متن بیانات | گزارش تصویری | صوت | فیلم
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=60365
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=60357
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=47976
۱۳۹۷/۱۲/۰۱
مستند «روایت رهبری»
مستند «روایت رهبری»، روایتی از وقایع مربوط به انتخاب حضرت آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران است. این مستند در سه قسمت تهیه و تولید شده است و از اول اسفندماه ۱۳۹۷ از شبکههای «اول» و «مستند» سیما پخش شد.
خلاصه تک قسمتی این مستند را بهمناسبت سیامین سالگرد ارتحال جانسوز حضرت امام خمینی رحمهالله از شبکه اول و مستند سیما پخش میگردد.
روزها و ساعات پخش این مستند به شرح ذیل است: سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۸: شبکه اول سیما ساعت ۲۳:۰۰
تکرار، چهارشنبه ۱۴ خرداد: شبکه اول سیما ساعت ۱۵ و از شبکه مستند ساعت ۲۱:۱۵
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=41750
- ۰۴/۰۳/۱۶
یَا بَنِیَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِن یُوسُفَ وَأَخِیهِ وَلَا تَیْأَسُوا مِن رَّوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لَا یَیْأَسُ مِن رَّوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ ﴿یوسف: ٨٧﴾
8- الْحُسَیْنُ بْنُ الْحَسَنِ الْحَسَنِیُّ قَالَ حَدَّثَنِی أَبُو الطَّیِّبِ الْمُثَنَّى یَعْقُوبُ بْنُ یَاسِرٍ قَالَ: کَانَ الْمُتَوَکِّلُ یَقُولُ وَیْحَکُمْ قَدْ أَعْیَانِی أَمْرُ ابْنِ الرِّضَا[1] أَبَى أَنْ یَشْرَبَ مَعِی أَوْ یُنَادِمَنِی أَوْ أَجِدَ مِنْهُ فُرْصَةً فِی هَذَا فَقَالُوا لَهُ فَإِنْ لَمْ تَجِدْ مِنْهُ فَهَذَا أَخُوهُ مُوسَى قَصَّافٌ عَزَّافٌ[2]- یَأْکُلُ وَ یَشْرَبُ وَ یَتَعَشَّقُ قَالَ ابْعَثُوا إِلَیْهِ فَجِیئُوا بِهِ حَتَّى نُمَوِّهَ بِهِ عَلَى النَّاسِ وَ نَقُولَ ابْنُ الرِّضَا[3] فَکَتَبَ إِلَیْهِ وَ أُشْخِصَ مُکَرَّماً وَ تَلَقَّاهُ جَمِیعُ بَنِی هَاشِمٍ وَ الْقُوَّادُ وَ النَّاسُ عَلَى أَنَّهُ إِذَا وَافَى أَقْطَعَهُ قَطِیعَةً[4] وَ بَنَى لَهُ فِیهَا وَ حَوَّلَ الْخَمَّارِینَ وَ الْقِیَانَ إِلَیْهِ وَ وَصَلَهُ وَ بَرَّهُ وَ جَعَلَ لَهُ مَنْزِلًا سَرِیّاً[5] حَتَّى یَزُورَهُ هُوَ فِیهِ فَلَمَّا وَافَى مُوسَى تَلَقَّاهُ أَبُو الْحَسَنِ فِی قَنْطَرَةِ وَصِیفٍ وَ هُوَ مَوْضِعٌ تُتَلَقَّى فِیهِ الْقَادِمُونَ فَسَلَّمَ عَلَیْهِ وَ وَفَّاهُ حَقَّهُ ثُمَّ قَالَ لَهُ إِنَّ هَذَا الرَّجُلَ قَدْ أَحْضَرَکَ لِیَهْتِکَکَ وَ یَضَعَ مِنْکَ فَلَا تُقِرَّ لَهُ أَنَّکَ شَرِبْتَ نَبِیذاً قَطُّ فَقَالَ لَهُ مُوسَى فَإِذَا کَانَ دَعَانِی لِهَذَا فَمَا حِیلَتِی قَالَ فَلَا تَضَعْ مِنْ قَدْرِکَ وَ لَا تَفْعَلْ فَإِنَّمَا أَرَادَ هَتْکَکَ فَأَبَى عَلَیْهِ فَکَرَّرَ عَلَیْهِ فَلَمَّا رَأَى أَنَّهُ لَا یُجِیبُ قَالَ أَمَا إِنَّ هَذَا مَجْلِسٌ لَا تُجْمَعُ أَنْتَ وَ هُوَ عَلَیْهِ أَبَداً فَأَقَامَ ثَلَاثَ سِنِینَ یُبَکِّرُ کُلَّ یَوْمٍ فَیُقَالُ لَهُ قَدْ تَشَاغَلَ الْیَوْمَ فَرُحْ فَیَرُوحُ فَیُقَالُ قَدْ سَکِرَ فَبَکِّرْ فَیُبَکِّرُ فَیُقَالُ شَرِبَ دَوَاءً فَمَا زَالَ عَلَى هَذَا ثَلَاثَ سِنِینَ حَتَّى قُتِلَ الْمُتَوَکِّلُ وَ لَمْ یَجْتَمِعْ مَعَهُ عَلَیْهِ.
9- بَعْضُ أَصْحَابِنَا عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ قَالَ أَخْبَرَنِی زَیْدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ بْنِ زَیْدٍ قَالَ: مَرِضْتُ فَدَخَلَ الطَّبِیبُ عَلَیَّ لَیْلًا فَوَصَفَ لِی دَوَاءً بِلَیْلٍ آخُذُهُ کَذَا وَ کَذَا یَوْماً فَلَمْ یُمَکِّنِّی فَلَمْ یَخْرُجِ الطَّبِیبُ مِنَ الْبَابِ حَتَّى وَرَدَ عَلَیَّ نَصْرٌ بِقَارُورَةٍ فِیهَا ذَلِکَ الدَّوَاءُ بِعَیْنِهِ فَقَالَ لِی- أَبُو الْحَسَنِ یُقْرِئُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ خُذْ هَذَا الدَّوَاءَ کَذَا وَ کَذَا یَوْماً فَأَخَذْتُهُ فَشَرِبْتُهُ فَبَرَأْتُ:" قَالَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ قَالَ لِی زَیْدُ بْنُ عَلِیٍّ یَأْبَى الطَّاعِنُ أَیْنَ الْغُلَاةُ عَنْ هَذَا الْحَدِیثِ.
[1] أراد بابن الرضا أبا الحسن الثالث علیه السلام.
[2] کأنّه موسى و هو الملقب بالمبرقع.
و قصاف أی ندیم مقیم فی الاکل و الشرب، عزاف: لعاب بالملاهى کالعود و الطنبور.
[3] قوله: نقول ابن الرضا یعنى نسمى موسى بابن الرضا لیزعم الناس انه أبو الحسن علیه السلام.
[4] أی أعطاه ارضین ببغداد لیعمرها و یسکنها. و القیان جمع القینة و هی الجاریة المغنیة.
https://lib.eshia.ir/11005/1/502
8- یعقوب بن یاسر گوید: متوکل باطرافیانش میگفت: موضوع ابن الرضا (امام هادى علیه السلام)
مرا خسته و درمانده کرد. از میگسارى و همنشینى با من سرباز میزند و من نمیتوانم در این باره از او فرصتى بدست آورم (تا او را نزد مردم خفیف و سبک کنم و آلوده و گنهکار نشان دهم) آنها گفتند: اگر باو راه نمییابى، برادرش موسى (مبرقع) هست. او اهل ساز و آواز است، میخورد و مىآشامد و عشقبازى میکند، متوکل گفت، دنبالش بفرستید و او را بیاورید تا او را در نظر مردم بجاى ابن الرضا جا بزنیم و بگوئیم ابن الرضا همین است.
آنگاه باو نامه نوشت و با احترام حرکتش داد و تمام بنى هاشم و سرلشکران و مردم باستقبالش رفتند با این شرط که چون بسامره وارد شود، متوکل قطعه زمینى باو واگذارد و براى او در آنجا ساختمان کند و مى فروشان و آوازهخوانان را نزد او فرستد و با او احسان و خوشرفتارى کند و دستگاهى آراسته برایش آماده کند و خودش در آنجا بدیدار او رود.
چون موسى برسید، حضرت ابو الحسن (امام هادى علیه السلام) در محل پل وصیف که جاى ملاقات واردین بود. باو برخورد، بر او سلام کرد و حقش را ادا نمود. سپس فرمود: این مرد (متوکل) ترا احضار کرده تا آبرویت را ببرد و از ارزشت بکاهد، مبادا نزد او اقرار کنى که هیچ گاه شراب آشامیدهئى موسى گفت: اگر مرا بآن دعوت کند چارهام چیست؟ فرمود: ارزش خودت را پائین نیاور و آن کار را مکن که او میخواهد رسوایت کند، موسى نپذیرفت و حضرت سخنش را تکرار فرمود، چون دید موسى اجابت نمیکند، فرمود: این (مجلسى که متوکل براى تو فکر کرده) مجلسى است که هرگز تو با او گردهم نیائید، موسى سه سال در آنجا بود، هر روز صبح میرفت، باو میگفتند، متوکل امروز کار دارد، شب بیا، شب مىآمد، میگفتند: مست است، صبح بیا، صبح مىآمد، میگفتند، دوا آشامیده، تا سه سال
بدین منوال گذشت و متوکل کشته شد و ممکن نشد با او انجمن کند.
9- زید بن على بن حسین بن زید گوید: من بیمار شدم و شبانه پزشکى براى معالجهام آمد و دوایى برایم نسخه کرد که در شب بیاشامم و تا چند روز آن را داشته باشم، براى من ممکن نشد (که دوا را در آن شب تهیه کنم) هنوز پزشک از در بیرون نرفته بود، که نصر (خادم امام دهم علیه السلام) با شیشهاى که همان دوا در آن بود، وارد شد و گفت: حضرت ابو الحسن بتو سلام میرساند و میفرماید: این دوا را در این چند روز داشته باش، من آن را گرفتم و آشامیدم و بهبودى یافتم.
محمد بن على گوید: زید بن على بمن گفت: کسى که امام را سرزنش کند و طعنه زند (این روایت یا امامت و فضیلت ائمه را) نمیپذیرد (در صورتى که دلالت روشنى بر علم غیب امام دارد) کجایند غالیان در باره ائمه که این حدیث را بشنوند (و دلیل عقیده خود دانند که علم غیب ذاتى امامست، در صورتى که چنین نیست و آنها علم غیب را بالهام خدا میدانند).
الکافی الشریف، شیخ کلینی، جلد 2، ص 428- 430
https://lib.eshia.ir/12541/2/428
قال الرضا علیه السلام: العهد فرض المسئول
عهد و پیمان امری است مسئولیت آور و مورد بازخواست خواهد بود
۲۱ /خرداد/ ۱۴۰۴رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبیین کردند:شأن و جایگاه بینظیر مجلس شورای اسلامی، نمایندگان این جایگاه وزین را حفظ کنندرهبر معظم انقلاب صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجالس قانونگذاری دنیا را از لحاظ وزن حقوقی مشابه دانستند اما تأکید کردند: معیار اصلی قضاوت درباره مجالس جهان، وزن حقیقی یعنی «اهداف، جهت حرکت و مواضع» مجالس است که از این بُعد، جایگاه و شأن مجلس شورای اسلامی در جهان بینظیر است و البته دوام و بقای این جایگاه وزین و پر شرافت، الزامات و بایدها و نبایدهایی دارد که نمایندگان مجلس باید به آنها متعهد باشند.
حضرت آیتالله خامنهای در آغاز سخنانشان عید سعید غدیر را برای همه عالم اسلام حقیقتاً بزرگ و حاوی مضامین وسیع معرفت اسلامی خواندند و این روز خجسته و همچنین میلاد امام هادی را به ملت بزرگ و شریف ایران تبریک گفتند.
ایشان، شأن حقوقی مجالس قانونگذاری دنیا را مشابه یکدیگر و ناشی از شأن عظیم قانون دانستند و افزودند: قانون، شرط اساسی حیات اجتماعی بشر است و از لحاظ عقلایی، قوانینی که با خرد جمعی و به دست منتخبان یک ملت وضع میشوند، اعتبار و ارزش والاتری دارند.
رهبر انقلاب وزن حقیقی مجالس جهان را برخلاف وزن حقوقی آنها، متفاوت خواندند و گفتند: جایگاه و اعتبار مجلسی که «متکی بر دین و متشکل از انسانهای متقی و پاکدست بوده و همّتش بر عدالت و حمایت از ضعفا و ایستادگی در مقابل زورگویان» استوار است، با جایگاه مجلسی که «از افراد لااُبالی تشکیل شده و کارش کمک به ظلم و تبعیض و فاصله طبقاتی و حمایت از جنایتکارانی مثل قاتلین غزه» است، از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: با این ملاک و معیار اساسی، جایگاه مجلس شورای اسلامی و شأن نمایندگان منتخب ملت ایران در میان مجالس دنیا نظیر ندارد و به علت همین امتیازات است که امام(ره) مجلس را عصاره فضائل ملت مینامید.
ایشان با اشاره به عملکرد و گرایشهای متفاوت سیاسی دورههای مختلف مجلس، گفتند: با وجود این، جایگاه برجسته و ممتازِ مجلس شورای اسلامی در مجموع با همه مجالس دنیا فرق میکند و احترام به آن جزو وظایف همگانی است.
رهبر انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی را مبنائاً، محل عبادت و «مسجدی برپاشده براساس تقوا» خواندند و افزودند: در پرتو طبیعت شریف و پاکیزه مجلس شورای اسلامی، هر فکر و کار و تلاش و قانونگذاری در آن نوعی عبادت است.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین در نکتهای مهم تأکید کردند: این شرافت و پاکیزگی و جایگاه بیهمتا البته به خودی خود بقا و ادامه نمییابد؛ بلکه باید آن را با عمل به الزامات و بایدها و نبایدها حفظ و اداره کرد که مسئولیت این امر بسیار مهم، برعهده نمایندگان مجلس است.
رهبر انقلاب با تبریک ریاست مجدد آقای قالیباف بر مجلس، به بیان بایدها و نبایدهای حفظ شأن حقیقی مجلس پرداختند و گفتند: نماینده باید خود را در مقابل خدا و قانون پاسخگو بداند و در پی جلب رضای پروردگار و تأمین مصالح کشور باشد و تسلیم تعارض منافع نشود.
ایشان با اشاره به اهمیت و اثرگذاری سخنان نمایندگان، آنها را به توجه به تأثیر سخنان و اقدامات خود در فضای عمومی و مراقبت از سوء استفاده از آن سخنان علیه کشور، نظام و منافع ملی فراخواندند و افزودند: سخنی که از منبر مجلس بیان میکنید باید امیدبخش و آرامشآفرین باشد که البته بر خلاف برههای در گذشته که از بلندگوی مجلس دعوا و اختلاف بیرون میآمد، امروز مجلس اختلافبرانگیز نیست و تا حدود زیادی آرامشبخش است.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان نکته دیگری از الزامات حفظ شأن حقیقی مجلس با تأکید بر اینکه سخنان نمایندگان باید نشاندهنده عقلانیت و پایبندی به اصول انقلاب باشد، گفتند: خوشآمدن یا نیامدن دیگران در فلان گوشه دنیا نباید روی حرف ما اثرگذار باشد بلکه باید پایبندی به اصول و آرمانها در سخنان نمایندگان برجسته و نشانه عزم و اقتدار و اراده ملی باشد.
ایشان ایستادگی و صراحت بیبدیل ملت ایران در مقابل یاوهگوییها و تحمیلگری قدرتهای بزرگ و حضور پر شور و انبوه مردم در مراسم سالگرد ارتحال امام بزرگوار و راهپیمایی ۲۲ بهمن -با وجود تبلیغات بیشمار علیه امام و انقلاب- را نشانههایی آشکار از اقتدار و عزم جزم ملی برشمردند و افزودند: این اقتدار باید در مواضع نمایندگان و رد و قبول قوانین و اشخاص دیده شود که البته این خصوصیات تا حد زیادی در مجلس وجود دارد.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه حفظ انسجام ملی امروز لازمتر از همیشه و طرح اختلافات «سلیقهای و سیاسی و کاری» به شکل دعوا و یقهگیری زیانبارتر از هر زمانی است، افزودند: همچنانکه مکرر گفتهایم از کشور در مسائل اساسی باید صدای واحد بیرون بیاید و ملت و مجموعه سیاسی و مدیریتی کشور همچون ید واحده باشند.
ایشان هماهنگی و جلسات مشترک رؤسای قوا را زمینهای مناسب برای حل مسائل کشور دانستند و افزودند: بر خلاف برخی دورهها که از توصیهها برای حل مسائل در جلسات و نکشاندن اختلافات به فضای عمومی استقبال خوبی نمیشد، امروز همگرایی نسبی بین قوا وجود دارد که باید با حفظ آن از جبههبندی و تبدیل شدن بلندگوی مجلس به ابزار انعکاس اختلاف جلوگیری کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان برخی توصیههای مصداقی، همزمانی آغاز به کار مجلس دوازدهم با آغاز برنامه هفتم را فرصتی برای پیگیری مجدانه آن دانستند و با ابراز ناخرسندی از تحقق نیافتن مطلوب برنامههای سابق گفتند: میزان تحقق برنامه هفتم حداقل باید ۹۰ درصد باشد. البته اجرای بند بند برنامه احتیاج به قانون و مقررات دارد که باید این نیاز در مجلس تأمین شود.
ایشان با تأکید بر پیگیری مسئله مهم تنقیح قوانین، نمایندگان را به حضور فعال و همراه با آمادگی و مطالعه در جلسات صحن علنی و کمیسیونهای مجلس توصیه کردند و گفتند: توصیه دیگر، همکاری با دولت است که یکی از انواع همکاری، پرهیز از مشغول کردن مسئولان دولتی با کثرت سؤال و احضار به مجلس است که این مسئله جزو شکایتهای دولتهای قبل و کنونی است.
رهبر انقلاب با تأکید بر حق مجلس در سؤال و احضار وزیران و یا تحقیق و تفحص از دستگاههای دولتی در موارد متکی به گزارشهای رسمی و معتبر افزودند: در اقدامات نظارتی فقط به موارد ضروری و لازم اکتفا کنید.
ایشان دستکاری زیاد لوایح اقتصادی در مجلس را باعث از بین رفتن شاکله آنها دانستند و گفتند: شاکله لایحه بودجه نیز باید محفوظ بماند که این به معنی نادیده گرفتن حق مجلس در اصلاح ایرادهای لایحه دولت نیست اما شاکله آن حفظ شود و از وارد کردن منابع و درآمدهای غیرواقعی و غیرقابل تحقق در بودجه پرهیز شود.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان الزامی دیگر برای حفظ شأن برجسته مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توصیه همیشگی مبنی بر ضرورت مشی انقلابی، خاطرنشان کردند: مجلس، مجلس انقلاب است اما انقلابیگری فقط سر و صدا کردن نیست و در فهم انقلابیگری مراقب باشید خطا صورت نگیرد.
ایشان انقلابیگری را حرکت در مسیر آرمانهای انقلاب و جلوگیری از تخطی از آنها، شجاعت و صراحت در ابراز «درست، غیر اهانتآمیز و محترمانه» عقیده و دخالت ندادن مطلق اغراض شخصی و سلایق سیاسی در مسائل کاری خواندند و گفتند: همچنانکه امام بزرگوار فرمودند، عالم محضر خدا است و با این نگاه باید در پی جلب رضای الهی باشیم و مواضع انقلاب را قاطعانه و با شجاعت بیان و در تصمیمگیریها دنبال کنیم.
رهبر انقلاب، واکنش یکپارچه، قوی و محکم به اظهارات نابخردانه یا اتهامآمیز علیه جمهوری اسلامی را از دیگر وظایف نمایندگان و مصداقی از انقلابیگری برشمردند.
در ابتدای این دیدار آقای قالیباف رئیس مجلس دوازدهم به بیان مهمترین اقدامات منتخبان ملت در سال گذشته و برنامههای آتی قوه مقننه پرداخت و گفت: مبنای ما در همکاری مسئولانه با دولت، سیاستهای کلی نظام و تلاش برای تحقق برنامه هفتم توسعه است.
آقای قالیباف نظارت مجلس بر حوزه «تنظیم بازار» را ابزار بهبود اداره کشور برشمرد و گفت: «تداوم اجرای طرح کالابرگ به منظور حفظ قدرت خرید»، «کنترل نرخ ارز و تأمین ارز تولید»، «حل مسئله ناترازی انرژی» و «چارهجویی برای کاهش فشار هزینههای مسکن»، ۴ کارویژه و اولویت مشترک دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم است.
رئیس مجلس همچنین با اشاره اهمیت قانون اقدام راهبردی در صیانت از منافع ملی و حمایت مجلس از مواضع عزتمندانه دستگاه دیپلماسی کشور در جریان مذاکرات مسقط، گفت: «تصویب قانون مالیات بر سوداگری»، «تصویب کلیات طرح ملی هوش مصنوعی»، «تنقیح قوانین با بهرهگیری از سامانه قانون یار و ابزارهای هوشمند»، «اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان» و «ساماندهی هوشمند در حوزه بودجهریزی و نظارت مالی کشور» از جمله اقدامات مجلس دوازدهم بوده است.
حسابرسی کامل دیوان محاسبات از شرکتهای دولتی، حضور فعال نمایندگان در عرصه دیپلماسی پارلمانی و ارتباط مستمر و مستقیم با اقشار مختلف مردم در سراسر کشور از دیگر محورهای گزارش آقای قالیباف بود.
https://www.leader.ir/fa/content/28247
بنده ی حقیر فقط یک نکته ای را می خواستم عرض کنم که کتاب روح الله آقای هادی حکیمیان را به نه فقط جوانان پیشنهاد می کنم بخوانند و بلکه خصوصاً به ریاضی فیزیکی هایی که حتی در حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی هم تبحر دارند، یا حتی به اروپا و آمریکا و ... رفته و در ال اچ سی و تواترون و ابر کامیوکاند و ... کار و تحقیق و بررسیهای علمی کرده اند نیز پیشنهاد می کنم بخوانند. دیر شد، دیر شد، بنده ی حقیر رفتم نماز جماعت را بلکه دریابم. لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه