنند، یحتمل آنطرفی که یک دیوانه ای هم ایستاده است و همه ی اساتید حوزوی و پروفسورهای دانشگاهی را با هم یک جا متهم نیز می کند که همه و همه دیوانه اند، امکان دارد بتوان یک مجمع تشخیص مصلحتی را هم تعین کرد که واقعاً بتواند تشخیص دهد که آیا این دیوانه در بین اساتید حوزوی و دانشگاهی هم نفوذ کرده است یا فقط یک دیوانه ای هم هست که حالا چطور هم در مساجد مملکت هم حتی نفوذ کرده است و خود را به عنوان یک مارمولکی نیز حتی جا می زند و حالا بیا و ببین که او است که خرتر است یا آنهایی که پشت سرش می ایستند یا حتی نمی ایستند به نماز، و حالا این مشت و لگد بیانداز و اونها هم لنگ و لگدها را جواب بده و بلکه حتی در این میان شاگرد حتی از حالات منها و منفی خلاء به سمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم الی ما شاء الله میل فرموده و آیات اللهی بالاترین را در سمت راست و چپ عرش اعلی را هم طی الارض و طی السماء حتی بفرمایند و در بین تکامل انسانهای کامل و ساعتسازهای نابینا علت غایی را نیز الی ما شاء الله بیابند و .... و اگر آخرش این لنگ و لگدها هم کار دست همه و همه ندهد و آخر و عاقبت ما را هم خدا بخیر بفرماید و زنهای ما را هم همه و همه را با حجاب فرموده و جوانهای ما را هم به ازدواج ترغیب فرماید و .... اللهم اشف کل مریض من الروحی و الروانی و النفسانی و الجسمانی و ...! غنی نژاد و درخشان و آزاد آرمکی و انتظاری هم بنده ی حقیر را عفو کنند که یحتمل غیر ممکن هم هست مناظراتی که آیات عظام مظاهری و حسینی شرکت بفرمایند از این بنده ی حقیر بگذرند و اعتراف هم بفرمایند که خود خر مظاهر حسنی است که همه ی لنگ و لگدها را هم چپ و راست می اندازد و هر غلط دیگری هم دلش خواست می کند و از رئیس تشریفات آموزشی دبیرستان بییشاپ اوداود پدر دومر هم جلو زده است و .... مظاهر حسینی حالا دیگر خود دانی و اینکه یاران امام حسین  و امام زمان عجل الله فرجه الشریف را هم دریابی و .... و حالا این مقاله های آخر بورباکی را هم مطالعه بفرمائید: 

https://arxiv.org/abs/2412.05250

https://arxiv.org/abs/2411.09321

https://arxiv.org/abs/2411.07409

و این مقاله ی پیر کارتیر را هم ببینید:

A mad day’s work: from Grothendieck to Connes and Kontsevich The evolution of concepts of space and symmetry

https://www.ams.org/journals/bull/2001-38-04/S0273-0979-01-00913-2/

که در جوابش، آلن کن هم به بحث حول و حوش مسائل نظریه ی گالوای کیهانی وارد می شود و حالا این مقاله ی آخرش را هم ببینید:

https://arxiv.org/abs/2501.06560

و همینطور هم ترمودینامیک سیاه چاله ها را که ادوارد ویتن می گوید را سعی کنید به SL(2, k) وقتی k یک میدان اعداد p-تایی هم هست ببینید می شود ترجمه کرد و بلکه آیا می توانید کوهمولوژی WZNW ابرتقارنی مسئله را نیز بدست آورید و .... یحتمل بعضی اینجا اشکال هم می کنند که با این همه مسائلی که در برنامه هندسی لنگلندز هم خواهیم داشت، بالاخره آیا چطور هم می خواهیم حتی به آن درجاتی از کوهمولوژی WZW هم برسیم که هم به ائمه ی جماعات هم شاگرد غلط زیادی نکرده و توهینی نکند و لنگ و لگدی هم نیاندازد بخیال اینکه از همه هم دارد جلو می زند و در همه چیز و همه کاری هم نفوذ کرده است و .... و آنگاه حتی مقالات ISI مسعود علیمحمدی را هم چطور می خواهد شاگرد مثل یک آب خوردن هم بفهمد و ...؟ لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الی فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره والمحامین عنه والسابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

----------------------------------------

وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ ‎﴿القصص: ٥﴾‏

سخن‌نگاشت | عید ایران

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «دهه مبارکه فجر، عید انقلاب، عید تاریخ ایران و عید امام بزرگوار است.» ۱۳۷۳/۱۱/۱۴
رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام‌الله دهه فجر و چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران، مجموعه «عید ایران» را منتشر میکند.

https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=59237

راستی بنده ی حقیر یادم باشد که به حضرات آیات عظام مظاهری و حسینی عرض کنم که اصلا هم لازم نیست که وانمود کنند که بنده ی حقیر را یا مظاهر حسینی را هم می شناسند و هر وقت دلشان خواست هر چه دل تنگشان خواست بفرمایند و بنده ی حقیر هم هر چه دل تنگم خواست عرض می کنم و چرا که

مشنو از نی چون حکایت می کند                    بشنو از دل چون روایت می کند

مشنو از نی، نی نوای بینواست                      بشنو از دل، دل حریم کبریاست

نی چو سوزد تلّ خاکستر شود                      دل چو سوزد خانـۀ دلـبر شود

نی زِ خود هرگز ندارد شور و حال                    دل  بـود مـرآت  نــور لایــزال

نی اگر پروردۀ آب وگِل است                         دست پـروده خـداونـدی، دل است

نی اگر بشکست بی قدر و بهاست                بشکند گر دل، خریدارش خداست

نی به هر دست و به هر لب آشناست            دل مکان و خانۀ خاص خداست

نی تهی دست است و بی قدر و بها              دل  بود  گنجینۀ  عشق  و  صفا

نی تهی مغز و درونش پر هواست                  دل تـجلـّی گاه عـرفان و ولاست

نـی تـو را از یاد حق  غافل  کند                     دل تو را بر قُرب حق  نائل  کند

نی چو بینم یادم آید نینوا                             دل شــود نـالان  بـه یـاد کـربـلا

از جفای نی دلم آتش گرفت                         کاش نی از ریشه آتش می گرفت

رفت بر نی رأس پر خـون حسین                    بود زینب پای نی در شور و شین

نی زِ حلقوم حسین خون می مکید                پـای نی زیـنب گریـبان می دریـد

دیـد بر نی چـون سر آن  حق پرست               سر به محمل زد جبین خود شکست

رفت نی در شام و در طشت طلا                   می خـورد نـی بر لـب  آن مـقـتدا

مـی زنـد نـی بـوسه بر دست یـزید                 لـیـک  آزرده  لـب  شـاه  شهــید

نی خورد چون بر لب و دندان او                      دل بسوزد بر لب عطشان او

ذره بس کن ماجرای نی نوا                          سوخت از این غم، دل خیر النساء

دیوان  امام خمینی(رحمه الله علیه)

____________________________________

مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ ۖ تَرَاهُمْ رُکَّعًا سُجَّدًا یَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا ۖ سِیمَاهُمْ فِی وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ۚ ذَٰلِکَ مَثَلُهُمْ فِی التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِی الْإِنجِیلِ کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا ‎﴿الفتح: ٢٩﴾‏

 

ذکر صلوات بر آن حضرت

:

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ وَ صَلِّ عَلَى وَلِیِّ اَلْحَسَنِ وَ وَصِیِّهِ وَ وَارِثِهِ اَلْقَائِمِ بِأَمْرِکَ وَ اَلْغَائِبِ فِی خَلْقِکَ وَ اَلْمُنْتَظِرِ لِإِذْنِکَ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَ قَرِّبْ بُعْدَهُ وَ أَنْجِزْ وَعْدَهُ وَ أَوْفِ عَهْدَهُ وَ اِکْشِفْ عَنْ بَأْسِهِ حِجَابَ اَلْغَیْبَةِ وَ أَظْهِرْ بِظُهُورِهِ صَحَائِفَ اَلْمِحْنَةِ وَ قَدِّمْ أَمَامَهُ اَلرُّعْبَ وَ ثَبِّتْ بِهِ اَلْقَلْبَ وَ أَقِمْ بِهِ اَلْحَرْبَ وَ أَیِّدْهُ بِجُنْدٍ مِنَ اَلْمَلاَئِکَةِ مُسَوِّمِینَ وَ سَلِّطْهُ عَلَى أَعْدَاءِ دِینِکَ أَجْمَعِینَ وَ أَلْهِمْهُ أَنْ لاَ یَدَعَ مِنْهُمْ رُکْناً إِلاَّ هَدَّهُ وَ لاَ هَاماً إِلاَّ قَدَّهُ وَ لاَ کَیْداً إِلاَّ رَدَّهُ وَ لاَ فَاسِقاً إِلاَّ حَدَّهُ وَ لاَ فِرْعَوْنَ إِلاَّ أَهْلَکَهُ وَ لاَ سِتْراً إِلاَّ هَتَکَهُ وَ لاَ عَلَماً إِلاَّ نَکَّسَهُ وَ لاَ سُلْطَاناً إِلاَّ کَسَبَهُ وَ لاَ رُمْحاً إِلاَّ قَصَفَهُ وَ لاَ مِطْرَداً إِلاَّ خَرَقَهُ وَ لاَ جُنْداً إِلاَّ فَرَّقَهُ وَ لاَ مِنْبَراً إِلاَّ أَحْرَقَهُ وَ لاَ سَیْفاً إِلاَّ کَسَرَهُ وَ لاَ صَنَماً إِلاَّ رَضَّهُ وَ لاَ دَماً إِلاَّ أَرَاقَهُ وَ لاَ جَوْراً إِلاَّ أَبَادَهُ وَ لاَ حِصْناً إِلاَّ هَدَمَهُ وَ لاَ بَاباً إِلاَّ رَدَمَهُ وَ لاَ قَصْراً إِلاَّ خَرَّبَهُ [أَخْرَبَهُ] وَ لاَ مَسْکَناً إِلاَّ فَتَّشَهُ وَ لاَ سَهْلاً إِلاَّ أَوْطَأَهُ وَ لاَ جَبَلاً إِلاَّ صَعِدَهُ وَ لاَ کَنْزاً إِلاَّ أَخْرَجَهُ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِینَ مؤلف گوید که شیخ مفید بعد از نقل زیارت سابق که اول آن

اَللَّهُ أَکْبَرُ اَللَّهُ أَکْبَرُ لاٰ إِلٰهَ إِلاَّ اَللّٰهُ وَ اَللَّهُ أَکْبَرُ [156]بود فرموده که به روایت دیگر منقول است که مى‌گویى بعد از داخل شدن در سرداب مقدس

اَلسَّلاَمُ عَلَى اَلْحَقِّ اَلْجَدِیدِ [157]پس زیارت را نقل کرده تا نماز زیارت آنگاه فرموده پس دوازده رکعت نماز زیارت مى‌کنى هر دو رکعت به یک سلام و مى‌خوانى بعد از آن دعایى را که از آن حضرت روایت شده:

اَللَّهُمَّ عَظُمَ اَلْبَلاَءُ وَ بَرِحَ اَلْخَفَاءُ وَ اِنْکَشَفَ اَلْغِطَاءُ وَ ضَاقَتِ اَلْأَرْضُ وَ مَنَعَتِ اَلسَّمَاءُ وَ إِلَیْکَ یَا رَبِّ اَلْمُشْتَکَى وَ عَلَیْکَ اَلْمُعَوَّلُ فِی اَلشِّدَّةِ وَ اَلرَّخَاءِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اَلَّذِینَ فَرَضْتَ عَلَیْنَا طَاعَتَهُمْ فَعَرَّفْتَنَا بِذَلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً کَلَمْحِ اَلْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ مِنْ ذَلِکَ یَا مُحَمَّدُ یَا عَلِیُّ یَا عَلِیُّ یَا مُحَمَّدُ اُنْصُرَانِی فَإِنَّکُمَا نَاصِرَایَ وَ اِکْفِیَانِی فَإِنَّکُمَا کَافِیَایَ یَا مَوْلاَیَ یَا صَاحِبَ اَلزَّمَانِ اَلْغَوْثَ اَلْغَوْثَ اَلْغَوْثَ أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی مؤلف گوید که این دعاى شریفى است و سزاوار است خواندن آن در آنجا مکرر و در غیر آن مکان و ما در باب اول ذکر کردیم این دعا را با اختلاف جزئى

هفتم [دعاء حضرت سجاد]

شیخ کفعمى در بلد الامین دعائى از حضرت امام زین العابدین علیه السلام نقل کرده و فرموده این دعا را مقاتل بن سلیمان از آن حضرت روایت کرده: و هم گفته هر که صد مرتبه آن را بخواند و دعایش مستجاب نگردد لعنت کند مقاتل را این است دعا

إِلَهِی کَیْفَ أَدْعُوکَ وَ أَنَا أَنَا وَ کَیْفَ أَقْطَعُ رَجَائِی مِنْکَ وَ أَنْتَ أَنْتَ إِلَهِی إِذَا لَمْ أَسْأَلْکَ فَتُعْطِیَنِی فَمَنْ ذَا اَلَّذِی أَسْأَلُهُ فَیُعْطِینِی إِلَهِی إِذَا لَمْ أَدْعُکَ [أَدْعُوکَ] فَتَسْتَجِیبَ لِی فَمَنْ ذَا اَلَّذِی أَدْعُوهُ فَیَسْتَجِیبُ لِی إِلَهِی إِذَا لَمْ أَتَضَرَّعْ إِلَیْکَ فَتَرْحَمَنِی فَمَنْ ذَا اَلَّذِی أَتَضَرَّعُ إِلَیْهِ فَیَرْحَمُنِی إِلَهِی فَکَمَا فَلَقْتَ اَلْبَحْرَ لِمُوسَى عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ وَ نَجَّیْتَهُ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تُنَجِّیَنِی مِمَّا أَنَا فِیهِ وَ تُفَرِّجَ عَنِّی فَرَجاً عَاجِلاً غَیْرَ آجِلٍ بِفَضْلِکَ وَ رَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِینَ

 

یازدهم [دعاء فرج حضرت حجة علیه السلام]

کفعمى در بلد الامین فرموده: این دعاى حضرت صاحب الامر علیه السلام است که تعلیم فرمود آن را به شخصى که محبوس بود پس خلاص شد

إِلَهِی عَظُمَ اَلْبَلاَءُ وَ بَرِحَ اَلْخَفَاءُ وَ اِنْکَشَفَ اَلْغِطَاءُ وَ اِنْقَطَعَ اَلرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ اَلْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ اَلسَّمَاءُ وَ أَنْتَ اَلْمُسْتَعَانُ وَ إِلَیْکَ اَلْمُشْتَکَى وَ عَلَیْکَ اَلْمُعَوَّلُ فِی اَلشِّدَّةِ وَ اَلرَّخَاءِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِی اَلْأَمْرِ اَلَّذِینَ فَرَضْتَ عَلَیْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً قَرِیباً کَلَمْحِ اَلْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ 

یَا مُحَمَّدُ یَا عَلِیُّ یَا عَلِیُّ یَا مُحَمَّدُ اِکْفِیَانِی فَإِنَّکُمَا کَافِیَانِ وَ اُنْصُرَانِی فَإِنَّکُمَا نَاصِرَانِ یَا مَوْلاَنَا یَا صَاحِبَ اَلزَّمَانِ اَلْغَوْثَ اَلْغَوْثَ اَلْغَوْثَ أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی اَلسَّاعَةَ اَلسَّاعَةَ اَلسَّاعَةَ اَلْعَجَلَ اَلْعَجَلَ اَلْعَجَلَ یَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِینَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اَلطَّاهِرِینَ

دوازدهم [دعاى حضرت مهدى صلوات الله علیه]

و نیز کفعمى در مصباح فرموده: این دعاى حضرت مهدى صلوات الله علیه است

اَللَّهُمَّ اُرْزُقْنَا تَوْفِیقَ اَلطَّاعَةِ وَ بُعْدَ اَلْمَعْصِیَةِ وَ صِدْقَ اَلنِّیَّةِ وَ عِرْفَانَ اَلْحُرْمَةِ وَ أَکْرِمْنَا بِاْلهُدَى وَ اَلاِسْتِقَامَةِ وَ سَدِّدْ أَلْسِنَتَنَا بِالصَّوَابِ وَ اَلْحِکْمَةِ وَ اِمْلَأْ قُلُوبَنَا بِالْعِلْمِ وَ اَلْمَعْرِفَةِ وَ طَهِّرْ بُطُونَنَا مِنَ اَلْحَرَامِ وَ اَلشُّبْهَةِ وَ اُکْفُفْ أَیْدِیَنَا عَنِ اَلظُّلْمِ وَ اَلسِّرْقَةِ وَ اُغْضُضْ أَبْصَارَنَا عَنِ اَلْفُجُورِ وَ اَلْخِیَانَةِ وَ اُسْدُدْ أَسْمَاعَنَا عَنِ اَللَّغْوِ وَ اَلْغِیبَةِ وَ تَفَضَّلْ عَلَى عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ اَلنَّصِیحَةِ وَ عَلَى اَلْمُتَعَلِّمِینَ بِالْجُهْدِ وَ اَلرَّغْبَةِ وَ عَلَى اَلْمُسْتَمِعِینَ بِالاِتِّبَاعِ وَ اَلْمَوْعِظَةِ وَ عَلَى مَرْضَى اَلْمُسْلِمِینَ بِالشِّفَاءِ وَ اَلرَّاحَةِ وَ عَلَى مَوْتَاهُمْ بِالرَّأْفَةِ وَ اَلرَّحْمَةِ وَ عَلَى مَشَایِخِنَا بِالْوَقَارِ وَ اَلسَّکِینَةِ وَ عَلَى اَلشَّبَابِ بِالْإِنَابَةِ وَ اَلتَّوْبَةِ وَ عَلَى اَلنِّسَاءِ بِالْحَیَاءِ وَ اَلْعِفَّةِ وَ عَلَى اَلْأَغْنِیَاءِ بِالتَّوَاضُعِ وَ اَلسَّعَةِ وَ عَلَى اَلْفُقَرَاءِ بِالصَّبْرِ وَ اَلْقَنَاعَةِ وَ عَلَى اَلْغُزَاةِ بِالنَّصْرِ وَ اَلْغَلَبَةِ وَ عَلَى اَلْأُسَرَاءِ بِالْخَلاَصِ وَ اَلرَّاحَةِ وَ عَلَى اَلْأُمَرَاءِ بِالْعَدْلِ وَ اَلشَّفَقَةِ وَ عَلَى اَلرَّعِیَّةِ بِالْإِنْصَافِ وَ حُسْنِ اَلسِّیرَةِ وَ بَارِکْ لِلْحُجَّاجِ وَ اَلزُّوَّارِ فِی اَلزَّادِ وَ اَلنَّفَقَةِ وَ اِقْضِ مَا أَوْجَبْتَ عَلَیْهِمْ مِنَ اَلْحَجِّ وَ اَلْعُمْرَةِ بِفَضْلِکَ وَ رَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِینَ

 

یک دعاهایی مثل همین دعای اللهم ارزقنا توفیق الطاعة هستند که منصوب هم هستند به حضرت مهدی عجل الله فرجه الشریف و انسان را به سر شوق و شعف هم می آورند، شما ببینید از جمله هم مثل اینکه می فرمایند تفضل علی علمائنا بالزهد و النصیحة ... و علی مشایخنا بالوقار و السکینة و علی النساء بالحیاء و العفة و  دیگر هم چه می فرمایند؟ از جمله می فرمایند:

وَ اُسْدُدْ أَسْمَاعَنَا عَنِ اَللَّغْوِ وَ اَلْغِیبَةِ وَ تَفَضَّلْ عَلَى عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ اَلنَّصِیحَةِ وَ عَلَى اَلْمُتَعَلِّمِینَ بِالْجُهْدِ وَ اَلرَّغْبَةِ وَ عَلَى اَلْمُسْتَمِعِینَ بِالاِتِّبَاعِ وَ اَلْمَوْعِظَةِ وَ عَلَى مَرْضَى اَلْمُسْلِمِینَ بِالشِّفَاءِ وَ اَلرَّاحَةِ وَ عَلَى مَوْتَاهُمْ بِالرَّأْفَةِ وَ اَلرَّحْمَةِ وَ عَلَى مَشَایِخِنَا بِالْوَقَارِ وَ اَلسَّکِینَةِ وَ عَلَى اَلشَّبَابِ بِالْإِنَابَةِ وَ اَلتَّوْبَةِ وَ عَلَى اَلنِّسَاءِ بِالْحَیَاءِ وَ اَلْعِفَّةِ وَ عَلَى اَلْأَغْنِیَاءِ بِالتَّوَاضُعِ وَ اَلسَّعَةِ وَ عَلَى اَلْفُقَرَاءِ بِالصَّبْرِ وَ اَلْقَنَاعَةِ وَ عَلَى اَلْغُزَاةِ بِالنَّصْرِ وَ اَلْغَلَبَةِ وَ عَلَى اَلْأُسَرَاءِ بِالْخَلاَصِ وَ اَلرَّاحَةِ وَ عَلَى اَلْأُمَرَاءِ بِالْعَدْلِ وَ اَلشَّفَقَةِ وَ عَلَى اَلرَّعِیَّةِ بِالْإِنْصَافِ وَ حُسْنِ اَلسِّیرَةِ وَ بَارِکْ لِلْحُجَّاجِ وَ اَلزُّوَّارِ فِی اَلزَّادِ وَ اَلنَّفَقَةِ وَ اِقْضِ مَا أَوْجَبْتَ عَلَیْهِمْ مِنَ اَلْحَجِّ وَ اَلْعُمْرَةِ بِفَضْلِکَ وَ رَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِینَ

یک نکته ای بسیار مهم که در مورد حسینیه ها داریم این است که اول آن پیر غلام یا حتی آن نه چندان پیر غلام نیز باید اول به جد هم سعی و تلاش وافری کند که همان بیت و مکان و خانه ی خودش را حسینیه ای عظیم کند تا حتی برسد به اینکه خانه اش بشود حسینیه ی ایران همانطوری که شهرداری هم یک زمانی خوب تبلیغ می کرد شهر ما، خانه ی ما که یعنی بابا شهرت را هم مثل خانه ات سعی کن از جمله قشنگ و پاکیزه هم نگه داری و نه اینکه همینطوری راه بروی و آشغال سیگارهایت را هم بریزی توی کوچه و خیابان و پیاده رو و..... اولاً که سیگار نکش که برای سلامت ات بد است. ثانیاً اگر فکر می کنی سیگار بهت آرامش هم می بخشد یا بهت اجازه هم می دهد که نفس ات را زیر کنترل ات دربیاوری، یحتمل هم متوجه نمی شوی که ضررهایی هم دارد که از عوارض جانبی آن است که بطور مخفی هم عمل می کند و .... ولی حالا خیلی هم دلت می خواهد که سیگار بکشی، و لذا آشغال سیگارت را دیگر همینطوری پخش و پلا نکن دیگر. بگذریم! بالاخره، یک مسائل پاتوروانکاوی هستند که کار را می کشانند به پاتوجامعه شناسی و حتی پاتوجهانبینهای مخرب و ....

از جمله ی مسائل حسینیه ی خانه و بیت خود هم همین است که اولویتهای نظم و ترتیب و حتی عدل الهی را هم دریابیم که آیا بالاخره چرا و چطور هم می شود که بنظرمان یحتمل برسد که امامی خیلی هم صلاحیت ندارد که وارد مسائل اقتصادی ریز و کلان هم شود و حال آنکه کدام امام را هم پیدا می فرمائید که بگوید شمائی که در اقتصاد یا جامعه شناسی یا ...، خیلی هم تخصص دارید را ما نمی پذیریم که از تخصصتان به ما مشورت هم دهید و بلکه بعد از مشورت با یکدیگر هم خود وارد میدان شده و عمل هم بفرمائید. و لذا یک جاهایی آنقدر هم یحتمل مشکلات بالا گرفته بوده اند که دیگر هیچ صاحب نظری هم جرات نمی کرده است که پا پیش بگذارد و نظرات تخصصی خود را بفرمایند و آنگاه خود امام ای که در بیع و تجارت و اقتصاد اسلامی هم یقیناً صاحب نظرند دست بکار شده اند و عمل هم کرده اند و بلکه جوزه هم از دانشگاه پیشی گرفته بوده است و ....

و حالا مثلاً در نظر هم بگیرید که مجری برنامه هم بطور اختصار یکی دوبار می پرسد مثلاً آیا حرکتهای BLM را هم چطور می بینی، و مهمان برنامه هم در جواب انتقادهایی به آنها می کند و هیجی هم می فرمایند که حرکتهایی "زندگی سیاهان مهم هستند" چه مشکلاتی هم دارند! و از KKK هم می فرمایند که چطور مسئول به آتش کشیدنهای زندگی سیاه پوستان بوده اند و .... حالا عرض بنده ی حقیر این است که اگر مقاومت اسلامی خیلی هم سعی کند که حسینیه هایی جهانی هم درست کند که به طرق مختلف هم بتوانند باعث زندگی سیاه پوستان را هماهنگ با زندگی اسلامی شیعی و سنی حتی مثل حرکت شیخ زکزاکی در نیجریه و حتی هماهنگ با علم و دانش پیشرو ریاضی فیزیک حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی با چرخشهایی بسمت حرکتهای صحیح اسلامی هم گرداند، همینجاها است دیگر که متوجه می شویم نظم جهانی از همان حسینیه ی بیت و خانه ی خود هم هست و لا غیر.

مثلاً ما همین کوهمولوژیهای هندسه ی ناجابجایی و تناظرش با نظریه ی KK و کوهمولوژی رویه های K3 را هم داریم که می توانند به فهم بهتر مدل استاندارد ذرات فیزیک همراه ابرتقارنهایی هم فهم ما را از دور و برمان خیلی بیشتر هم کنند و حتی موانع نژاد پرستانه در امور مسائل علمی و فلسفی را هم حتی المقدور کنار بزنند و کلید همه و همه ی درها و راه های خیر هم شوند بجای آنکه به درها و دروازه های شر نیز همه و همه قفلهایی هم بزنند که همه ی این کلیدهایش را هم در اختیار دارند و .... و این در حالی است که مثلاً می فرمایند:

١٤٢ ـ سعد ، عن ابن عیسى ، عن الحسین بن سعید ، عن فضالة ، عن أبان عن محمد بن مسلم ، قال : سمعت أبا عبد الله علیه‌السلام ، یقول :

إن لله عز وجل خلقا خلقهم من نوره ورحمته ، فهم عین الله الناظرة ، وأذنه السامعة ، ولسانه الناطق فی خلقه بإذنه وأمناؤه على ما أنزل من عذر أو نذر أو حجة.

فبهم یمحو الله السیئات ، وبهم یدفع الضیم ، وبهم ینزل الرحمة ، وبهم یحیی میتا ، ویمیت حیا ، وبهم یبتلی خلقه ، وبهم یقضی فی خلقه قضیة.

قلت : جعلت فداک ، من هؤلاء؟ قال : الأوصیاء [٢٥].

_____________

[٢٥] رواه فی التوحید : ص ١٦٧ ح ١ ومعانی الأخبار : ١٦ ح ١٠ وعنهما فی البحار : ٢٦ / ٢٤٠ ح ٢.

الامامة و التبصرة من الحیرة، ابن بابویة قمی، ص 132

https://lib.eshia.ir/70349/1/132

یوم الجمعة و هو یوم صاحب الزمان صلوات الله علیه و باسمه و هو الیوم الذی یظهر فیه عجل الله فرجه‌

أَقُولُ مُتَمَثِّلًا وَ أُشِیرُ إِلَیْهِمْ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ‌

مُحِبُّکُمْ وَ إِنْ قُبِضَتْ حَیَاتِی

وَ زَائِرُکُمْ وَ إِنْ عُقِرَتْ رِکَابِی

السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا عَیْنَ اللَّهِ فِی خَلْقِهِ السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا نُورَ اللَّهِ الَّذِی یَهْتَدِی بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ یُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْوَلِیُّ النَّاصِحُ السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا سَفِینَةَ النَّجَاةِ السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا عَیْنَ الْحَیَاةِ السَّلَامُ عَلَیْکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ السَّلَامُ عَلَیْکَ عَجَّلَ اللَّهُ لَکَ مَا وَعَدَکَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا مَوْلَایَ أَنَا‌

مَوْلَاکَ عَارِفٌ بِأُولَاکَ وَ أُخْرَاکَ أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى بِکَ وَ بِآلِ بَیْتِکَ وَ أَنْتَظِرُ ظُهُورَکَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَى یَدَیْکَ وَ أَسْأَلُ اللَّهَ أَنْ یُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ یَجْعَلَنِی مِنَ الْمُنْتَظِرِینَ لَکَ وَ التَّابِعِینَ وَ النَّاصِرِینَ لَکَ عَلَى أَعْدَائِکَ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْکَ فِی جُمْلَةِ أَوْلِیَائِکَ یَا مَوْلَایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْکَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِکَ هَذَا یَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ یَوْمُکَ الْمُتَوَقَّعُ فِیهِ ظُهُورُکَ وَ الْفَرَجُ فِیهِ لِلْمُؤْمِنِینَ عَلَى یَدِکَ وَ قَتْلُ الْکَافِرِینَ بِسَیْفِکَ وَ أَنَا یَا مَوْلَایَ فِیهِ ضَیْفُکَ وَ جَارُکَ وَ أَنْتَ یَا مَوْلَایَ کَرِیمٌ مِنْ أَوْلَادِ الْکِرَامِ وَ مَأْمُورٌ بِالضِّیَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ فَأَضِفْنِی وَ أَجِرْنِی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْکَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِکَ الطَّاهِرِینَ‌

جمال الاسبوع، سید بن طاووس، ص 37

https://lib.eshia.ir/71539/1/37

... وَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ أَنْتَ لِی حِرْزٌ مِنْ جَمِیعِ خَلْقِکَ وَ مِنْ بَنِی آدَمَ وَ بَنَاتِ حَوَّاءَ وَ أَتْبَاعِهِمْ وَ مِنْ شَرِّ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ أَنْ لَا یَسْطُوَ عَلَیَّ أَحَدٌ مِنْهُمْ عَزَّ جَارُکَ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ تَمَسَّکْتُ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقىٰ الَّتِی لَا انْفِصٰامَ لَهٰا الَّتِی لَا یُجَاوِزُهَا بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ اعْتَصَمْتُ بِحَبْلِ اللَّهِ الْمَتِینِ أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شَرِّ فَسَقَةِ الْعَرَبِ وَ الْعَجَمِ وَ مِنْ شَرِّ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ وَ مِنْ شَرِّ مَنْ یُرِیدُ بِی‌ سُوءً أَوْ یُرِیدُ بِی شَرّاً تَوَکَّلْتُ عَلَى اللَّهِ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللّٰهَ بٰالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللّٰهُ لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ قَدْراً حَسْبِیَ اللَّهُ بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ أُومِنُ وَ بِاللَّهِ أَثِقُ وَ بِاللَّهِ أَتَعَوَّذُ وَ بِاللَّهِ أَعْتَصِمُ وَ بِاللَّهِ الْعَظِیمِ أَسْتَجِیرُ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ أَعُوذُ بِکَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ الَّتِی لَا یُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ مِمَّا ذَرَأَ وَ بَرَأَ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ مَا یَطْرُقُ بِاللَّیْلِ وَ النَّهَارِ إِلَّا طَارِقاً یَطْرُقُ بِخَیْرٍ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنْ شَرِّ نَفْسِی وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنٰاصِیَتِهٰا وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ عَیْنٍ نَاظِرَةٍ وَ أُذُنٍ سَامِعَةٍ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ مَارِدٍ وَ جَبَّارٍ عَنِیدٍ اللَّهُمَّ إِنِّی أَلْجَأْتُ ظَهْرِی إِلَیْکَ وَ تَوَکَّلْتُ فِی أُمُورِی عَلَیْکَ أَنْتَ وَلِیِّی وَ مَوْلَایَ إِلَهِی فَلَا تُسَلِّمْنِی وَ لَا تَخْذُلْنِی وَ لَا تَکِلْنِی إِلَى نَفْسِی طَرْفَةَ عَیْنٍ وَ لَا تُؤَاخِذْنِی بِذُنُوبِی وَ إِسْرَافِی عَلَى نَفْسِی وَ أَعِنِّی عَلَى شُکْرِ نِعْمَتِکَ یَا مُحْسِنُ یَا جَبَّارُ اجْعَلْنِی عَبْداً شَکُوراً لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ عَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ أَنْتَ‌ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْحَلِیمُ الْکَرِیمُ سُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ رَبِّ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ وَ مَا فِیهِنَّ وَ مَا فَوْقَهُنَّ وَ مَا بَیْنَهُنَّ وَ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعٰالَمِینَ ...

جمال الاسبوع، سید بن طاووس ص 350- 352

https://lib.eshia.ir/71539/1/352

 

البته یحتمل درک و فهم این احادیث برای همگان و از جمله این بنده ی حقیر هم خیلی قابل درک نباشد و لذا همینقدر هم عرض شود که این مراجع در صفحه ی 57 کتاب حضرت حجت عجل الله فرجه الشریف حضرت آیت الله العظمی بهجت قدس سره هم آمده است و همانجا هم از قول حضرت آیت الله العظمی بهجت قدس سره می فرمایند:

"امام زمان عجل الله فرجه الشریف، عین الله الناظرة و اذنه السامعة و لسانه الناطق فی خلقه و یده المبسوطة (چشم بینا، گوش شنوا، زبان گویا و دست گشاده خداوند) است و از اقوال، افعال، افکار و نیات ما اطلاع دارد؛ مع ذلک گویا ما ائمه علیهم السلام و به خصوص امام زمان عجل الله فرجه الشریف را حاضر و ناظر نمی دانیم، بلکه گویا- مانند عامه- اصلاً زنده نمی دانیم و به کلی از آن حضرت عجل الله فرجه الشریف غافل هستیم!"

و لذا نزدیک شدن به امام زمان عجل الله فرجه الشریف و حتی به نائب آن حضرت عجل الله فرجه الشریف هم می تواند یک نظم جهانی ای را بطور آنی و کن فیکون نیز ایجاد کند که اگر شاگرد خود همان حسینیه ی بیت و منزل خود را هم درست ترتیب و نظم نداده باشد و بلکه دارد لاف الکی و از روی کذب هم می زند، آنگاه حتی گیر هم کند که آیا بهتر هم هست که شاگرد حضرت آیت الله العظمی مظاهری باشد و بلکه اسم این آیت الله العظمی مد ظله العالی را هم اول بنویسد یا یحتمل بهتر هم هست که شاگرد آیت الله العظمی حسینی مد ظله العالی هم باشد و بلکه بهتر هم هست در نوشتن اسم آنها ترتیب ایشان را اول هم رعایت کند و حال آنکه از امام زمان عجل الله فرجه الشریف غافل هم هست و در کذب و دروغهای خود هم غرق شده است و .... و حالا خوب بیا و یک حسینیه هایی هم در مسکو روسیه و بیژین (پکن) چین و اولانباتار مغولستان بزن که خیرش را هم خودت بهتر ببری، هر چند که حتی همزمان هم که شده تهذیب نفس و حسینیه ی بیت و منزل و شهر و کشور خودت را هم یادت نره و ...! 

https://arxiv.org/abs/2403.20081

https://arxiv.org/abs/2103.01877

https://arxiv.org/abs/2412.00893

https://arxiv.org/abs/2411.03704

...

https://arxiv.org/abs/2202.12494

https://arxiv.org/abs/hep-th/9505164

https://arxiv.org/abs/2501.18586

https://arxiv.org/abs/2501.17920

حالا بنده ی حقیر خیلی هم مسئله را در فرم فاکتورهای گلوئنها دنبال نکردم، و این در صورتی است که نباید هم گول جرمهای کوارکها و مثلاً پروتونها و نوترونها را هم خورد در صورتی که مملو از گلوئنها هم می توانند باشند و نادیده گرفتن آنها می تواند خطاهای بزرگی را هم در جرم کل ذرات مورد بحث ایجاد کند و .... مثلاً

https://arxiv.org/abs/2501.16279

https://arxiv.org/abs/2501.16257

https://arxiv.org/abs/2501.15180

...

البته بعضی اینجا یحتمل اشکال هم می کنند که از یک طرف یحتمل شاگرد بیش از اندازه هم مسائل را عمومیت می بخشد و از طرفی دیگر هم یحتمل بیش از اندازه هم مسئله را خاص کرده و بلکه نمی داند هم چطور از universal quantifiers: for all x در منطق به existential quantifiers: there exist an x برسد و لذا یحتمل اشکال هم می شود که چرا شاگرد مراجع تقلید آیات عظام مظاهری و حسینی را هم با مثلاً حجت الاسلام سید مظاهر حسینی و پدر روحانی دومر و ... نیز قاطیغوریایی کرده و همه و همه اشیاء و جوارح و جوانح را در هم بر هم نیز می کند و سر و ته قضایا را هم هیچ کس سر در نمی آورد که دارد چه می گوید و نظم و ترتیب منطقی حرفها را هم حتی رعایت نمی فرمایند و بد آموزی هم دارند و .... بعضیها اصلا ذاتاً هم نفوذی مردود و رفوزه اند و حسینه شان را هم نمی دانند چه کنند، و بلکه اجر حرف عظیم آن طلبه ی جوان را هم نمی دانند که آمد مسجد امام حسین علیه السلام وقتی هنوز یک مسجد خیلی کوچکی هم بود و فرمودند ... حاج آقا گفتند بابا حالا می خواهی دیگر چه کنی؟ آن وقتی که باید کاری می کردی هم نکردی! خدا عمرش بدهد هر جا که هست ...! بابا ای خواهرم ای برادرم، یک کاری بکن و امام زمانت را هم دریاب و .... لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

فَأُولَـٰئِکَ عَسَى اللَّهُ أَن یَعْفُوَ عَنْهُمْ وَکَانَ اللَّهُ عَفُوًّا غَفُورًا ‎﴿النساء: ٩٩﴾‏

إِن تُبْدُوا خَیْرًا أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَن سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ کَانَ عَفُوًّا قَدِیرًا ‎﴿النساء: ١٤٩﴾‏

۱۴۰۳/۱۱/۱۷

موافقت با عفو یا تخفیف مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم به مناسبت اعیاد مبعث و شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست رئیس قوه قضائیه برای عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم موافقت کردند.

8243217332

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای در نامه خود به رهبر انقلاب در خواست کرده بود با توجه به اعیاد مبعث و شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳۱۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت شود.

https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=59248

 

البته بنده این را هم راجع به کتاب آنتروپولوژی انسانشناسی دبیرستان بیشاپ اوداود عرض کنم که غلط نکنم هم عکسهایش نشان می داد که به نظریه ی داروین نیز معتقد بوده که انسانهای اولیه را شبیه میمونها نیز در کتاب شکلشان را نشان می داده است و بلکه انسان را از نژاد میمون هم می دانسته است. حالا بنده مانده ام که چطور می خواسته است این را در مدرسه ای کاتولیکی هم تدریس کند و گیر هم نکند! البته یک جاهایی هم شهید مطهری در کتاب توحید خود نیز داروین و تکامل انسان را مغایر علت غایی در توحید الهی به حساب نمی آورند.

 

 پس غرضم این جهت است که تنها حس صیانت ذات هم کافی نیست . درست‌ است که آن یک رمز بزرگی در طبیعت است ، [ ولی ] اصلا خود صیانت ذات‌ یعنی چه ؟ می‌گویند انطباق با محیط ، سازش با محیط . حرف درستی است اما چرا روی آن خیلی حساب می‌شود ؟ اگر مقصود این است که محیط روی آن اثر می‌گذارد و لازمه اثری که محیط می‌گذارد این است ، خوب بله ، مثل اینکه ما قالی را در مقابل آفتاب می‌گذاریم و آفتاب روی آن اثر می‌بخشد . اگر ما همین قالی را در آفتاب بگذاریم یک‌جور است ، در سایه بگذاریم وضع دیگری‌ دارد . اما آیا موجود زنده فقط تحت تأثیر محیط و منفعل از محیط است ، یا عکس‌العمل نشان می‌دهد ؟ عمده آن عکس‌العملهایش است که جنبه هدفداری‌ طبیعت موجود زنده را به او نشان می‌دهد ، می‌بیند که در محیطی که تا حالا زندگی می‌کرده باید وضع ساختمانش این‌طور باشد [ و در محیط جدید به گونه‌ دیگر ] . حتی مثلا می‌گویند که گلبولهای خون کم و زیاد می‌شود ، در یک محیط یک مقدار معینی گلبول هست ، در محیط دیگر احتیاج بیشتری پیدا می‌کند و فورا خود طبیعت گلبول می‌سازد . عمده ، آن نحوه عکس‌العمل نشان دادن‌ طبیعت موجود زنده است که هدفداری این موجود را می‌رساند . بنابراین ادله الهیون به همان استحکام خودش که از قدیم بوده است باقی‌ است ، بلکه قویتر شده ، یعنی این جهت که طبیعت هدفدار است ، از آن‌ مقداری که در قدیم درباره انواع و حیوانات و جاندارها درک کرده بودند بیشتر نشان داده می‌شود و حالا

خیلی بهتر درک می‌شود .

- تکامل به این صورت مطرح نیست که ابزار یک دستگاه ماشین را یکی یکی‌ انتخاب‌کرده باشند ، یکی ناقص باشد و آخری همه را به راه بیندازد ، بلکه‌ تکامل در نوع است ، یعنی از یک نوع ساده به تدریج تکمیل نوعی پیدا کرده‌ است .

استاد : من هم همین را می‌خواستم بگویم که به این شکل بوده نه به آن شکل‌ . فرق است بین اینکه تدریجا اعضای یک کارخانه‌ای را یکی یکی عوض کنند و آن را کاملتر کنند ( مثلا موتورش را بردارند ، یک موتور دیگر در همان‌جا نصب کنند ) و اینکه یکدفعه دستگاه نخ ریسی و بافندگی آن روز تبدیل بشود در یک نوع دیگری به یک کارخانه ریسندگی که امروز وجود دارد ، در واقع‌ آن را برداشته‌اند و به جای آن چیز دیگری گذاشته‌اند . این یک چیزی نیست‌ که قابل توجیه باشد که [ بگوییم ] خوب ، تدریجا هر جزئش که مفید بوده ، خود به خود باقی مانده تا جزء دیگری پیدا شده و به این صورت درآمده است‌ .

توحید، شهید مطهری، ص 262-263

https://lib.eshia.ir/50065/1/263

 

استاد : آن مطلبی که عرض کردیم که از قرآن مسأله خیر کثیر و شر قلیل‌ را می‌توان استفاده کرد . در آیه مربوط به خلقت آدم بود . آیه این‌طور فهمیده می‌شود : فرشتگان گفتند که تو این را که بیافرینی حتما از وجودش‌ شر و فساد پیدا می‌شود ، یعنی فرشتگان منها نکردند ، نگفتند این را بیافرین منهای شر و فساد ، خداوند هم در جواب آنها نگفت : خیر ، اینها منشأ شر و فساد نمی‌شوند . نکته قضیه این است که به ملائکه نگفت خیر ، شما اشتباه می‌کنید و انسان منشأ شر و فساد نمی‌شود . با یک تاکتیک ، آنها را به یک مطلب دیگر آگاه کرد ، به قول معروف : " عیب می‌جمله‌ بگفتی ، هنرش نیز ببین " ، گفت همین موجودی که منشأ شر و فساد می‌شود ، شما آن را که دیدید این را هم ببینید . پس اینجا قبول کرد که " « یفسد فیها و یسفک الدماء »" [1] اما در کنار این جنبه ، آن جنبه را هم‌ نشان داد . آیا غیر از این است که می‌خواهد نشان دهد که این یک تابلویی‌ است که در این تابلو اگر آن هست ، این هم هست ، ولی اگر این جهت را ببینید ، دیگر آن جهت را فراموش می‌کنید ؟

توحید، شهید مطهری، ص 346

https://lib.eshia.ir/50065/1/346

 

واما بنده این مقاله را هم یادم رفت که هر چند که یحتمل قبلاً هم از آن گفته باشم ولی دلم می خواست در نظر قبل هم از آن دوباره در رابطه با کوهمولوژی بروها-تیتز و کوهمولوژی BRST و بلکه جبرهای BMS بگویم:

https://arxiv.org/abs/2411.14866

این سری مقالات را هم یحتمل بخواهید نگاهی بیاندازید:

https://arxiv.org/search/advanced?advanced=&terms-0-

operator=AND&terms-0-term=bruhat-tits&terms-0-field=all&terms-1-

operator=AND&terms-1-term=hep&terms-1-field=all&classification-

physics_archives=all&classification-include_cross_list=include&date-

filter_by=all_dates&date-year=&date-from_date=&date-to_date=&date-

date_type=submitted_date&abstracts=show&size=50&order=-

announced_date_first

 

راستی می فرمایند که ژاک تیتز یکی از بورباکیها بوده است. و صد البته بنده ی حقیر در مورد رمز ارزها کنجکاو هم شده بودم که یحتمل بد نباشد این را هم عرض کنم که در مورد بیت کوین، می فرمایند که یک کسی یا گروهی هم آنرا ابداع کرده است که از اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو استفاده می کند:

https://arxiv.org/abs/2411.10325

https://arxiv.org/abs/2209.11545

https://arxiv.org/abs/2204.13508

https://arxiv.org/abs/2307.14443

...

البته این مقاله ی کوجی هاشیموتو و یارانش نیز یحتمل هیچ ربطی به ساتوشی ناکاموتو نداشته باشد، ولی باز هم یحتمل مایل باشید نگاهی به آن از لحاظات یادیگریهای ماشینی و گرانش کوانتومی نیز بیاندازید:

https://arxiv.org/abs/2411.16052

البته یک بلوکهای ساختمانی طرف حالا یا راست یا حتی چپ ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام چرخشی قلوب آسمانی و زمینی هم وقتی بر علیه هم صف کشی نیز کنند، یحتمل آنطرفی که یک دیوانه ای هم ایستاده است و همه ی اساتید حوزوی و پروفسورهای دانشگاهی را با هم یک جا متهم نیز می کند که همه و همه دیوانه اند، امکان دارد بتوان یک مجمع تشخیص مصلحتی را هم تعین کرد که واقعاً بتواند تشخیص دهد که آیا این دیوانه در بین اساتید حوزوی و دانشگاهی هم نفوذ کرده است یا فقط یک دیوانه ای هم هست که حالا چطور هم در مساجد مملکت هم حتی نفوذ کرده است و خود را به عنوان یک مارمولکی نیز حتی جا می زند و حالا بیا و ببین که او است که خرتر است یا آنهایی که پشت سرش می ایستند یا حتی نمی ایستند به نماز، و حالا این مشت و لگد بیانداز و اونها هم لنگ و لگدها را جواب بده و بلکه حتی در این میان شاگرد حتی از حالات منها و منفی خلاء به سمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم الی ما شاء الله میل فرموده و آیات اللهی بالاترین را در سمت راست و چپ عرش اعلی را هم طی الارض و طی السماء حتی بفرمایند و در بین تکامل انسانهای کامل و ساعتسازهای نابینا علت غایی را نیز الی ما شاء الله بیابند و .... و اگر آخرش این لنگ و لگدها هم کار دست همه و همه ندهد و آخر و عاقبت ما را هم خدا بخیر بفرماید و زنهای ما را هم همه و همه را با حجاب فرموده و جوانهای ما را هم به ازدواج ترغیب فرماید و .... اللهم اشف کل مریض من الروحی و الروانی و النفسانی و الجسمانی و ...! غنی نژاد و درخشان و آزاد آرمکی و انتظاری هم بنده ی حقیر را عفو کنند که یحتمل غیر ممکن هم هست مناظراتی که آیات عظام مظاهری و حسینی شرکت بفرمایند از این بنده ی حقیر بگذرند و اعتراف هم بفرمایند که خود خر مظاهر حسنی است که همه ی لنگ و لگدها را هم چپ و راست می اندازد و هر غلط دیگری هم دلش خواست می کند و از رئیس تشریفات آموزشی دبیرستان بییشاپ اوداود پدر دومر هم جلو زده است و .... مظاهر حسینی حالا دیگر خود دانی و اینکه یاران امام حسین  و امام زمان عجل الله فرجه الشریف را هم دریابی و .... و حالا این مقاله های آخر بورباکی را هم مطالعه بفرمائید: 

https://arxiv.org/abs/2412.05250

https://arxiv.org/abs/2411.09321

https://arxiv.org/abs/2411.07409

و این مقاله ی پیر کارتیر را هم ببینید:

A mad day’s work: from Grothendieck to Connes and Kontsevich The evolution of concepts of space and symmetry

https://www.ams.org/journals/bull/2001-38-04/S0273-0979-01-00913-2/

که در جوابش، آلن کن هم به بحث حول و حوش مسائل نظریه ی گالوای کیهانی وارد می شود و حالا این مقاله ی آخرش را هم ببینید:

https://arxiv.org/abs/2501.06560

و همینطور هم ترمودینامیک سیاه چاله ها را که ادوارد ویتن می گوید را سعی کنید به SL(2, k) وقتی k یک میدان اعداد p-تایی هم هست ببینید می شود ترجمه کرد و بلکه آیا می توانید کوهمولوژی WZNW ابرتقارنی مسئله را نیز بدست آورید و .... یحتمل بعضی اینجا اشکال هم می کنند که با این همه مسائلی که در برنامه هندسی لنگلندز هم خواهیم داشت، بالاخره آیا چطور هم می خواهیم حتی به آن درجاتی از کوهمولوژی WZW هم برسیم که هم به ائمه ی جماعات هم شاگرد غلط زیادی نکرده و توهینی نکند و لنگ و لگدی هم نیاندازد بخیال اینکه از همه هم دارد جلو می زند و در همه چیز و همه کاری هم نفوذ کرده است و .... و آنگاه حتی مقالات ISI مسعود علیمحمدی را هم چطور می خواهد شاگرد مثل یک آب خوردن هم بفهمد و ...؟ لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الی فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره والمحامین عنه والسابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

----------------------------------------

وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ ‎﴿القصص: ٥﴾‏

سخن‌نگاشت | عید ایران

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «دهه مبارکه فجر، عید انقلاب، عید تاریخ ایران و عید امام بزرگوار است.» ۱۳۷۳/۱۱/۱۴
رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام‌الله دهه فجر و چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران، مجموعه «عید ایران» را منتشر میکند.

https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=59237

راستی بنده ی حقیر یادم باشد که به حضرات آیات عظام مظاهری و حسینی عرض کنم که اصلا هم لازم نیست که وانمود کنند که بنده ی حقیر را یا مظاهر حسینی را هم می شناسند و هر وقت دلشان خواست هر چه دل تنگشان خواست بفرمایند و بنده ی حقیر هم هر چه دل تنگم خواست عرض می کنم و چرا که

مشنو از نی چون حکایت می کند                    بشنو از دل چون روایت می کند

مشنو از نی، نی نوای بینواست                      بشنو از دل، دل حریم کبریاست

نی چو سوزد تلّ خاکستر شود                      دل چو سوزد خانـۀ دلـبر شود

نی زِ خود هرگز ندارد شور و حال                    دل  بـود مـرآت  نــور لایــزال

نی اگر پروردۀ آب وگِل است                         دست پـروده خـداونـدی، دل است

نی اگر بشکست بی قدر و بهاست                بشکند گر دل، خریدارش خداست

نی به هر دست و به هر لب آشناست            دل مکان و خانۀ خاص خداست

نی تهی دست است و بی قدر و بها              دل  بود  گنجینۀ  عشق  و  صفا

نی تهی مغز و درونش پر هواست                  دل تـجلـّی گاه عـرفان و ولاست

نـی تـو را از یاد حق  غافل  کند                     دل تو را بر قُرب حق  نائل  کند

نی چو بینم یادم آید نینوا                             دل شــود نـالان  بـه یـاد کـربـلا

از جفای نی دلم آتش گرفت                         کاش نی از ریشه آتش می گرفت

رفت بر نی رأس پر خـون حسین                    بود زینب پای نی در شور و شین

نی زِ حلقوم حسین خون می مکید                پـای نی زیـنب گریـبان می دریـد

دیـد بر نی چـون سر آن  حق پرست               سر به محمل زد جبین خود شکست

رفت نی در شام و در طشت طلا                   می خـورد نـی بر لـب  آن مـقـتدا

مـی زنـد نـی بـوسه بر دست یـزید                 لـیـک  آزرده  لـب  شـاه  شهــید

نی خورد چون بر لب و دندان او                      دل بسوزد بر لب عطشان او

ذره بس کن ماجرای نی نوا                          سوخت از این غم، دل خیر النساء

دیوان  امام خمینی(رحمه الله علیه)

فَأُولَـٰئِکَ عَسَى اللَّهُ أَن یَعْفُوَ عَنْهُمْ وَکَانَ اللَّهُ عَفُوًّا غَفُورًا ‎﴿النساء: ٩٩﴾‏

إِن تُبْدُوا خَیْرًا أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَن سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ کَانَ عَفُوًّا قَدِیرًا ‎﴿النساء: ١٤٩﴾‏

۱۴۰۳/۱۱/۱۷

موافقت با عفو یا تخفیف مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم به مناسبت اعیاد مبعث و شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست رئیس قوه قضائیه برای عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم موافقت کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای در نامه خود به رهبر انقلاب در خواست کرده بود با توجه به اعیاد مبعث و شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳۱۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت شود.

https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=59248

 

البته بنده این را هم راجع به کتاب آنتروپولوژی انسانشناسی دبیرستان بیشاپ اوداود عرض کنم که غلط نکنم هم عکسهایش نشان می داد که به نظریه ی داروین نیز معتقد بوده که انسانهای اولیه را شبیه میمونها نیز در کتاب شکلشان را نشان می داده است و بلکه انسان را از نژاد میمون هم می دانسته است. حالا بنده مانده ام که چطور می خواسته است این را در مدرسه ای کاتولیکی هم تدریس کند و گیر هم نکند! البته یک جاهایی هم شهید مطهری در کتاب توحید خود نیز داروین و تکامل انسان را مغایر علت غایی در توحید الهی به حساب نمی آورند.

 

 پس غرضم این جهت است که تنها حس صیانت ذات هم کافی نیست . درست‌ است که آن یک رمز بزرگی در طبیعت است ، [ ولی ] اصلا خود صیانت ذات‌ یعنی چه ؟ می‌گویند انطباق با محیط ، سازش با محیط . حرف درستی است اما چرا روی آن خیلی حساب می‌شود ؟ اگر مقصود این است که محیط روی آن اثر می‌گذارد و لازمه اثری که محیط می‌گذارد این است ، خوب بله ، مثل اینکه ما قالی را در مقابل آفتاب می‌گذاریم و آفتاب روی آن اثر می‌بخشد . اگر ما همین قالی را در آفتاب بگذاریم یک‌جور است ، در سایه بگذاریم وضع دیگری‌ دارد . اما آیا موجود زنده فقط تحت تأثیر محیط و منفعل از محیط است ، یا عکس‌العمل نشان می‌دهد ؟ عمده آن عکس‌العملهایش است که جنبه هدفداری‌ طبیعت موجود زنده را به او نشان می‌دهد ، می‌بیند که در محیطی که تا حالا زندگی می‌کرده باید وضع ساختمانش این‌طور باشد [ و در محیط جدید به گونه‌ دیگر ] . حتی مثلا می‌گویند که گلبولهای خون کم و زیاد می‌شود ، در یک محیط یک مقدار معینی گلبول هست ، در محیط دیگر احتیاج بیشتری پیدا می‌کند و فورا خود طبیعت گلبول می‌سازد . عمده ، آن نحوه عکس‌العمل نشان دادن‌ طبیعت موجود زنده است که هدفداری این موجود را می‌رساند . بنابراین ادله الهیون به همان استحکام خودش که از قدیم بوده است باقی‌ است ، بلکه قویتر شده ، یعنی این جهت که طبیعت هدفدار است ، از آن‌ مقداری که در قدیم درباره انواع و حیوانات و جاندارها درک کرده بودند بیشتر نشان داده می‌شود و حالا

خیلی بهتر درک می‌شود .

- تکامل به این صورت مطرح نیست که ابزار یک دستگاه ماشین را یکی یکی‌ انتخاب‌کرده باشند ، یکی ناقص باشد و آخری همه را به راه بیندازد ، بلکه‌ تکامل در نوع است ، یعنی از یک نوع ساده به تدریج تکمیل نوعی پیدا کرده‌ است .

استاد : من هم همین را می‌خواستم بگویم که به این شکل بوده نه به آن شکل‌ . فرق است بین اینکه تدریجا اعضای یک کارخانه‌ای را یکی یکی عوض کنند و آن را کاملتر کنند ( مثلا موتورش را بردارند ، یک موتور دیگر در همان‌جا نصب کنند ) و اینکه یکدفعه دستگاه نخ ریسی و بافندگی آن روز تبدیل بشود در یک نوع دیگری به یک کارخانه ریسندگی که امروز وجود دارد ، در واقع‌ آن را برداشته‌اند و به جای آن چیز دیگری گذاشته‌اند . این یک چیزی نیست‌ که قابل توجیه باشد که [ بگوییم ] خوب ، تدریجا هر جزئش که مفید بوده ، خود به خود باقی مانده تا جزء دیگری پیدا شده و به این صورت درآمده است‌ .

توحید، شهید مطهری، ص 262-263

https://lib.eshia.ir/50065/1/263

 

استاد : آن مطلبی که عرض کردیم که از قرآن مسأله خیر کثیر و شر قلیل‌ را می‌توان استفاده کرد . در آیه مربوط به خلقت آدم بود . آیه این‌طور فهمیده می‌شود : فرشتگان گفتند که تو این را که بیافرینی حتما از وجودش‌ شر و فساد پیدا می‌شود ، یعنی فرشتگان منها نکردند ، نگفتند این را بیافرین منهای شر و فساد ، خداوند هم در جواب آنها نگفت : خیر ، اینها منشأ شر و فساد نمی‌شوند . نکته قضیه این است که به ملائکه نگفت خیر ، شما اشتباه می‌کنید و انسان منشأ شر و فساد نمی‌شود . با یک تاکتیک ، آنها را به یک مطلب دیگر آگاه کرد ، به قول معروف : " عیب می‌جمله‌ بگفتی ، هنرش نیز ببین " ، گفت همین موجودی که منشأ شر و فساد می‌شود ، شما آن را که دیدید این را هم ببینید . پس اینجا قبول کرد که " « یفسد فیها و یسفک الدماء »" [1] اما در کنار این جنبه ، آن جنبه را هم‌ نشان داد . آیا غیر از این است که می‌خواهد نشان دهد که این یک تابلویی‌ است که در این تابلو اگر آن هست ، این هم هست ، ولی اگر این جهت را ببینید ، دیگر آن جهت را فراموش می‌کنید ؟

توحید، شهید مطهری، ص 346

https://lib.eshia.ir/50065/1/346

 

واما بنده این مقاله را هم یادم رفت که هر چند که یحتمل قبلاً هم از آن گفته باشم ولی دلم می خواست در نظر قبل هم از آن دوباره در رابطه با کوهمولوژی بروها-تیتز و کوهمولوژی BRST و بلکه جبرهای BMS بگویم:

https://arxiv.org/abs/2411.14866

این سری مقالات را هم یحتمل بخواهید نگاهی بیاندازید:

https://arxiv.org/search/advanced?advanced=&terms-0-

operator=AND&terms-0-term=bruhat-tits&terms-0-field=all&terms-1-

operator=AND&terms-1-term=hep&terms-1-field=all&classification-

physics_archives=all&classification-include_cross_list=include&date-

filter_by=all_dates&date-year=&date-from_date=&date-to_date=&date-

date_type=submitted_date&abstracts=show&size=50&order=-

announced_date_first

 

راستی می فرمایند که ژاک تیتز یکی از بورباکیها بوده است. و صد البته بنده ی حقیر در مورد رمز ارزها کنجکاو هم شده بودم که یحتمل بد نباشد این را هم عرض کنم که در مورد بیت کوین، می فرمایند که یک کسی یا گروهی هم آنرا ابداع کرده است که از اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو استفاده می کند:

https://arxiv.org/abs/2411.10325

https://arxiv.org/abs/2209.11545

https://arxiv.org/abs/2204.13508

https://arxiv.org/abs/2307.14443

...

البته این مقاله ی کوجی هاشیموتو و یارانش نیز یحتمل هیچ ربطی به ساتوشی ناکاموتو نداشته باشد، ولی باز هم یحتمل مایل باشید نگاهی به آن از لحاظات یادیگریهای ماشینی و گرانش کوانتومی نیز بیاندازید:

https://arxiv.org/abs/2411.16052

البته یک بلوکهای ساختمانی طرف حالا یا راست یا حتی چپ ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام چرخشی قلوب آسمانی و زمینی هم وقتی بر علیه هم صف کشی نیز کنند، یحتمل آنطرفی که یک دیوانه ای هم ایستاده است و همه ی اساتید حوزوی و پروفسورهای دانشگاهی را با هم یک جا متهم نیز می کند که همه و همه دیوانه اند، امکان دارد بتوان یک مجمع تشخیص مصلحتی را هم تعین کرد که واقعاً بتواند تشخیص دهد که آیا این دیوانه در بین اساتید حوزوی و دانشگاهی هم نفوذ کرده است یا فقط یک دیوانه ای هم هست که حالا چطور هم در مساجد مملکت هم حتی نفوذ کرده است و خود را به عنوان یک مارمولکی نیز حتی جا می زند و حالا بیا و ببین که او است که خرتر است یا آنهایی که پشت سرش می ایستند یا حتی نمی ایستند به نماز، و حالا این مشت و لگد بیانداز و اونها هم لنگ و لگدها را جواب بده و بلکه حتی در این میان شاگرد حتی از حالات منها و منفی خلاء به سمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم الی ما شاء الله میل فرموده و آیات اللهی بالاترین را در سمت راست و چپ عرش اعلی را هم طی الارض و طی السماء حتی بفرمایند و در بین تکامل انسانهای کامل و ساعتسازهای نابینا علت غایی را نیز الی ما شاء الله بیابند و .... و اگر آخرش این لنگ و لگدها هم کار دست همه و همه ندهد و آخر و عاقبت ما را هم خدا بخیر بفرماید و زنهای ما را هم همه و همه را با حجاب فرموده و جوانهای ما را هم به ازدواج ترغیب فرماید و .... اللهم اشف کل مریض من الروحی و الروانی و النفسانی و الجسمانی و ...! غنی نژاد و درخشان و آزاد آرمکی و انتظاری هم بنده ی حقیر را عفو کنند که یحتمل غیر ممکن هم هست مناظراتی که آیات عظام مظاهری و حسینی شرکت بفرمایند از این بنده ی حقیر بگذرند و اعتراف هم بفرمایند که خود خر مظاهر حسنی است که همه ی لنگ و لگدها را هم چپ و راست می اندازد و هر غلط دیگری هم دلش خواست می کند و از رئیس تشریفات آموزشی دبیرستان بییشاپ اوداود پدر دومر هم جلو زده است و .... مظاهر حسینی حالا دیگر خود دانی و اینکه یاران امام حسین  و امام زمان عجل الله فرجه الشریف را هم دریابی و .... و حالا این مقاله های آخر بورباکی را هم مطالعه بفرمائید: 

https://arxiv.org/abs/2412.05250

https://arxiv.org/abs/2411.09321

https://arxiv.org/abs/2411.07409

و این مقاله ی پیر کارتیر را هم ببینید:

A mad day’s work: from Grothendieck to Connes and Kontsevich The evolution of concepts of space and symmetry

https://www.ams.org/journals/bull/2001-38-04/S0273-0979-01-00913-2/

که در جوابش، آلن کن هم به بحث حول و حوش مسائل نظریه ی گالوای کیهانی وارد می شود و حالا این مقاله ی آخرش را هم ببینید:

https://arxiv.org/abs/2501.06560

و همینطور هم ترمودینامیک سیاه چاله ها را که ادوارد ویتن می گوید را سعی کنید به SL(2, k) وقتی k یک میدان اعداد p-تایی هم هست ببینید می شود ترجمه کرد و بلکه آیا می توانید کوهمولوژی WZNW ابرتقارنی مسئله را نیز بدست آورید و .... یحتمل بعضی اینجا اشکال هم می کنند که با این همه مسائلی که در برنامه هندسی لنگلندز هم خواهیم داشت، بالاخره آیا چطور هم می خواهیم حتی به آن درجاتی از کوهمولوژی WZW هم برسیم که هم به ائمه ی جماعات هم شاگرد غلط زیادی نکرده و توهینی نکند و لنگ و لگدی هم نیاندازد بخیال اینکه از همه هم دارد جلو می زند و در همه چیز و همه کاری هم نفوذ کرده است و .... و آنگاه حتی مقالات ISI مسعود علیمحمدی را هم چطور می خواهد شاگرد مثل یک آب خوردن هم بفهمد و ...؟ لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الی فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره والمحامین عنه والسابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَادِیَاتِ ضَبْحًا ‎﴿١﴾ فَالْمُورِیَاتِ قَدْحًا ‎﴿٢﴾‏ فَالْمُغِیرَاتِ صُبْحًا ‎﴿٣﴾‏ فَأَثَرْنَ بِهِ نَقْعًا ‎﴿٤﴾‏ فَوَسَطْنَ بِهِ جَمْعًا ‎﴿٥﴾‏ إِنَّ الْإِنسَانَ لِرَبِّهِ لَکَنُودٌ ‎﴿٦﴾‏ وَإِنَّهُ عَلَىٰ ذَٰلِکَ لَشَهِیدٌ ‎﴿٧﴾‏ وَإِنَّهُ لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدِیدٌ ‎﴿٨﴾‏ ۞ أَفَلَا یَعْلَمُ إِذَا بُعْثِرَ مَا فِی الْقُبُورِ ‎﴿٩﴾‏

( بیان )

تذکر السورة کفران الإنسان لنعم ربه وحبه الشدید للخیر عن علم منه به وهو حجة علیه وسیحاسب على ذلک.

والسورة مدنیة بشهادة ما فی صدرها من الإقسام بمثل قوله : « وَالْعادِیاتِ ضَبْحاً » إلخ الظاهر فی خیل الغزاة المجاهدین على ما سیجیء ، وإنما شرع الجهاد بعد الهجرة ویؤید ذلک ما ورد من طرق الشیعة عن أئمة أهل البیت علیه‌السلام أن السورة نزلت فی علی علیه‌السلام وسریته فی غزوة ذات السلاسل ، ویؤیده أیضا بعض الروایات من طرق أهل السنة على ما سنشیر إلیه فی البحث الروائی التالی إن شاء الله.

...

( بحث روائی )

فی المجمع ، قیل : بعث رسول الله صلى‌الله‌علیه‌وآله سریة إلى حی من کنانة ـ فاستعمل علیهم المنذر بن عمرو الأنصاری أحد النقباء ـ فتأخر رجوعهم فقال المنافقون : قتلوا جمیعا ـ فأخبر الله تعالى عنها بقوله : « وَالْعادِیاتِ ضَبْحاً » عن مقاتل.

وقیل : نزلت السورة لما بعث النبی صلى‌الله‌علیه‌وآله علیا علیه‌السلام ـ إلى ذات السلاسل فأوقع بهم ـ وذلک بعد أن بعث علیهم مرارا غیره من الصحابة ـ فرجع کل منهم إلى رسول الله صلى‌الله‌علیه‌وآله. وهو المروی عن أبی عبد الله علیه‌السلام فی حدیث طویل.

قال : وسمیت هذه الغزوة ذات السلاسل لأنه أسر منهم وقتل وسبی وشد أسراؤهم فی الحبال مکتفین کأنهم فی السلاسل.

ولما نزلت السورة خرج رسول الله صلى‌الله‌علیه‌وآله إلى الناس ـ فصلى بهم الغداة وقرأ فیها « وَالْعادِیاتِ » فلما فرغ من صلاته قال أصحابه : هذه سورة لم نعرفها ـ فقال رسول الله صلى‌الله‌علیه‌وآله : نعم إن علیا ظفر بأعداء الله ـ وبشرنی بذلک جبریل فی هذه اللیلة ـ فقدم علی علیه‌السلام بعد أیام بالغنائم والأسارى.

* * *

المیزان فی تفسیر القرآن، علامه محمد حسین طباطبایی، جلد 20، ص 344- 348

https://lib.eshia.ir/12016/20/345

 

قوله تعالى:

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ وَ الْعٰادِیٰاتِ ضَبْحاً -إلى قوله تعالى- إِنَّ رَبَّهُمْ بِهِمْ یَوْمَئِذٍ لَخَبِیرٌ [1-11]

99-/11840 _1- عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ،قَالَ:حَدَّثَنَا جَعْفَرُ بْنُ أَحْمَدَ،عَنْ عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ مُوسَى،قَالَ:حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ أَبِی حَمْزَةَ،عَنْ أَبِیهِ،عَنْ أَبِی بَصِیرٍ،عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ) ،فِی قَوْلِهِ تَعَالَى: وَ الْعٰادِیٰاتِ ضَبْحاً* فَالْمُورِیٰاتِ قَدْحاً ،قَالَ:«هَذِهِ السُّورَةُ نَزَلَتْ فِی أَهْلِ وَادِی الْیَابِسِ».

قَالَ:قُلْتُ:وَ مَا کَانَ حَالُهُمْ وَ قِصَّتُهُمْ؟قَالَ:«إِنَّ أَهْلَ وَادِی الْیَابِسِ اجْتَمَعُوا اثْنَیْ عَشَرَ أَلْفَ فَارِسٍ،وَ تَعَاقَدُوا وَ تَعَاهَدُوا وَ تَوَافَقُوا [1]عَلَى أَنْ لاَ یَتَخَلَّفَ رَجُلٌ عَنْ رَجُلٍ،وَ لاَ یَخْذُلَ أَحَدٌ أَحَداً،وَ لاَ یَفِرَّ رَجُلٌ عَنْ صَاحِبِهِ حَتَّى یَمُوتُوا کُلُّهُمْ عَلَى حِلْفٍ وَاحِدٍ،وَ یَقْتُلُوا رَسُولَ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)وَ عَلِیّاً(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)،فَنَزَلَ جَبْرَئِیلُ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)عَلَى رَسُولِ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)،وَ أَخْبَرَهُ بِقِصَّتِهِمْ وَ مَا تَعَاقَدُوا عَلَیْهِ وَ تَوَافَقُوا،وَ أَمَرَهُ أَنْ یَبْعَثَ أَبَا بَکْرٍ إِلَیْهِمْ فِی أَرْبَعَةِ آلاَفِ فَارِسٍ مِنَ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ،فَصَعِدَ رَسُولُ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)الْمِنْبَرَ،فَحَمِدَ اللَّهَ وَ أَثْنَى عَلَیْهِ،ثُمَّ قَالَ:یَا مَعْشَرَ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ،إِنَّ جَبْرَئِیلَ قَدْ أَخْبَرَنِی أَنَّ أَهْلَ وَادِی الْیَابِسِ اثْنَا عَشَرَ أَلْفَ فَارِسٍ،قَدِ اسْتَعَدُّوا وَ تَعَاهَدُوا وَ تَعَاقَدُوا عَلَى أَنْ لاَ یَغْدِرَ رَجُلٌ مِنْهُمْ بِصَاحِبِهِ وَ لاَ یَفِرَّ عَنْهُ،وَ لاَ یَخْذُلَهُ حَتَّى یَقْتُلُونِی وَ أَخِی عَلِیَّ بْنَ أَبِی طَالِبٍ،[وَ قَدْ]أَمَرَنِی أَنْ أُسَیِّرَ إِلَیْهِمْ أَبَا بَکْرٍ فِی أَرْبَعَةِ آلاَفِ فَارِسٍ،فَخُذُوا فِی مَسِیرِکُمْ [2]،وَ اسْتَعِدُّوا لِعَدُوِّکُمْ،وَ انْهَضُوا إِلَیْهِمْ عَلَى اسْمِ اللَّهِ وَ بَرَکَتِهِ یَوْمَ الْإِثْنَیْنِ إِنْ شَاءَ اللَّهُ تَعَالَى.

فَأَخَذَ الْمُسْلِمُونَ عُدَّتَهُمْ وَ تَهَیَّؤُوا،وَ أَمَرَ رَسُولُ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)أَبَا بَکْرٍ بِأَمْرِهِ،وَ کَانَ فِیمَا أَمَرَهُ بِهِ أَنَّهُ إِذَا رَآهُمْ

...

اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)وَ هُوَ یَقُولُ:صَبَّحَ عَلِیٌّ وَ اللَّهِ جَمْعَ الْقَوْمِ،ثُمَّ صَلَّى وَ قَرَأَ بِهَا،فَلَمَّا کَانَ الْیَوْمُ الثَّالِثُ قَدِمَ عَلِیٌّ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ) الْمَدِینَةَ،وَ قَدْ قَتَلَ مِنَ الْقَوْمِ عِشْرِینَ وَ مِائَةَ فَارِسٍ،وَ سَبَى سِتَّمِائَةٍ وَ عِشْرِینَ نَاهِداً» [1].

99-/11843 _4- وَ عَنْهُ:عَنْ أَحْمَدَ بْنِ هَوْذَةَ،عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ،عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ حَمَّادٍ،عَنْ عَمْرِو بْنِ شِمْرٍ، عَنْ جَابِرِ بْنِ یَزِیدَ،عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)،قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: وَ الْعٰادِیٰاتِ ضَبْحاً ،قَالَ:«رَکْضُ الْخَیْلِ فِی قِتَالِهَا» فَالْمُورِیٰاتِ قَدْحاً ،قَالَ:«تُورِی وَ قَدْ [قُدِحَ] [2]النَّارُ مِنْ حَوَافِرِهَا» فَالْمُغِیرٰاتِ صُبْحاً ،قَالَ:

«أَغَارَ عَلِیٌّ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)عَلَیْهِمْ صَبَاحاً» فَأَثَرْنَ بِهِ نَقْعاً ،قَالَ:«أَثَرَ بِهِمْ عَلِیٌّ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)وَ أَصْحَابُهُ الْجِرَاحَاتِ حَتَّى اسْتَنْقَعُوا فِی دِمَائِهِمْ» فَوَسَطْنَ بِهِ جَمْعاً ،قَالَ:«تَوَسَّطَ عَلِیٌّ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)وَ أَصْحَابُهُ دِیَارَهُمْ» إِنَّ الْإِنْسٰانَ لِرَبِّهِ لَکَنُودٌ ،قَالَ:«إِنَّ فُلاَناً لِرَبِّهِ لَکَنُودٌ» وَ إِنَّهُ عَلىٰ ذٰلِکَ لَشَهِیدٌ ،قَالَ:«إِنَّ اللَّهَ شَهِیدٌ عَلَیْهِمْ» وَ إِنَّهُ لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدِیدٌ ،قَالَ:«ذَاکَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)».

99-/11844 _5- وَ عَنِ ابْنِ أُورَمَةَ،عَنْ عَلِیِّ بْنِ حَسَّانَ،عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ کَثِیرٍ،عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ) ،فِی قَوْلِهِ عَزَّ وَ جَلَّ: إِنَّ الْإِنْسٰانَ لِرَبِّهِ لَکَنُودٌ ،قَالَ:«کَنُودٌ [3]بِوَلاَیَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)».

99-/11845 _6- الشَّیْخُ فِی(أَمَالِیهِ):بِإِسْنَادِهِ عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ الْأَحْمَرِیِّ،قَالَ:حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ ثَابِتٍ وَ أَبُو الْمَغْرَا الْعِجْلِیُّ،قَالاَ:حَدَّثَنَا الْحَلَبِیُّ،قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: وَ الْعٰادِیٰاتِ ضَبْحاً ،قَالَ:«وَجَّهَ رَسُولُ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)عُمَرَ بْنَ الْخَظَّابِ فِی سَرِیَّةٍ فَرَجَعَ مُنْهَزِماً یُجَبِّنُ أَصْحَابَهُ وَ یُجَبِّنُهُ أَصْحَابُهُ فَلَمَّا انْتَهَى إِلَى النَّبِیِّ صَلَّى اللَّهُ عَلْیِه وَ آلِهِ قَالَ لِعَلِیٍّ:أَنْتَ صَاحِبُ الْقَوْمِ،فَتَهَیَّأْ أَنْتَ وَ مَنْ تُرِیدُ مِنْ فُرْسَانِ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ،فَوَجَّهَهُ رَسُولُ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)،وَ قَالَ لَهُ:اُکْمُنِ النَّهَارَ،وَ سِرِ اللَّیْلَ،وَ لاَ تُفَارِقْکَ الْعَیْنُ،قَالَ:

فَانْتَهَى عَلِیٌّ(عَلَیْهِ السَّلاَمُ)إِلَى مَا أَمَرَهُ[بِهِ]رَسُولُ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ)،فَسَارَ إِلَیْهِمْ،فَلَمَّا کَانَ عِنْدَ وَجْهِ الصُّبْحِ أَغَارَ عَلَیْهِمْ، فَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَى نَبِیِّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ) وَ الْعٰادِیٰاتِ ضَبْحاً إِلَى آخِرِهَا».

البرهان فی تفسیر القرآن، سید هاشم بحرانی، جلد 5، ص 732-738

https://lib.eshia.ir/71664/5/732

بَابُ الِاهْتِمَامِ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ وَ النَّصِیحَةِ لَهُمْ وَ نَفْعِهِمْ‌

1- عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنِ النَّوْفَلِیِّ عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص‌ مَنْ أَصْبَحَ لَا یَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ.

الکافی الشریف ط الاسلامیة، شیخ کلینی، جلد 2، ص 163

https://lib.eshia.ir/11005/2/163

 

73 و قال علیه‌السلام مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْیَبْدَأْ بِتَعْلِیمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِیمِ غَیْرِهِ، وَلْیَکُنْ تَأْدِیبُهُ بِسِیرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِیبِهِ بِلِسَانِهِ؛ وَمُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَمُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَمُؤَدِّبِهِمْ.

امام علیه السلام فرمود:

کسى که خود را در مقام پیشوایى و امامت بر مردم قرار مى‌دهد باید پیش از آنکه به تعلیم دیگران مى‌پردازد به تعلیم خویش بپردازد و باید تأدیب و تعلیم او نسبت به دیگران پیش از آنکه با زبانش باشد با عمل صورت گیرد و کسى که معلّم و ادب‌کننده خویشتن است به احترام سزاوارتر از کسى است که معلّم و مربّى مردم است. [1]

__________________

[1]. سند گفتار حکیمانه:

در کتاب مستطرف نوشته «ابوالفتوح محمد بن احمد مصرى شافعى» (معروف به خطیب ابشیهى از علماى قرن نهم) این سخن حکمت آمیز با تفاوت‌هایى نقل شده و این نشان مى‌دهد که او منبعى غیر از نهج‌البلاغه در اختیارش بوده است. (مصادر نهج‌البلاغه، ج 4، ص 57).

پیام امام امیر المومنین صلوات الله و سلامه علیه، جلد 12، ص 435

https://lib.eshia.ir/27571/12/435

این دو حدیث در کتاب حضرت حجت، مجموعه بیانات و اشارات آیت الله العظمی بهجت قدس سره پیرامون حضرت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف، ذر ص 73 هم آمده است.

۱۴۰۳/۱۱/۱۶

مرور آیات استفاده شده در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار شرکت‌کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن کریمبه رسم آیه‌ها | حلّ مشکلات با توکل واقعی به خداوند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار شرکت‌کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم (۱۴۰۳/۱۱/۱۴)، پیرامون شروط توکل به خداوند به آیاتی از قرآن اشاره کردند که رسانه KHAMENEI.IR، این آیات و بیانات رهبر انقلاب درباره آنها را در این جدول مرور میکند:

درسهای قرآن

درسهای قرآن برای بشر، درسهای عملی است، قابل تجربه است؛ این غیر از معارف بلندی است که فقط برای بزرگان و اولیا و مقرّبان، دسترسی به آن ممکن است؛ [منظور از] این چیزی که عرض میکنیم، همین ظواهر قرآن است، همین کلماتی است که همه‌ی ما میفهمیم، همین «وَ لَقَد یَسَّرنَا القُرآنَ لِلذِّکرِ فَهَل مِن مُدَّکِر»(۱) است؛ اینها برای آحاد بشر قابل استفاده است؛ قرآن را با این دید نگاه کنیم.

شرط ذهنی توکّل به خدا

توکّل به خدا و ترتّبِ اثر بر توکّل به خدا، دارای یک شرط ذهنی، و یک شرط عملی و واقعی ا‌ست. اگر این دو شرط تحقّق پیدا کرد، آن وقت «وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه»؛(۲) یعنی محتاج هیچ عامل دیگری نخواهید بود... شرط ذهنی این است که شما اعتماد داشته باشید به صدق وعده‌ی الهی؛ وَ مَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلاً؛(۳)... معتقد باشیم که وعده‌ی الهی، وعده‌ی صادق و قاطع است... لذا شما ملاحظه میکنید که خدای متعال مذمّت میکند کسانی را که به خدا سوءظن دارند: اَلظّانّینَ بِاللهِ ظَنَّ السَّوءِ عَلَیهِم دائِرَةُ السَّوءِ وَ غَضِبَ اللهُ عَلَیهِم وَ لَعَنَهُم وَ اَعَدَّ لَهُم جَهَنَّمَ وَ ساءَت مَصیراً؛(۴) یعنی سوءظنّ به وعده‌ی الهی نباید وجود داشته باشد. معتقد باشیم که اینکه میفرماید «وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه»(۵) راست است؛ این اعتماد را باید داشته باشیم.

ممکن بودن کارهای محال به اذن الهی

در آن شرط ذهنی [توکل]، یقین داشته باشیم که با اذن خدا محال ممکن میشود... همچنان که خود قرآن یک جا از قول حضرت عیسیٰ و یک جا از قول خود خداوند متعال این را برای ما نقل کرده: اَنّی اَخلُقُ لَکُم مِنَ الطّینِ کَهَیئَةِ الطَّیرِ فَاَنفُخُ فیها فَیَکونُ طَیراً بِاِذنِ الله؛ با گِل یک شکل کبوتری را، حیوانی را، پرنده‌ای را میسازم، بعد در او میدمم، کبوتر میشود؛ این جزو محالات نیست؟ امّا باذن‌الله این محال ممکن میشود. «و اُبرِئُ الاَکمَهَ وَ الاَبرَصَ وَ اُحییِ المَوتیٰ بِاِذنِ الله»(۶)... کور مادرزاد را بینا میکنم، مرده را زنده میکنم باذن‌الله...

پبروزی غزه بر رژیم صهیونیستی

[در این آیه:] «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛(۷) عدّه‌ی کمی میتوانند بر عدّه‌ی زیادی پیروز بشوند باذن‌الله؛ این[جور] است دیگر. «فَهَزَموهُم بِاِذنِ الله»؛(۸) یک گروه کمی دُوروبَر طالوت توانستند باذن‌الله غلبه پیدا کنند بر یک دشمن گردن‌کلفت؛ یعنی باذن‌الله غزّه غلبه پیدا میکند بر رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا؛ این[جور] است دیگر؛ [این] محال نبود؟ اگر به شما میگفتند که بنا است غزّه‌ی یک‌وجبی، با قدرت بزرگی مثل قدرت نظامی آمریکا مواجه بشود، روبه‌رو بشود و با هم بجنگند، و غزّه غلبه کند بر او، شما باور میکردید؟ باور نمیکردید؛ این جزو محالات است امّا باذن‌الله این کار ممکن است.

شرط عملی توکّل به خدا

این‌جوری نیست که بنشینیم داخل منزلمان، بعد بگوییم خب «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةَ کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛ نه، یک بخشی از کار به عهده‌ی ما است، همچنان که در همان قضیّه‌ی حضرت عیسیٰ بالاخره یک بخش کار به عهده‌ی حضرت عیسیٰ بود: ساختن آن پرنده با گِل؛ این کار را حضرت عیسیٰ باید انجام میداد؛ اگر انجام نمیداد، پرنده‌ای به وجود نمی‌آمد؛ این بخش به عهده‌ی او است. اگر چنانچه حضرت موسیٰ (علیه السّلام) عصا را روی زمین پرتاب نمیکرد، آن اتّفاق نمی‌افتاد: وَ ما تِلکَ بِیَمینِکَ یا موسىٰ * قالَ‌ هِیَ عَصایَ اَتَوَکَّؤُا عَلَیها وَ اَهُشُّ بِها عَلىٰ غَنَمی وَ لِیَ فیها مَآرِبُ اُخرىٰ * قالَ‌ اَلقِها یا موسىٰ * فَاَلقاها فَاِذا هِیَ حَیَّةٌ تَسعىٰ؛(۹) «اَلقِها» لازم است. [فرمود:] عصا را بینداز؛ وقتی عصا را انداختی، آن وقت نتیجه حاصل خواهد شد، معجزه رخ خواهد نمود، امر محال ــ یعنی تبدیل چوب به اژدها ــ تحقّق پیدا خواهد کرد. پس این شرطِ عملی است: باید یک بخشی از کار را به عهده بگیریم. اِن یَکُن مِنکُم عِشرونَ صابِرونَ یَغلِبوا مِاَتَین؛(۱۰) این را قرآن نقل میکند از تکلیفی که به مسلمانهای صدر اوّل شد: کم هم اگر باشید، میتوانید بر بسیار غلبه کنید.

تحقق وعده‌ الهی در گرو وارد میدان شدن

ما ملّت ایران، ما امّت اسلامی، ما جامعه‌ی بشری، امروز مشکلاتی داریم که بعضی از این مشکلات، به نظر غیر قابل حل میرسد؛ نه، حلّش همین است: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛ توکّل به خدا کنیم، با این دو شرط: اوّلاً یقین داشته باشیم، اعتماد داشته باشیم که اگر وارد میدان شدیم، خدای متعال ما را کمک خواهد کرد؛ ثانیاً وارد میدان بشویم: فَاِذا دَخَلتُموهُ فَاِنَّکُم غالِبون؛(۱۱) خدای متعال به اصحاب موسیٰ فرمود: باید بروید داخل این شهر؛ اگر وارد شدید، «فَاِنَّکُم غالِبون»؛ امّا وارد نشدند، غلبه هم پیدا نکردند. اگر آن بخشی را که به عهده‌ی شما است انجام دادید، مطمئنّاً به آن نتیجه خواهید رسید و خدای متعال آن وعده را عمل خواهد کرد.

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=59243

 

News   /   Sobh

From sports to cultural activism

Sunday, 02 February 2025 1:35 AM  [ Last Update: Sunday, 02 February 2025 2:05 AM ]

Throughout history, there have been men and women who have devoted and at times sacrificed their lives for the betterment and comfort of their communities and to pave the way for their liberation from the clutches of colonialism and imperialism. The shining legacy of such people still continues to this very day in the form of community activists, educators, pioneers of faith and so on and so forth.

https://www.presstv.ir/Detail/2025/02/02/742009/From-

sports-to-cultural-activism

 

بنده ی حقیر داشتم دیشب این برنامه صبح را می دیدم که مجری برنامه آقای توکلی با آقای عباس منتقم از اوکلند، کالیفرنیا در پرس تی وی هم مصاحبه می کردند. حالا بنده ی حقیر خیلی هم نمی دانم که این برنامه آیا در تهران هم ضبط شده است، یا بلکه در لندن هم یحتمل ضبط شده باشد و .... ولی برایم جالب بود که مقداری از آن را دیدم و اول فکر کردم که آقای عباس منتقم ایرانی است که به اوکلند، کالیفرنیا مهاجرت کرده باشند و حالا یحتمل هم همانطوری که خودشان می فرمودند یک موقعی هم به مسیحیت رو آورده بوده اند و .... و نمی دانم چرا کانال تلویزیون را هم عوض کردم و شبکه خبر و شبکه قرآن و اینها را مثلاً نگاه می کردم. امروز این برنامه را در گوگل جستجو هم کردم و توانستم برنامه اش را از وسطهایش که ندیده بودم تا آخرش ببینم. خیلی جالب است که آقای عباس منتقم می فرمایند که اسم عباس را هنگام شهادت انتخاب کرده بوده است چرا که دوستش به او گفته بوده که راجع به حضرت عباس و امام حسین علیه السلام هم بیشتر تحقیق کن و یاد بگیر و او هم همین اسم را عباس منتقم را برای خودش هنگام شهادتین انتخاب کرده بوده است. از قضا، ایشان در سفری به کربلا هم تشریف داشته اند و ...!

اتفاقاً بنده اولی که رفتم کالیفرنیا، در سن لیئندرو زندگی می کردم و به دبیرستان کاتولیک بیشاپ اوداود (Bishop O'Dowd) رفتم که خیلی هم سختگیرانه بود چرا که مدیر مدرسه به کارنامه ام نگاهی انداخت و گفت که خوب پس تو شاگرد خوبی هم هستی و آنگاه یک سری درسهایی هم برایم نوشت که از جمله anthropology, phisiology, calculus, poetry, government, athletics, ... و اینها بود، که غلط نکنم به این ترتیب بود که هر روز همان کلاسها را داشتم. و اگر درست یادم هم باشد، یک کلاس آسانتر ریاضی هم داشتیم که بنده بنظرم رسید که خیلی آسان است و گفتم بهتر است کلاس حسابان را هم برایم بگذارید. و رئیس قسمت آموزش مدرسه هم اتفاقاً اسمش پدر دومر (Father Doomer) بود که بنده هنوز هم فکر می کنم که اسم عجیبی هم داشت چرا که روز قیامت را هم doomsday می گویند و اتفاقاً پدر دومر هم کلاس حسابان را نیز درس می داد و ...! بنده این را هم راجع به کلاس انسانسناسی anthropology عرض کنم که غلط نکنم فقط چهار پنج نفر هم بیشتر توی کلاس نبودند و یک اسمهای قلمبه و سلمبه ای هم داشت که خود آمریکائیها هم تویش می ماندند، و اتفاقاً یک شاگرد سفیدپوست ورزشکار بسکتبالیستی هم در کلاس بود که بدتر از این حقیر او هم می خواست از آن کلاس در برود با اینکه زبان مادریش هم انگلیسی بود هر چند که دلیل موجهی هم یحتمل بعضی اشکال کنند که نمی شود که بنده ی حقیر هم دلم می خواست چون زبان مادری ام انگلیسی هم نبود نیز از کلاس در بروم و ...! ولی شما حالا حساب کنید که از سر کلاسهای تست زنی توفل سیمین هم یک راست بروید سر کلاس انسانشناسی آنتروپولوژی که همکلاسیهایتان هم آمریکایی اند و ...! خلاصه ی کلام اینکه بنده دیدم مثل اینکه هیچ جوری از پس این کلاسها برنمی آیم و یک جورهایی مدرسه ام را عوض هم کردم! حالا باز برویم مسجد، حاج آقا می فرمایند که پای ورقه ات باز نوشتند مردود، باز نفهمیدی که همان رفوزه ای!!! ولی خوب، همانطوری که جناب آقای عباس منتقم هم می فرمایند که غلط نکنم بورسیه ی ورزشی دانشگاه برکلی هم بوده اند، بنده نیز وقتی دانشگاه برکلی می رفتم، مدتی در اوکلند نزدیک خیابان مارتین لوتر کینگ- که از وسطش مترو بارت بصورتی که روی پایه های بتنی که قطارها در ارتفاعی چند متری نیز رد می شدند- هم که خیلی از برکلی دور نبود ولی برای زندگی ارزانتر هم بود، زندگی می کردم. اکثر مردم اوکلند سیاه پوست بودند و فقیر هم زیاد داست، ولی غلط نکنم پیدمونت هم جزو اوکلند است که برعکس خانه های گران قیمتی هم داشت که البته یک دفعه هم بدجوری دچار حریق شده بودند و ..... اتفاقاً این را هم عرض کنم که بنده هم نمی دانم چطور بوده است که حتی با اینکه ورزشکاری را هم کنار گذاشتم، با این حال هر چند وقت یک بار جراحاتی را کسب می کردم که از جمله منجر به عمل جراحی هم می شدند و ....

و اتفاقاً یک خواننده ی سیاه پوست عجیب و غریب موزیک پاپ یا راک نمی دانم بود که معروف هم بود که امروز جستجویش می کردم دیدم سالهاست به رحمت خدا هم رفته است: معروف بود به پرینس که یعنی همان شاهزاده همانطور که مستحضرید. و اتفاقاً بعدها با حاجیه خانم و بچه ها هم که یک بار رفته بودیم استانبول، یک مرتبه دور و بر خود را هر چه نگاه کردم، متوجه شدم که خانم بچه ها تشریف ندارند؛ نگو سفر به جزیره ی پرینس هم خیلی توجه شان را جلب کرده بوده و تشریف برده بودند با توری برای این جزیره و حالا ما هم در به در دنبال ایشان تلفن به این و تلفن به آن که بالاخره اینها وسط این غربت کجا هم ما را قال گذاشته اند و رفته اند و ...!

حالا از این خاطرات نوستالژیک هم که بگذریم، بنده عرضم این است که بالاخره می فرمایند که نه رومی رومی و نه زنگی زنگی! و لذا وقتی به کارهای ماتیلده مارکولی هم نظری می افکنید، متوجه هم می شوید که ایشان شاگردانی که رنگین پوست هم تشریف دارند را نیز داشته اند. و لذا همانطوری که بنده غلط نکنم در نظرهای قبلی هم اشاره ای بدان کرده ام، یحتمل خوب هم هست که مسائل مربوط به کوهمولوژیهای بروها-تیتز را ببینیم چه تناظراتی هم دارند با کوهمولوژیهای BRST و اتفاقاً شیر مادرش حلالش باد که همین آقای عباس منتقم هم باعث شدند بنظرم برسد اینکه بالاخره حسینیه ی کاخ سفید را کجا هم اول بهتر است احداث کنیم؟ آیا بهتر است صاف برویم سراغ همان کاخ سفید یا یک جاهای فرعی ای در واشنگتن دی سی یا حتی اوکلند و برکلی و حومه ی سان فرانسیسکو و بلکه لس آنجلس و حتی لاس وگاس و تاهو در نوادا و آتلانتیک سیتی نیو جرسی؛ و حالا حتی در اروپا یا پاتایا تایلند را هم خیلی کاری نداریم که یحتمل بالاخره کجاها بهتر است احداثشان کنیم و ...؟

یعنی یک وقت هست که شما مسئله را دارید از لحاظ حکمت الهی و بلکه ریاضی فیزیک حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی هم بحث می فرمائید، و آنگاه متوجه هم می شوید که مثل اینکه مسئله مملو است از اینکه شاگرد که از حالات خلاء خیلی هم سعی دارد به الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم الی ما شاء الله میل کند، آیا چقدر هم در مواقفی هستند که حتی اجازه هم ندارد که وارد شوند. چرا که مثلاً در کتاب الله می فرماید لا تقربوا الزنا، و لذا آیا شاگرد و طلبه جایز هم هست که وارد مکانهایی که مرکز زنا هم هستند شود؟ ولی وقتی شاگرد به الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه بالاتری هم دست یافت که فرض بفرمائید مثلاً از جمله هم حجج اسلام هم شد، آنگاه یحتمل حتی بتواند برای زنانی که خدای ناکرده گول خورده اند و آیا چطور به فحشاء هم کشانده شده اند، شلترهایی تهیه کرده و آنها را راهنمایی هم فرمایند که چطور حتی به زندگی شرافتمندانه هم برگشته و حتی ازدواج هم کرده و ..... یعنی عرض بنده ی حقیر این است که از دیدگاه الهی که به قضایا نگاه کرده می شود، یحتمل یکی را مشاهده می فرمائید که دارد به سمت فحشاء هم کشانده می شود؛ ولی با راهنماییهای الهی این مسئله محال هم بنظر نمی رسد که یحتمل یکی را هم می توان مشاهده کرد که از فحشاء بیزاری می جوید و بلکه مردان خدایی هم پیدا می شوند که حتی از میان همین فاسقان و مرتکبان به فحشاء هم آنهایی را که ارشاد پذیرند را به راه راست هم هدایت کند و موفق هم می شود و ....

و در مکتبهای الهی که عدل الهی را هم درس می دهند، قضایای هندسه های ناجابجایی که کوهمولوژی خاص خود را هم دارند، یک مرتبه دیدید که هر چند محال هم بنظر می رسده است که به هندسه ی جابجایی ای هم تبدیل شوند که در الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه پائینتر بوده است که بنظر می رسیده است بدلایل جبرهای جابجایی متناظر هندسه ی جبری هم محال بوده اند که بتوان جبرهای ناجابجایی را هم وارد هندسه ی جبری مسئله نمود. ولی حتی بعد از ورود هندسه ی ناجابجایی و کوهمولوژیهای دوره ای و بلکه کوهمولوژیهای اتال و فضاهای اعداد p-تایی، حتی تناظراتی هم بین هندسه ی جبری و هندسه ی ناجابجایی و هندسه ی دیفرانسیل انواع خمینه های حقیقی و مختلط و ابرتقارن نظریه ریسمان و از جمله هم کلافهای هیگز و هیچین و کوهمولوژی بروها-هیگز و کوهمولوژی BRST نیز را بتوان مشاهده کرد. علاوه بر این، در الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه ای هم حتی یحتمل بتوان همین مسائل را از مدل استاندارد ذرات فیزیک همراه ابرتقارنهایی نه تنها به ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام چرخشی قلوب آسمانی و زمینی هم کاربردی کرده و نتایج خوبی هم گرفت، و بلکه حتی یحتمل بتوان مسائل مهمی در پزشکی را هم توسط آنها حل کرد و .... حالا مثلاً آیا فقط دوورک است که می تواند حدسهای خوبی در مورد توابع زتای آنالیز اعداد p-تایی هم داشته باشد؟ اصلا همین مسئله که فضاهای اعداد p-تایی و فرض بفرمائید که برنامه لنگلندز و هندسه ی ناجابجایی آیا وقتی متناظر ابرتقارنها و نظریه ی ریسمان و مدل استاندارد ذرات فیزیک می شوند، آیا وقتی به مراتب و درجات متعالیه بالاتری در الفهای بینهایت آیات اللهی ماورای الف_2 و بلکه الف_3 و ... هم تشریف فرما شد شاگرد، آیا آنگاه آن خصوصیات p-تایی خود را هم از دست می دهند آنچنان که یحتمل بتوان گفت که در یک درجاتی فرض بفرمائید روابط بنده با خدایش به مقام فنا هم می رسد، یا اینکه حتی در مقام فنا توحیدی نبوی علوی امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم باز هم بنده، بنده است و خدا هم خدا است آنچنان که از قول امام هم می فرمایند: الهی کیف ادعوک و انا انا و کیف اقطع رجایی منک و انت انت و ...! و حالا هر چقدر هم که در مدلهای استاندارد ذرات فیزیک همراه انواع ابرتقارنهایی حد اقلی الی حد اکثری هم الی ما شاء الله ذرات افسون و شگفتی هم وارد دیگر ذرات بالا و پائین و سر و ته هم شده و مسائل را هر چه بیشتر هم قاطیغوریایی کنیم و همانطوری که معجزات عظیمی هم آیا چطور برای انبیاء و اولیاء خدا وارد شده اند که خیلیهایشان را هم هنوز ما از آنها بی خبریم و ...! لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته و ارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه والمسارعین الی فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

1. وَلَن تَسْتَطِیعُوا أَن تَعْدِلُوا بَیْنَ النِّسَاءِ وَلَوْ حَرَصْتُمْ فَلَا تَمِیلُوا کُلَّ الْمَیْلِ فَتَذَرُوهَا کَالْمُعَلَّقَةِ وَإِن تُصْلِحُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ کَانَ غَفُورًا رَّحِیمًا ‎﴿النساء: ١٢٩﴾‏

2. یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِن کُنتُمْ فِی رَیْبٍ مِّنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ مِن نُّطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِن مُّضْغَةٍ مُّخَلَّقَةٍ وَغَیْرِ مُخَلَّقَةٍ لِّنُبَیِّنَ لَکُمْ وَنُقِرُّ فِی الْأَرْحَامِ مَا نَشَاءُ إِلَىٰ أَجَلٍ مُّسَمًّى ثُمَّ نُخْرِجُکُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّکُمْ وَمِنکُم مَّن یُتَوَفَّىٰ وَمِنکُم مَّن یُرَدُّ إِلَىٰ أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِکَیْلَا یَعْلَمَ مِن بَعْدِ عِلْمٍ شَیْئًا وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَیْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنبَتَتْ مِن کُلِّ زَوْجٍ بَهِیجٍ ‎﴿الحج: ٥﴾‏

3. ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَکَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ ‎﴿المؤمنون: ١٤﴾‏

4. هُوَ الَّذِی خَلَقَکُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ مِن نُّطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ یُخْرِجُکُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّکُمْ ثُمَّ لِتَکُونُوا شُیُوخًا وَمِنکُم مَّن یُتَوَفَّىٰ مِن قَبْلُ وَلِتَبْلُغُوا أَجَلًا مُّسَمًّى وَلَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ ‎﴿غافر: ٦٧﴾‏

5. ثُمَّ کَانَ عَلَقَةً فَخَلَقَ فَسَوَّىٰ ‎﴿القیامة: ٣٨﴾‏

 

همزمان با سالروز ولادت حضرت عباس علیه‌السلام انجام شد؛

حضور نمایندگان رهبر انقلاب در منازل تعدادی از جانبازان سرافراز

در سالروز میلاد قمر بنی‌هاشم، حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام، ۷ هیئت در تهران و شهرری به نمایندگی از رهبر انقلاب، با حضور در منازل جانبازان، از این شهدای زنده و خانواده‌های آنان تجلیل کردند.
نمایندگان اعزامی رهبر انقلاب، ضمن گفت‌وگو با جانبازان، در جریان دغدغه‌ها و شرایط زندگی و درمان آن‌ها قرار گرفتند و از صبر و فداکاری این بزرگ‌مردان قدردانی کردند.
سرپرستی هیئت‌های اعزامی رهبر انقلاب را حجج‌اسلام والمسلمین آقایان قمی، اختری، ابوترابی‌فرد، تقوی، موسوی مقدم و قاضی‌عسکر برعهده داشتند.
آقای سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز صبح امروز در منزل تعدادی از جانبازان حضور یافت و با آنان گفت‌وگو کرد.
همچنین نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌ها به نمایندگی از رهبر انقلاب، امروز در منازل تعدادی از جانبازان حضور یافتند.

https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=59236

 

بالاخره یک حجابهای غلیظی هم می توانند شکل گیرند بین علم و شبه-علم و مثلاً شبه-کریستالاینها و ریسمانهای راموند-کلب و ...، اینکه آیا چرا بهترین نوع حجاب هم چادر مشکی است! چادر مشکی هم فلسفه و حکمت حساب کار خودش را دارد که چطور هم مسئله وارد حکمت الهی می شود و .... البته یحتمل مسئله را حتی بتوان از دیدگاه ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام و ... چرخشی قلوب زمینی و آسمانی هم الی ما شاء الله نیز بررسی کرد و به تهذیب نفس و پاتو-روانکاویها و پاتو-جامعه شناسی و پاتو-جهانبینی و ... هم پرداخت و .... لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المستشهدین بین یدیه 

 

۱۳۷۰

تأثیرنپذیرفتن از غرب در مسائل پوشش زن


بحثهایی که درباب پوشش زن می‌شود، بحثهای خوبی است که انجام می‌گیرد؛ منتها باید توجه کنید که هیچ بحثی در این زمینه‌های مربوط به پوشش زن، از هجوم تبلیغاتی غرب متأثر نباشد؛ اگر متأثر از آن شد، خراب خواهد شد. مثلاً بیاییم با خودمان فکر کنیم که حجاب داشته باشیم، اما چادر نباشد؛ این فکر غلطی است. نه این‌که من بخواهم بگویم چادر، نوع منحصر است؛ نه، من می‌گویم چادر بهترین نوع حجاب است؛ یک نشانه‌ی ملی ماست؛ هیچ اشکالی هم ندارد؛ هیچ منافاتی با هیچ نوع تحرکی هم در زن ندارد. اگر واقعاً بنای تحرک و کار اجتماعی و کار سیاسی و کار فکری باشد، لباس رسمی زن می‌تواند چادر باشد و - همان‌طور که عرض کردم - چادر بهترین نوع حجاب است.
البته می‌توان محجبه بود و چادر هم نداشت؛ منتها همین‌جا هم بایستی آن مرز را پیدا کرد. بعضیها از چادر فرار می‌کنند، به خاطر این‌که هجوم تبلیغاتی غرب دامنگیرشان نشود؛ منتها از چادر که فرار می‌کنند، به آن حجاب واقعی بدون چادر هم رو نمی‌آورند؛ چون آن را هم غرب مورد تهاجم قرار می‌دهد!
شما خیال کرده‌اید که اگر ما چادر را کنار گذاشتیم، فرضاً آن مقنعه‌ی کذایی و آن لباسهای «و لیضربن بخمرهنّ علی جیوبهنّ»(۱) و همانهایی را که در قرآن هست، درست کردیم، دست از سر ما بر می‌دارند؟ نه، آنها به این چیزها قانع نیستند؛ آنها می‌خواهند همان فرهنگ منحوس خودشان عیناً این‌جا عمل بشود؛ مثل زمان شاه که عمل می‌شد. در آن زمان، زن اصلاً پوشش و حجابی نداشت؛ حتّی در این‌جاها وقتی نوبت به این کارها می‌رسد، بی‌بندوباری خیلی بیشتر هم می‌شود؛ کمااین‌که در زمان شاه، بی‌بندوباری‌یی که در همین شهر تهران و بعضی دیگر از شهرهای کشور ما بود، از معمول شهرهای اروپا بیشتر بود! زن معمولی در اروپا، لباس و پوشش خودش را داشت؛ اما در این‌جا آن‌طوری نبود. آن‌طور که دیده بودیم و شنیده بودیم و می‌دانستیم و مناظری که از آن وقت الان جلوی نظر من هست، انسان واقعاً حیرت می‌کند که چرا بایستی این‌گونه بشود؛ کمااین‌که در خیلی از کشورهای متأسفانه عقب‌مانده‌ی مسلمان و غیرمسلمان هم همین‌طور است. بنابراین، باید بدقت و با نهایت کنجکاوی و بدون اغماض، مسائل ارزشی را رعایت کرد.۱۳۷۰/۱۰/۰۴

بیانات در دیدار اعضای شورای فرهنگی، اجتماعی زنان
زنحجابچادر
قرآن


۱ ) سوره مبارکه النور آیه ۳۱
وَقُل لِلمُؤمِناتِ یَغضُضنَ مِن أَبصارِهِنَّ وَیَحفَظنَ فُروجَهُنَّ وَلا یُبدینَ زینَتَهُنَّ إِلّا ما ظَهَرَ مِنها ۖ وَلیَضرِبنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلىٰ جُیوبِهِنَّ ۖ وَلا یُبدینَ زینَتَهُنَّ إِلّا لِبُعولَتِهِنَّ أَو آبائِهِنَّ أَو آباءِ بُعولَتِهِنَّ أَو أَبنائِهِنَّ أَو أَبناءِ بُعولَتِهِنَّ أَو إِخوانِهِنَّ أَو بَنی إِخوانِهِنَّ أَو بَنی أَخَواتِهِنَّ أَو نِسائِهِنَّ أَو ما مَلَکَت أَیمانُهُنَّ أَوِ التّابِعینَ غَیرِ أُولِی الإِربَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفلِ الَّذینَ لَم یَظهَروا عَلىٰ عَوراتِ النِّساءِ ۖ وَلا یَضرِبنَ بِأَرجُلِهِنَّ لِیُعلَمَ ما یُخفینَ مِن زینَتِهِنَّ ۚ وَتوبوا إِلَى اللَّهِ جَمیعًا أَیُّهَ المُؤمِنونَ لَعَلَّکُم تُفلِحونَ
ترجمه:
و به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوس‌آلود) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را -جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسری‌های خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان هم‌کیششان، یا بردگانشان [=کنیزانشان‌]، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صدای خلخال که برپا دارند به گوش رسد). و همگی بسوی خدا بازگردید ای مؤمنان، تا رستگار شوید!

 

 Daqing Wan in arXiv:

 

https://arxiv.org/search/?

query=Wan%2C+Daqing&searchtype=author&abstracts=show&order=-

announced_date_first&size=50&date-

date_type=submitted_date&start=50

 

https://arxiv.org/abs/2501.12623

https://arxiv.org/abs/2407.16229

https://arxiv.org/abs/2301.04287

...

https://arxiv.org/abs/math/9811190

https://arxiv.org/abs/math/9911270

https://arxiv.org/abs/math/0005309

https://arxiv.org/abs/math/0005308

https://arxiv.org/abs/math/9911270

Dwork, Bernard (1973), "Normalized period matrices II", Annals of Mathematics98 (1): 1–57,:

https://doi.org/10.2307%2F1970905

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ

إِنَّا فَتَحْنَا لَکَ فَتْحًا مُّبِینًا ‎﴿١﴾‏ لِّیَغْفِرَ لَکَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِن ذَنبِکَ وَمَا تَأَخَّرَ وَیُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکَ وَیَهْدِیَکَ صِرَاطًا مُّسْتَقِیمًا ‎﴿الفتح: ٢﴾‏

رَفِیعُ الدَّرَجَاتِ ذُو الْعَرْشِ یُلْقِی الرُّوحَ مِنْ أَمْرِهِ عَلَىٰ مَن یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ لِیُنذِرَ یَوْمَ التَّلَاقِ ‎﴿غافر: ١٥﴾‏

وَلَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُولَـٰئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ ‎﴿الحشر: ١٩﴾‏

فَإِذَا بَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِکُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْ فَارِقُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَأَشْهِدُوا ذَوَیْ عَدْلٍ مِّنکُمْ وَأَقِیمُوا الشَّهَادَةَ لِلَّهِ ۚ ذَٰلِکُمْ یُوعَظُ بِهِ مَن کَانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ ۚ وَمَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا ‎﴿٢﴾‏ وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ ۚ وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا (‎الطلاق: ٣﴾

 

فصل فی الرجعة

63- وَ عَنْ أَبِی سَعِیدٍ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ مَحْبُوبٍ حَدَّثَنَا ابْنُ فُضَیْلٍ حَدَّثَنَا سَعْدٌ الْجَلَّابُ عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ: قَالَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ ع لِأَصْحَابِهِ قَبْلَ أَنْ یُقْتَلَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ یَا بُنَیَّ إِنَّکَ سَتُسَاقُ إِلَى الْعِرَاقِ وَ هِیَ أَرْضٌ قَدِ الْتَقَى بِهَا النَّبِیُّونَ وَ أَوْصِیَاءُ النَّبِیِّینَ وَ هِیَ أَرْضٌ تُدْعَى عَمُورَا وَ إِنَّکَ تُسْتَشْهَدُ بِهَا[3] وَ یُسْتَشْهَدُ مَعَکَ جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِکَ لَا یَجِدُونَ‌[4] أَلَمَ مَسِّ الْحَدِیدِ وَ تَلَا قُلْنا یا نارُ کُونِی بَرْداً وَ سَلاماً عَلى‌ إِبْراهِیمَ‌[5] تَکُونُ الْحَرْبُ عَلَیْکَ وَ عَلَیْهِمْ بَرْداً وَ سَلَاماً فَأَبْشِرُوا فَوَ اللَّهِ لَئِنْ قَتَلُونَا فَإِنَّا نَرِدُ عَلَى نَبِیِّنَا ثُمَّ أَمْکُثُ مَا شَاءَ اللَّهُ فَأَکُونُ أَوَّلَ مَنْ تَنْشَقُّ عَنْهُ الْأَرْضُ فَأَخْرُجُ خَرْجَةً یُوَافِقُ ذَلِکَ خَرْجَةَ[6] أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع وَ قِیَامَ قَائِمِنَا وَ حَیَاةَ رَسُولِ اللَّهِ ص ثُمَّ لَیَنْزِلَنَّ عَلَیَّ وَفْدٌ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لَمْ یَنْزِلُوا إِلَى الْأَرْضِ قَطُّ وَ لَیَنْزِلَنَّ إِلَیَ‌[7] جَبْرَئِیلُ وَ مِیکَائِیلُ وَ إِسْرَافِیلُ وَ جُنُودٌ مِنَ الْمَلَائِکَةِ وَ لَیَنْزِلَنَّ مُحَمَّدٌ وَ عَلِیٌّ وَ أَنَا وَ أَخِی وَ جَمِیعُ مَنْ مَنَّ اللَّهُ عَلَیْهِ فِی حَمُولَاتٍ‌

مِنْ حَمُولَاتِ الرَّبِّ خَیْلٍ بُلْقٍ‌[1] مِنْ نُورٍ لَمْ یَرْکَبْهَا مَخْلُوقٌ ثُمَّ لَیَهُزَّنَّ مُحَمَّدٌ ص لِوَاءَهُ وَ لَیَدْفَعَنَّهُ إِلَى قَائِمِنَا مَعَ سَیْفِهِ ثُمَّ إِنَّا نَمْکُثُ‌[2] مِنْ بَعْدِ ذَلِکَ مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ إِنَّ اللَّهَ یَخْرُجُ مِنْ مَسْجِدِ الْکُوفَةِ عَیْناً مِنْ دُهْنٍ‌[3] وَ عَیْناً مِنْ لَبَنٍ وَ عَیْناً مِنْ مَاءٍ ثُمَّ إِنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ع یَدْفَعُ إِلَیَّ سَیْفَ رَسُولِ اللَّهِ ص فَیَبْعَثُنِی إِلَى الشَّرْقِ وَ الْغَرْبِ‌[4] وَ لَا آتِی عَلَى عَدُوٍّ إِلَّا أَهْرَقْتُ دَمَهُ وَ لَا أَدَعُ صَنَماً إِلَّا أَحْرَقْتُهُ حَتَّى أَقَعَ إِلَى الْهِنْدِ فَأَفْتَحَهَا وَ إِنَّ دَانِیَالَ وَ یُونُسَ‌[5] یَخْرُجَانِ إِلَى أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع یَقُولَانِ‌ صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ‌ وَ یَبْعَثُ‌[6] مَعَهُمَا إِلَى الْبَصْرَةِ سَبْعِینَ رَجُلًا فَیَقْتُلُونَ مُقَاتِلَتَهُمْ‌[7] وَ یَبْعَثُ بَعْثاً إِلَى الرُّومِ فَیَفْتَحُ اللَّهُ لَهُمْ‌[8] ثُمَّ لَأَقْتُلَنَّ کُلَّ دَابَّةٍ حَرَّمَ اللَّهُ لَحْمَهَا حَتَّى لَا یَکُونَ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ إِلَّا الطَّیِّبُ‌[9] وَ أَعْرِضُ عَلَى الْیَهُودِ وَ النَّصَارَى وَ سَائِرِ الْمِلَلِ وَ لَأُخَیِّرَنَّهُمْ بَیْنَ الْإِسْلَامِ وَ السَّیْفِ فَمَنْ أَسْلَمَ مَنَنْتُ عَلَیْهِ وَ مَنْ کَرِهَ الْإِسْلَامَ أَهْرَقَ اللَّهُ دَمَهُ وَ لَا یَبْقَى رَجُلٌ مِنْ شِیعَتِنَا إِلَّا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَیْهِ مَلَکاً یَمْسَحُ عَنْ وَجْهِهِ التُّرَابَ وَ یُعَرِّفُهُ أَزْوَاجَهُ وَ مَنَازِلَهُ فِی الْجَنَّةِ وَ لَا یَبْقَى عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ أَعْمَى وَ لَا مُقْعَدٌ وَ لَا مُبْتَلًى إِلَّا کَشَفَ اللَّهُ عَنْهُ بَلَاءَهُ بِنَا أَهْلَ الْبَیْتِ وَ لَتَنْزِلَنَّ الْبَرَکَةُ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ حَتَّى إِنَّ الشَّجَرَةَ لَتَقْصِفُ‌[10] بِمَا یُرِیدُ

اللَّهُ فِیهَا مِنَ الثَّمَرِ وَ لَیُؤْکَلَنَّ ثَمَرَةُ الشِّتَاءِ فِی الصَّیْفِ وَ ثَمَرَةُ الصَّیْفِ فِی الشِّتَاءِ وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ تَعَالَى‌ وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‌ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لکِنْ کَذَّبُوا[1] ثُمَّ إِنَّ اللَّهَ لَیَهَبُ لِشِیعَتِنَا کَرَامَةً لَا یَخْفَى عَلَیْهِمْ شَیْ‌ءٌ فِی‌[2] الْأَرْضِ وَ مَا کَانَ فِیهَا حَتَّى إِنَّ الرَّجُلَ مِنْهُمْ یُرِیدُ أَنْ یَعْلَمَ عِلْمَ أَهْلِ بَیْتِهِ فَیُخْبِرَهُمْ بِعِلْمِ مَا یَعْلَمُونَ‌[3].

الجرائج و الجرائج، قطب الدین راوندی، جلد 2، ص 848

https://lib.eshia.ir/15052/2/848

حضرت حجت عجل الله فرجه الشریف، مجموعه بیانات و اشرات آیت الله بهجت فدس سره پیرامون حضرت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف، ص 60

 

 

۱۴۰۳/۱۱/۱۴

دیدار شرکت‌کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن

اساتید، قاریان و حافظان برترِ شرکت‌کننده در چهل‌ویکمین دوره‌ی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز (یکشنبه) با حضور در محفل انس با قرآن در حسینیه‌ی امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=59220

 

 

۱۴۰۲/۱۱/۲۳

نماهنگ | پرتویی از عظمت حسین‌بن‌علی (ع)

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌الصّلاةوالسّلام روز باعظمتی است. به فرمایش مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی ملکی - عالمِ فقیهِ عارفِ بزرگوار - عظمت روز سوّم شعبان را باید به‌عنوان پرتوی از عظمت حسین‌بن‌علی به‌حساب آورد و به‌شمار آورد؛ روز بزرگی است. در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را - که نظیر و شبیهی ندارد - ارائه‌ی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد؛ الگو است.»۱۳۹۲/۰۳/۲۲
بخش فقه و معارف رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز ولادت حضرت حسین‌بن‌علی(ع) بر اساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، نماهنگ «پرتویی از عظمت حسین‌بن‌علی(ع)» را منتشر میکند.

https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=55248

 

۱۳۹۲/۰۳/۲۲

فرازی از بیانات رهبری مد ظله العالی در دیدار اقشار مختلف مردم

سوم شعبان ۱۴۳۴
سالروز میلاد امام حسین علیه‌السّلام

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌
خوشامد عرض میکنم به همه‌ی شما برادران، خواهران، جوانان عزیز که از راه‌های دور و نزدیک زحمت کشیدید و روز عید ما را به معنای واقعی کلمه عید کردید. اجتماع دوستان اهل‌بیت، دوستان سیّدالشّهدا، لبهای خندان، دلهای شاد به مناسبت میلاد باسعادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السّلام حقیقتاً روز عید را یک عید واقعی میکند. امیدواریم ملت ایران همواره در همه‌ی احوال، در گذشت زمان، روزبه‌روز ان‌شاءالله با توسّل به ذیل عنایت الهی و با توجّه به اهل‌بیت علیهم‌السّلام و به معارف اسلامی، روزبه‌روز ان‌شاءالله موفّق‌تر و سربلندتر و شادتر باشد.

روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌الصّلاةوالسّلام روز باعظمتی است. به فرمایش مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی ملکی - عالمِ فقیهِ عارفِ بزرگوار - عظمت روز سوّم شعبان را باید به‌عنوان پرتوی از عظمت حسین‌بن‌علی به‌حساب آورد و به‌شمار آورد؛ روز بزرگی است. در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را - که نظیر و شبیهی ندارد - ارائه‌ی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد؛ الگو است. فداکارىِ برای هدف الهی، در آن حجم، در آن مقیاس عظیم؛ فداکارىِ به معنای دادن جان خود، جان عزیزان؛ اسارت حرم اهل‌بیت، با آن وضع، با آن فجاعت؛ تحمّل این حادثه‌ی سخت، برای اینکه اسلام بماند، برای اینکه ظلم‌ستیزی به‌عنوان یک اصل در تاریخ اسلام و در تاریخ بشریّت به یادگار بماند؛ این چیزی است که دیگر نظیری برای آن نمیشود پیدا کرد. خیلیها در راه خدا شهید شدند، در رکاب پیغمبر، در رکاب امیرالمؤمنین، در رکاب انبیاء الهی، هیچ‌کدام با حادثه‌ی کربلا قابل مقایسه نیست. فرق است بین آن کسی که در میان هلهله و تحسین یاران و همراهان و به امید فتح و پیروزی وارد میدان میشود میجنگد و بعد شهید میشود و به خاک هلاک می‌افتد - که البتّه اجر بسیار بالایی دارد - و بین آن جماعتی که در یک دنیای تاریک و ظلمانی، در هنگامی که همه‌ی سرجنبانان بزرگ دنیای اسلام از همراهی با آنها سر باز میزنند بلکه آنها را بر این اقدام ملامت هم میکنند، امید یاری از هیچ‌کس نیست، کسی مثل عبدالله‌بن‌عباس آنها را منع میکند، کسی مثل عبدالله‌بن‌جعفر آنها را منع میکند، یاران و مخلصان و علاقه‌مندان در کوفه از همراهی با او سر باز میزنند، تنهای تنها، فقط با تعداد معدودی از یاران مخلص، و با خانواده - با همسر، با خواهر، با خواهرزاده‌ها، با برادرزاده‌ها، با جوانان، با فرزند شش ماهه - وارد میدان میشود. این یک حادثه‌ی عجیبی است؛ یک منظره‌ی پرشکوهی است در تاریخ که در مقابل چشم بشریّت گذاشته شده است. امام حسین علیه‌السّلام خود را برای یک چنین روزی آماده میکرد.
 البتّه زندگی حسین‌بن‌علی علیه‌السّلام در طول تاریخِ زندگی پنجاه و چند ساله‌ی آن بزرگوار، همه درس است: دوران کودکی او درس است، دوران جوانی او درس است، در دوران امامت امام حسن علیه‌السّلام رفتار او درس است، بعد از شهادت امام حسن علیه‌السّلام رفتار او همه درس است. این‌جور نبود که کار امام حسین فقط در آن روز آخر باشد، لکن حادثه‌ی کربلا این‌قدر عظمت دارد، این‌قدر درخشنده است که مثل خورشیدی همه‌ی نورهای دیگر را تحت‌الشّعاع قرار میدهد؛ والا خطابه‌ی امام حسین علیه‌السّلام خطاب به علما و بزرگان و صحابه و تابعین در منی‌ - که در کتب حدیث ذکر شده است - یک سند تاریخی است؛ نامه‌ی آن بزرگوار خطاب به علما و بزرگان و پایه‌ها و ارکان دینی در زمان خودش  - «ثُمَّ انتُم ایَّتُها العِصابَة، عِصابَةٌ بِالعِلمِ مَشهورَة»(۱) که در کتب معتبر حدیث نقل شده است - یک سند تاریخی مهم است؛ رفتارهای آن بزرگوار؛ برخوردش با معاویه، نامه‌اش به معاویه؛ حضورش در کنار پدر در دوران کوتاه خلافت امیرالمؤمنین علیه‌الصّلاةوالسّلام؛ همه‌ی اینها قدم‌به‌قدم درس است؛ منتها حادثه‌ی عاشورا چیز دیگری است. امروز روز ولادت این بزرگوار است؛ در این روز باید از حسین‌بن‌علی درس آموخت؛ درس حسین‌بن‌علی علیه‌الصّلاةوالسّلام به امّت اسلامی این است که برای حقّ، برای عدل، برای اقامه‌ی عدل، برای مقابله‌ی با ظلم، باید همیشه آماده بود و باید موجودی خود را به میدان آورد؛ در آن سطح و در آن مقیاس، کار من و شما نیست؛ امّا در سطوحی که با وضعیّت ما، با خُلقیّات ما، با عادات ما متناسب باشد چرا؛ باید یاد بگیریم.

...

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=22900

https://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=22899

 

بعضی یحتمل اشکال هم می فرمایند که حضرت امام خمینی در 19 دی 1356 هم فرمودند نوید پیروزی به ملت هوشیار و بیدار ایران همانطوری که حضرت محمد مصطفی صل الله علیه و آله و سلم هم فرمودند و بلکه کلام خدا در قرآن کریم هم هست که انا فتحنا لک فتحا قریبا، ولی یک ورود به میدانی هم لازم است که حالا یحتمل هم در روز و یوم التلاق نیز باشد که آیا در چهارراه حسابی هم دارد در همه حال چه می گذرد و بلکه آیا میدان مبارزه با شیطانهای کوچک و بزرگ در درون و برون انسان هم کدام است؟! و حتی یحتمل اشکال هم شود که چرا ما یک راست نمی رویم حسینیه ای را در واشنگتن دی سی نیز افتتاح کنیم و ...؟!

اتفاقاً بنده ی حقیر داشتم راجع به همین نقاط گویای منحنیها که جستجو می کردم، رسیدم به کاری از بیورن پونن

https://math.mit.edu/~poonen/papers/curves.pdf

و از جمله شاگردانش هم آن کریستن آیزنتراگر است که در مورد مسئله ی دهم هیلبرت و اثبات جولیا رابینسون مسئله و هندسه ی حسابی هم کار کرده است، و یحتمل بخواهید به این مقاله اش هم نگاهی بیاندازید:

https://arxiv.org/abs/2402.05059

و حالا این را هم یحتمل نگاهی بیاندازید:

https://eprint.iacr.org/2014/784.pdf

عرض بنده ی حقیر این است که حالا ما خیلی هم وارد نقاط گویا روی کره هم نمی شویم که پونن نیز در یک صفحه و بلکه یک صفحه و نیم در صفحه ی 35-36 بدان می پردازد که برای خودش یک جذابیت خاصی هم می تواند برای بعضیها داشته باشد، ولی عرض بنده ی حقیر این است که همین درختهای بروها-تیتز که کریستن آیزنتراگر و گابریل اسکولارد در مقاله شان می فرمایند نیز برمی گردد به ژاک تیتز. و این یک نکته ی فرعی هم هست که یحتمل بعضی اشکال هم کنند که مسئله ی مهمی نیز نیست که بنده داشتم دنبال ژاک تیتز در سایت ژنشناسی ریاضی دانشگاه داکوتای شمالی می گشتم که می فرماید استادش پاول لیبوا است. ولی وقتی پاول لیبوا را ملاحظه می فرمائید، می بینید که نه دانشگاه اش که دکترا گرفته است معلوم است کدام است، و نه عنوان تز دکترایش را می گوید، ولی در دانشگاه آزاد بروکسل می فرماید که 9 شاگرد هم داشته است که در درخت شاگردانش 297 و مخصوصا زیر درخت ژاک تیتز 266 نفرند! ولی صفحه ی ویکیپدیای او می گوید که او یک فرانکو-ماسونیک هم بوده است که غلط نکنم همان فرقه ی فراماسونری است. عرض بنده ی حقیر این است که حالا آیا معنایش این است که دیگر اینها همه گروه های شیطانی و شیطانپرستی هم هستند؟ باز ما خیلی وارد این بحث نمی شویم،

ولی عرض بنده ی حقیر این است که وقتی مسئله را در رابطه با امام زمان عجل الله فرجه الشریف حتی در عصر غیبت در نظر بگیریم که هر کسی آیا چقدر هم از یاران امام زمان عجل الله فرجه الشریف است؟ انواع شیاطین بزرگ و کوچگ هم آیا وارد مسائل می شوند و یا با یک صحنه ی عظیم همچون حماسه ی حسینی در یاری امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم طرفیم و ...؟! و لذا، همین مسئله را هم وقتی بخواهیم ارتباط کلافهای هیگز و بلکه کلافهای هیچین و ذرات هیگز و مدل استاندارد ذرات فیزیک همراه با ابرتقارنهایی حداقلی الی حداکثری هم بیابیم، یحتمل متوجه شویم که این مسئله یک نظیر نجومی در گرانش کوانتومی هم دارد. فرض بفرمائید که وقتی یک گروهی از شهداء را در نظر  میگیریم که در برهه ای از زمان هم به شهادت رسیده اند، یا حتی وقتی یک شهید خیلی عظیمی را هم در نظر می گیریم که بنده ی حقیر حالا نمی خواهم اسم هم بیاورم که کدام شهید. آیا این شهید و بلکه این شهیدان و بزرگداشتی که برای آنها برگزار می شود نیز کدام واقعه ی نجومی را هم در بر می گیرد؟ آیا ما را بسمت ستاره ای هم هدایت می کند، یا اینکه یحتمل با یک دوتایی ستاره- سیاه چاله ای هم روبرو خواهیم بود که آیا چقدر هم در هر زمانی بتوان هر کدام را از دیگری تفکیک و جداسازی کرد یا بلکه حتی با یک درهمتنیدگیهایی از ستارگان و سیاه چاله ها هم طرفیم که چطور هم قرار است بر ما روشن شود کدام به کدام است؟! باید رفت وسط میدان و کار هم کرد تا بتوان حسینیه ای را هم برقرار کرد و .... دیر شد، دیر شد، بنده بدوم بلکه برسم به نماز جماعت! لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه

----------------------------------------------

إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالْإِنجِیلِ وَالْقُرْآنِ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُم بِهِ وَذَٰلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ ‎﴿التوبة: ١١١﴾‏

۱۳۹۶/۱۱/۱۶

بیانات در دیدار دست‌اندرکاران کنگره روحانی شهید صدوق گلپایگانی و ۳۷۲ شهید گلپایگان

بسم‌اللّه‌الرّحمن‌الرّحیم(۱)
همان‌طور که آقایان ذکر کردند، شهر گلپایگان و منطقه‌ی گلپایگان یک منطقه‌ی عالِم‌خیزی است و علمای بزرگی در این ۱۵۰ سال اخیر از این شهر برخاستند که تا امروز هم بحمداللّه از بزرگان آنها کسانی در حوزه‌های علمیّه هستند؛ لکن رنگ شهادت و زینت شهادت چیزی است فراتر از این حرفها، و بحمداللّه آن‌طوری که از بیانات آقایان استفاده شد، شهر گلپایگان شهدای برجسته‌ای هم داشته، از جمله همین شهید مرحوم صدوق که بنده، یعنی از ایشان سابقه‌ی ذهنی ندارم؛ لکن این خصوصیّاتی که شما گفتید، خصوصیّات برجسته‌ای است: اوّلاً خصوصیّت خدمت به مردم؛ ثانیاً خصوصیّت مقابله و مواجهه‌ی با دستگاه طاغوت؛ و از همه بالاتر خصوصیّت شهادت در راه خدا؛ ایشان در این راه جانشان را از دست داده‌اند و به شهادت رسیده‌اند؛ این خیلی باارزش و باعظمت است. خداوند ان‌شاءاللّه درجات ایشان را عالی کند و ایشان را با اولیائشان، با شهدای صدر اسلام، با شهدای کربلا ان‌شاءاللّه محشور کند.

شهدای دیگر هم که در میدان نبرد با دشمن -چه در دفاع مقدّس و چه در غیر از آن- به شهادت رسیده‌اند، همه‌ این رتبه‌ی والای شهادت را دارا هستند. در امر شهادت آنچه مهم است این است که کسی آماده بشود جان خودش را کف دستش بگیرد برای بذل در راه خدا؛ ایثارگران ما، رزمندگان ما، فداکاران ما که جانشان را کف دستشان گرفتند و رفتند، همه‌ی اینها این فضیلت را دارند، منتها گاهی خدای متعال نسبت به کسانی تفضّل ویژه‌ای میکند و پاداش آنها را که شهادت است به آنها نقد میدهد، بنابراین ارزششان و اعتبارشان میشود چند برابر؛ برای خاطر اینکه از خدای متعال پاداش این مجاهدت را به‌صورت نقد گرفتند:  اِنَّ اللهَ اش‌ـتَریّْ  مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم وَ اَموالَهُم بِاَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللهِ فَیَقتُلونَ وَ یُقتَلونَ وَعدًا عَلَیهِ حَقًّا فِى التَّورىّْةِ وَ الاِنجیلِ وَ القُرءان، (۲) یعنی خدای متعال جانشان را، این متاع را از اینها قبول کرد و در مقابل، بهشت را به آنها داد؛ بالاترین معامله این است، بالاترین سود این است. جان ما همان سرمایه‌ای است که به‌هرحال خواهی نخواهی از بین خواهد رفت؛ یعنی هیچ‌کس نیست که این جان  و عمر را که باارزش‌ترین سرمایه‌ی انسانی او است، بتواند نگه دارد؛ یک مدّتی هست؛ بعد، از ما گرفته خواهد شد. به شکلهای مختلفی گرفته خواهد شد؛ یک نفری مثلاً تصادف میکند در بیابان یا خیابان و با تصادف از بین میرود؛ یکی با بیماری از بین میرود؛ [امّا] یکی این جان را با خدا معامله میکند؛ این جانِ از بین رفتنی را معامله میکند. بنده پیش از انقلاب در سخنرانی‌ها مکرّر این را میگفتم که شهادت مرگ تاجرانه است، مرگ حسابگرانه است؛ کسی که در راه خدا شهید میشود، در واقع بهترین حسابگری را دارد میکند، چون این [جان] که ماندنی نیست؛ مثل تعبیر معروف «روغن ریخته، نذر امامزاده» است. خب این روغنِ ریخته است دیگر، اینکه ماندنی نیست؛ این را آدم نذر امامزاده بکند، خیلی باارزش است، خیلی زرنگی میخواهد؛ این زرنگی را شهدای ما داشتند که توانستند این جانِ از بین رفتنی را با خدای متعال معامله کنند و خدای متعال با این لحن با اینها حرف بزند: اِنَّ اللهَ اشتَریّْ  مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم؛ پروردگارا! ما  که هستیم که تو جان ما را بخری؟ این جان مال تو است، متعلّق به تو است، اصلاً ما که اختیاری در مورد آن نداریم؛ ببینید چقدر خدای متعال ارزش قائل میشود برای این مجاهد فی‌سبیل‌اللّه؛ مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم وَ اَموالَهُم بِاَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللهِ فَیَقتُلونَ وَ یُقتَلون؛ این است؛ خدای متعال برای شهدای ما این را قرار داده است؛ این ارزش را ما خیلی باید گرامی بداریم و شما هم که حالا، هم از این روحانی شهیدِ عزیز -شهید صدوق- و هم از بقیّه‌ی شهدای شهرتان دارید دفاع میکنید و حمایت میکنید و آنها را تکریم میکنید، تعظیم میکنید، این کار بسیار خوبی است. امیدواریم ان‌شاءاللّه خدای متعال به شماها اجر بدهد و ان‌شاءاللّه آینده‌ی شهر گلپایگان هم مثل گذشته‌ی آن، سرشار از علم و معنویّت و فداکاری باشد.
والسّلام‌علیکم‌ورحمةاللّه‌وبرکاته

۱. در ابتدای این دیدار -که در چهارچوب دیدارهای دسته‌جمعی برگزار شد- حجّت‌الاسلام والمسلمین محمّدحسن فاضل‌گلپایگانی (عضو مجلس خبرگان رهبری)، حجّت‌الاسلام سیّدعلی طهماسبی (امام‌جمعه‌ی گلپایگان) و آقای محمّداسماعیل علیشاهی (دبیر کنگره) گزارشهایی ارائه کردند. این کنگره در تاریخ ۹۶/۱۲/۱۰ برگزار خواهد شد.

۲. سوره‌ی توبه، بخشی از آیه‌ی ۱۱۱؛ «در حقیقت، خدا از مؤمنان، جان و مالشان را به [بهاى‌] اینکه بهشت براى آنان باشد، خریده است؛ همان کسانى که در راه خدا مىجنگند و مىکُشند و کشته مىشوند؛ [این،‌] به عنوان وعده‌ی حقّى در تورات و انجیل و قرآن بر عهده او است ...»

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=39074

 

بنده ی حقیر بعد از اینکه به یک منبر وعظی گوش می دادم که چطور هم عمرها هدر می روند و عزرائیل مدام می آید و جان افراد را چپ و راست می گیرد، گوش می کردم؛ خواستم اظهار فضلی کرده باشم و به شوخی همراه با جسارت خدمت ایشان گفتم که حاج آقا اگر کسی دکترا نگرفته باشد و به سخنرانی شما گوش می داد، یحتمل بنظرش می رسید که شما دارید بد آموزی هم می فرمائید! ایشان حرف امام خمینی را فرمودند که همانا یعنی هر چیزی که بگندد، نمکش می زنند؛و وای به حالی که بگندد نمک:

‏‏اذا فَسَدَالعالِمُ، فَسَدَالعالَم:این عالم فاسد است‏‎ ‎‏که دنیایی را به فساد می کشاند...

فإن العالم إذا فسد، افسد المدینه کلها، بل افسد البلاد باسرها سواءً کان هذا العالم، من علماء الجامعه ام من علماء المدرسه الفیضیه فإن الامر سیان. ۱۰ صفر ۱۴۰۱

عالِم اگر فاسد بشود، یک شهر را، یک مملکت را به فساد می‌کشد، چه عالِم دانشگاه باشد و چه عالِم فیضیه، فرقی نمی‌کند. 27 آذر 1359
http://emam.com/posts/index/quote#quote25130

 

به ما‏‎ ‎‏چیزی خارج از عمل ما نمی دهند، وقتی بنا باشد عالمی مفسده جو و‏‎ ‎‏خبیث باشد، جامعه ای را به عفونت می کشد؛ منتها در این دنیا بوی تعفن‏‎ ‎‏آن را شامه ها احساس نمی کند؛ لیکن در عالم آخرت، بوی تعفن آن درک‏‎ ‎‏می گردد؛ ولی یک نفر عوام نمی تواند چنین فساد و آلودگی در جامعه‏‎ ‎‏اسلامی به بار آورد. عوام هیچ گاه به خود اجازه نمی دهد که داعیۀ امامت و‏‎ ‎‏مهدویت داشته باشد، ادعای نبوت و الوهیت کند؛ این عالم فاسد است‏‎ ‎‏که دنیایی را به فساد می کشاند: ‏‏اذا فَسَدَالعالِمُ، فَسَدَالعالَم.

کتاب جهاد اکبر - سفارش به طلاب، امام خمینی قدس سره

http://www.imam-khomeini.ir/fa/n149585/

 

خوشبختانه، این روزها همه چیز هم مستند است و می توانید آنچه را که می خواهید را در اینترنت بیابید و ...! ولی خوب، همانی را که می فرمائید را هم یحتمل حتی در دادگاه عدل الهی در روز قیامت بر علیه خودتان نیز استفاده کنند و .... البته بنده ی حقیر بعدش به آن حضرت عرض کردم که از حضرت ولی فقیه مد ظله العالی نقل قولی را پشت کتابی دیدم که دست یکی از بسیجیان هم بود، و می فرمودند: مثال شهداء مثال روغن ریخته ای است که نذر امامزاده هم شده است. ایشان فرمودند این نمی شود، و اتفاقاً یک شاگرد دیگری هم که هنوز دکترایش را بدتر از این حقیر نگرفته بود نیز فرمودند که اشتباه کرده ای و این نمی شود. ولی همانطوری که مستحضرید حضرت ولی فقیه این را فرموده اند:

جان ما همان سرمایه‌ای است که به‌هرحال خواهی نخواهی از بین خواهد رفت؛ یعنی هیچ‌کس نیست که این جان  و عمر را که باارزش‌ترین سرمایه‌ی انسانی او است، بتواند نگه دارد؛ یک مدّتی هست؛ بعد، از ما گرفته خواهد شد. به شکلهای مختلفی گرفته خواهد شد؛ یک نفری مثلاً تصادف میکند در بیابان یا خیابان و با تصادف از بین میرود؛ یکی با بیماری از بین میرود؛ [امّا] یکی این جان را با خدا معامله میکند؛ این جانِ از بین رفتنی را معامله میکند. بنده پیش از انقلاب در سخنرانی‌ها مکرّر این را میگفتم که شهادت مرگ تاجرانه است، مرگ حسابگرانه است؛ کسی که در راه خدا شهید میشود، در واقع بهترین حسابگری را دارد میکند، چون این [جان] که ماندنی نیست؛ مثل تعبیر معروف «روغن ریخته، نذر امامزاده» است. خب این روغنِ ریخته است دیگر، اینکه ماندنی نیست؛ این را آدم نذر امامزاده بکند، خیلی باارزش است، خیلی زرنگی میخواهد؛ این زرنگی را شهدای ما داشتند که توانستند این جانِ از بین رفتنی را با خدای متعال معامله کنند و خدای متعال با این لحن با اینها حرف بزند: اِنَّ اللهَ اشتَریّْ  مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم؛ پروردگارا! ما  که هستیم که تو جان ما را بخری؟ این جان مال تو است، متعلّق به تو است، اصلاً ما که اختیاری در مورد آن نداریم؛ ببینید چقدر خدای متعال ارزش قائل میشود برای این مجاهد فی‌سبیل‌اللّه؛ مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم وَ اَموالَهُم بِاَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللهِ فَیَقتُلونَ وَ یُقتَلون؛ این است؛ خدای متعال برای شهدای ما این را قرار داده است؛ این ارزش را ما خیلی باید گرامی بداریم و شما هم که حالا، هم از این روحانی شهیدِ عزیز -شهید صدوق- و هم از بقیّه‌ی شهدای شهرتان دارید دفاع میکنید و حمایت میکنید و آنها را تکریم میکنید، تعظیم میکنید، این کار بسیار خوبی است. امیدواریم ان‌شاءاللّه خدای متعال به شماها اجر بدهد و ان‌شاءاللّه آینده‌ی شهر گلپایگان هم مثل گذشته‌ی آن، سرشار از علم و معنویّت و فداکاری باشد. 

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=39074

البته نکته ای که در اینجا هست این است که انسان دوست هم ندارد که از گناهان دیگران بشنود و بلکه بیشتر هم دوست دارد داستان کسانی را بقول معورف امروزیها استوری هم کند که در راه خدا شهید و جانباز هم شده اند؛ ولی خوب، اینکه کسی در میدان عمل هم چه می کند نیز مسئله ی مهمی است آنطور که متوجه هم شود که چطور باید به درگاه خدا استغفار هم کند چرا که بشر اصولاً یک گناه بزرگ است در مقابل پروردگارش که مدام هم احتیاج به توبه و استغفار نیز دارد تا بلکه بالاخره راه سعادتش را بیابد و رستگار هم شود و .... ولی آیا همیشه هم اینطور است؟ و لذا لازم هم هست که دانسته شود که چطور آیا شیطان سراغ انسان می تواند بیاید و او را تا قعر جهنم نیز از راه بدر کند و بلکه یک وقت هم چشم باز می کند و می بیند آنچنان گرفتار شیطان هم شده که دیگر راه فراری هم برای او نمانده است و مشکلات بعد از مشکلات در ظلمات اندر از ظلمات غلیظتر و غلیظترین ظلمات او را آنچنان هم غرق کرده اند که حتی دستش را هم دیگر نمی تواند ببیند وقتی همان دست را جلوی چشمش هم می گیرد و ...؟!

مثال این وضعیت را اتفاقاً به بهترین وجهی هم می توان در محضر شاگردی نیز بیان کرد که مدام در فکر تحصیل علم هم هست، ولی همینطوری که حتی الفهای بینهایت آیات اللهی را هم یکی بعد از دیگری دارد می پیماید و انتظار هم دارد که به اجتهاد و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم دارد میل می کند، و یک مرتبه متوجه می شود و بلکه یحتمل حتی ناگاه به او خبر می دهند و بلکه بالاخره شوکه هم شود که گول خورده است و باز در محاسباتش اشتباه هم کرده است و بلکه کانه مجبور است دوباره برگردد کلاس اول دبستان و مکتبخانه و دوباره همه چیز را به علت عدم دانشتن مکارم اخلاق و دیسیپلین و علم نفس و معرفت الله آنچنان که می فرمایند من عرف نفسه، عرف ربه. و شاگرد بیچاره هم باز باید برگردد همه چیز را از اول هم تنظیم کند تا بلکه بتواند حتی درسهای قبلی اش را همه را از اول هم دوره کرده و هر چقدر هم که گول خورده بوده و بلکه گولش هم زده اند را از نو مطالعه کند و آنگاه برود سر کلاس و امتحان از اول بنشیند و درسهایش را بخواند که آیا از موقفی به موقف بالاتری هم برسد که آیا چطور هم قرار است بالاخره از یکی از موقفهای الفهای بینهایت هم گذشته و به موقف بالاتری هم در آیات اللهی درجات و مراتب متعالیه چطور برسد؟ مثل این است که شاگرد بالاخره پی ببرد که مدام در دبستان هم رفوزه شده است و حال آنکه دبیرستان را هم گیر کرده است و حالا دیگر دروس دانشگاهی را هم که دیگر هیچی؛ نگو اینها را هیچ گاه اصلا درست درنیافته و حالا حوزه و دانشگاه را هم با یکدیگر بخواهد درس بخواند که دیگر هیچی به هیچی؛ و حالا اجتهاد را هم می خواهید چه کنید؟ نکته ی مهم اینجا این است که در رسیدن به نظریه های پاتو-جامعه شناسیهای مختلف جهانی، شاگرد اینجا باید هم اول درست و حسابی پاتو-روانکاویها و پاتو-روانشناسیهای مختلف را اول درست دریابد که کدام به کدام هم هستند. مثلاً پاتو-پسایکایتری  و پاتو-پسیکوتراپی های آرن بک و انستیتوی بک و انستیتوی CBT (cognitive behavior therapy) را هم داریم که به همین روشهای یحتمل شیطنت آمیزی که منجر به انواع روانپریشی و از جمله هم مثلاً افسردگی و عقده های خود بزرگ بنی و عقده های خود کوچک بینی و بلکه عقده هایی که اینها را همه و همه را نیز با هم توامان می کنند و ... می شوند.

و لذا در میان همه ی پاتو-جهانبینیها و پاتو-کیهانشناسها و پاتو-روانکاویها، یحتمل خیلی هم بد نباشد که گاهی سری هم به یادداشتهای روز روزنامه ی کیهان نیز بزنیم و ببینیم مثلاً بیش از حد عمومیت بخشیدن به مسئله ای یا اصلا در نظر نگرفتن مسئله ای دیگر هم چطور می تواند در روند روانکاویها و رواندرمانیها و تراپیهای روانی ادراکی رفتاری هم تاثیرات متقابلی گذاشته و حتی شاگرد را از درس و مشق و زندگی و همه چیز نیز زده کند چرا که پنداشته است همه چیز نیز همانا سر بریدن خوکی است که دارد جیغ جیغ می کند، و اصلا هم در نظر نگرفته است که مسئله بلکه از نوع دیگری است که حالا چطور هم قرار است شاگردی را دوباره و دوباره هم گول بزنند که هر دفعه دارند او را به مسلخ هم می برند و باید هم سر بزیر یک کلمه هم چیزی نگوید که آقایان خانمها بالاخره دفعه ی هزار و یکم نیز همین کار را قرار است همگی دسته جمعی هم تحمل کنیم و تن به مذاکره با شیطان هم دهیم و حتی از حسینه ی واشنگتن دی سی هم چشم پوشی کنیم که حضرات همین نگاه گرگی به بره در مسلخ را هم خیلی می پسندند و لا غیر و ....؟ حالا دکترا و فوق دکترا و پروفسورا را هم کاری نداریم، بالاخره همین کلاس اول به دوم را امتحاناتش را بپا که در همان گامهای اول و دوم انقلاب هم حضرت ولی فقیه چه می فرمایند و نفوذیها هم کدامند و بلکه حتی کرین برینتون هم در کالبد شکافیهای انقلابها چه می فرماید و چطور هم یحتمل دیدید که رسیده ایم به مرحله ی ترمویدوری که دیکتاتوری هم شده است انقلاب برای اینکه همین شاگردهای گول خورده را هی می بریم و برمی گردانیم کلاس اول برای اینکه یحتمل بالاخره یاد بگیرند چطور هم می توان رسید به کلاس دوم و حتی گامهای بلندتری را هم بردارند. و باز دوباره می بینیم که دچار قهقراء هم شده ایم و هر چقدر هم مخصوصاً این شاگردها را گول بزنند، اصلا به روی خودشان هم نمی آورند و باز حاضر هم هستند بروند ته صف و روز از نو و روزی از نو که هیچ کس مثل ما بلد نیست چطور همه ی حجابها را هم از روی علم کنار زده و حتی بلوکهای شیطانی را هم یکی بعد از دیگری بپیماید و ...! و چرا؟ چون که بالاخره در این همه بلوکهای ساختمانی که در انواع بلوکهای شرق در مقابل بلوکهای غرب هم داریم، حالا بیا و خمینه هایی که یحتمل اطلسهایش را هم ندانیم چطور می شود کالابی-یاو ای و کهلری هم یافت را کاری نداریم و بلکه همان نقاط گویای منحینهایی که بطور ریسمانی هم از این انواع خمینه ها نیز ساتع می شوند را در نظر بگیرید و آنگاه نظریه های هندسه ی جبری آنها را هم ریسمانی و گرانش کوانتومی نیز آیا چقدر می توانید بررسی کنید و بلکه کلافهای هیگز و هیچین و حتی ذرات هیگز آنها را در مدل استاندارد ذرات فیزیک و تقابلهای bbc, VOA و ترکیبات آنها با انواع جفتهای ذرات---پاد-ذرات شگفتی و افسون cc و ss و ... نیز یافته و ببینیم بالاخره چطور هم می شود همه و همه را حتی هاروتی و ماروتی نیز یاد داد که با راه های شیطانی هر چه بیشتر هم از راه بدر شوند. البته اینجا یحتمل شدیداً هم اشکال شود که همه و همه نیز قرار بود راه های شیطانی را نرفته و کنار هم بگذارند چرا که آیه ی مبارکه می فرماید: أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ ‎﴿یس: ٦٠﴾‏. و اما گول خوردنهای آنچنانی را هم داریم که کارها را به مهدور الدمی نیز کشانده است و .... و بلکه روی ابن تیمیه ها و خلفان غیر صالحشان را هم سفید کرده اند و حتی با هم شدیداً هم توی مسابقه با یکدیگر رفته اند که چطور از یکدیگر در شیطنتشان هم پیشی بگیرند بعضهم علی بعضٍ  و.... 

https://arxiv.org/abs/2408.04199

https://arxiv.org/abs/2212.09922

https://arxiv.org/abs/2202.01788

https://arxiv.org/abs/1812.04057

....

البته ما اینجا گذشته از گروه های لی و عملگرهای این گروه ها روی خمینه ها و بلکه فضاهای هیلبرت، ساختار ساختمانها و درختهای بروها-تیتز را نیز در هندسه ی جبری و آنالیز تحلیلی فضاهای اعداد p-تایی را نیز داریم و یحتمل دورک (Dwork) اکر امروز بود و می خواست روی این مسائل هم بیشتر کار کند، یحتمل بجای اینکه سوار هواپیمای از نیویورک به فلسطین اشغالی هم شود، اشتباهی سوار پهپادهای تک نفره ی تهران- فلسطینِ آزاد شده هم می شد و از اختلالات و توهماتش هم کلاً بیرون می آمد که بالاخره آیا برنامه های لنگلندز هم با ابرتقارن و ریسمان و هندسه ی ناجابجایی هم می توانند مسائل او را بصورتی حماسی هم حل کنند یا خیر و ....؟! اوتوماتون های چند جمله ایهای  غلط-درست-کن و خود-درست-کن ها را یحتمل هم بهتر باید تنظیم کرد و بعدا با ویرایشهای پی در پی آنها را هم حتی با استفاده از گرانش کوانتومی به بهترین وجوهی هم تنظیم نمود و .... البته این بشرطی هم هست که در بحثهای بین سهل بن حسن و هارون مکی با امام صادق نیز حتی وقت داشته باشیم چطور هم برگردیم به یاران امام حسین صلوات الله و سلامه علیه و از شهادت آنها هم کمی بیشتر نیز با خبر شویم و ... لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته و ارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی