الغدیر

سید حمید بنی هاشمی- ریاضی فیزیکِ حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی

الغدیر

سید حمید بنی هاشمی- ریاضی فیزیکِ حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی

الغدیر

ریاضی فیزیک، هندسه، مدل استاندارد فیزیک، ابرتقارن، همراه با طلبگی

آخرین نظرات
پیوندهای روزانه
  • ۰
  • ۰

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ

سَبَّحَ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ ‎﴿١﴾‏ هُوَ الَّذِی أَخْرَجَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ مِن دِیَارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ۚ مَا ظَنَنتُمْ أَن یَخْرُجُوا ۖ وَظَنُّوا أَنَّهُم مَّانِعَتُهُمْ حُصُونُهُم مِّنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَیْثُ لَمْ یَحْتَسِبُوا ۖ وَقَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ ۚ یُخْرِبُونَ بُیُوتَهُم بِأَیْدِیهِمْ وَأَیْدِی الْمُؤْمِنِینَ فَاعْتَبِرُوا یَا أُولِی الْأَبْصَارِ ‎﴿٢﴾‏ وَلَوْلَا أَن کَتَبَ اللَّهُ عَلَیْهِمُ الْجَلَاءَ لَعَذَّبَهُمْ فِی الدُّنْیَا ۖ وَلَهُمْ فِی الْآخِرَةِ عَذَابُ النَّارِ ‎﴿الحشر: ٣﴾

۱۴۰۳/۱۱/۲۰

دیدار رئیس و اعضای شورای رهبری حماس

رئیس و اعضای شورای رهبری مقاومت فلسطین حماس صبح امروز (شنبه) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=59289

۱۴۰۳/۱۱/۱۹

بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش

در سالروز بیعت تاریخی همافران در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷(۱)

بسم الله الرّحمن الرّحیم

الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم المصطفی محمّد و علی آله الطّیّبین الطّاهرین المعصومین سیّما بقیّة الله فی الارضین.

خیلی خوش ‌آمدید برادران عزیز از نیروی هوایی و نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران. امروزیک بار دیگر خاطره‌ی مبارک و باشکوه نوزدهم بهمن سال ۵۷ تجدید میشود. اهمّیّت روز نوزدهم بهمن بیشتر از این جهت است که در این روز یک پرچمی برافراشته شد، یک پایه‌ای گذاشته شد که این توانست خطّ سیر ارتش جدید را تعیین کند. ارتش جمهوری اسلامی در واقع همان خطّی را حرکت کرد که آن روز آن جوانها آمدند در مدرسه‌ی علوی و آن حماسه‌ی شجاعانه را آفریدند. در واقع نوزدهم بهمن باید روز تولّد ارتش جدید ایران شناخته بشود. شاید بتوان گفت که آن عاملی که توانست افراد متعدّدی، شخصیّت‌های برجسته‌ای را از درون ارتش به میدان انقلاب بکشاند، همین حرکت این جوانها در روز نوزدهم بهمن بود. شخصیّت‌هایی بودند در داخل ارتش در رده‌های مختلف ــ از همافری و درجه‌داری تا درجات بالاتر و افسر ارشد ــ که اینها دلشان با مردم بود، دلشان با انقلاب بود لکن در درون ارتش، اینها توان و فرصت و زمینه‌ی بُروز و ظهور نداشتند؛ آن عاملی که توانست اینها را بکشاند و در این سطح عالی قرار بدهد، همین حرکت شجاعانه بود. افرادی مثل شهید نامجو، شهید صیّاد، شهید بابایی، شهید ستّاری، شهید کلاهدوز، شهید فلّاحی و افراد دیگر ــ شهدای بزرگی که بعضی‌شان از نام‌آوران شهدای جمهوری اسلامی در طول زمان محسوب میشوند ــ از دل ارتش بیرون آمدند، در مقابل چشمها قرار گرفتند و نقش قهرمان را ایفا کردند. به احتمال زیاد عاملی که توانست اینها را این‌جور وارد میدان بکند، همان حرکت سه روز پیش از پیروزی انقلاب جوانها بود؛ این جوانها، جوانهای نیروی هوایی سه روز قبل از پیروزی انقلاب در بحبوحه‌ی خطر این حرکت را انجام دادند.

چند خصوصیّت هست که بنده همیشه در صحبتها روی آنها تکیه میکنم؛ هر چند خصوصیّت، در این حرکت وجود داشت. یکی «شجاعانه بودن» این حرکت [بود]؛ شجاعت خیلی مهم است. اینکه یک انسانی این دل و جرئت را داشته باشد که وارد عرصه‌ی سخت بشود، خیلی مهم است؛ این حرکت، حرکتِ شجاعانه‌ای بود. هیچ‌ کس آن روز نمیدانست که سه روز بعد از این، نظام ساقط خواهد شد، رژیم پهلوی ساقط خواهد شد؛ کسی این را نمیدانست. ممکن بود همه‌ی‌ آنها به اعدام محکوم بشوند؛ [آنها] شجاعت نشان دادند.

یکی «بهنگام بودن» [این] حرکت بود؛ بعضی از حرکتها خیلی خوب است، شجاعانه است امّا در وقت خودش انجام نمیگیرد. حرکت توّابین در چند سال بعد از شهادت سیّدالشهدا (علیه السّلام) در کوفه حرکت خوبی بود امّا بهنگام نبود؛ آن روزی که باید اینها می‌آمدند و امام حسین را یاری میکردند، نیامدند؛ بعد پشیمان شدند، آمدند، اقدام کردند، همه‌ هم کشته شدند، میدان هم میدان سختی بود امّا خب چه فایده؟ بوقت باید وارد شد، حرکت را بهنگام و در لحظه باید انجام داد. حرکت این جوانها بهنگام بود، در لحظه بود. اینهایی که عرض میکنیم فقط صِرفاً برای این نیست که از یک جمعی تمجید کرده باشیم؛ برای این است که ما امروز هم به همینها احتیاج داریم.

یک خصوصیّت دیگری که در این حرکت وجود داشت و بسیار باارزش بود، «محاسبه‌شده بودن و عقلانی بودن» [بود]؛ محاسبه شده بود، نشسته بودند، فکر کرده بودند، کار کرده بودند. از نوع حرکت پیدا بود که این یک حرکت آنیِ تصمیم‌گیری‌شده‌ی در لحظه نبود؛ روی آن فکر شده بود، کار شده بود، مطالعه شده بود. معلوم بود؛ ما که شاهد قضیّه بودیم، میفهمیدیم که قبلاً نشسته‌اند و این کار را محاسبه کرده‌اند. حرکت انقلابی به این احتیاج دارد؛ بعضی‌ها خیال میکنند حرکتهای انقلابی بدون محاسبه است، نقطه‌ی مقابلِ عقلانی بودن است؛ این پندار غلطی است. حرکت انقلابی بیش از هر حرکت دیگری به محاسبه و به عقلانیّت احتیاج دارد. این هم یک خصوصیّت.

خصوصیّت دیگر این بود که «از غفلت دشمن استفاده کردند»؛ یعنی اگر دستگاه‌های ضدّاطّلاعات آن روز و فرماندهان سطح بالای ارتشِ پادشاهی میخواستند حدس بزنند که یک حرکتی از درون ارتش ممکن است به نفع انقلاب انجام بگیرد، دیرترین جایی که به ذهنشان میرسید، نیروی هوایی بود؛ چون به نیروی هوایی میرسیدند، [به حرکت آنان] فکرشان نمیرسید. فَاَتاهُمُ اللهُ مِن حَیثُ لَم یَحتَسِبوا؛(۲) از جایی که گمان نمیکردند ضربه را خوردند. این برادران ما، این جوانهای آن روز، از غفلت دشمن استفاده کردند و این حرکت را انجام دادند.

...

و امّا بحث مذاکره؛ چند وقت است می‌شنوید در روزنامه، در فضای مجازی، در سخنان این و آن، بحث میشود از مذاکره‌ی دولت. خب، آنچه مورد بحث این بحث‌کنندگان است ــ چه در داخل، چه در خارج ــ مذاکره‌ی با آمریکا است. اسم مذاکره را می‌آورند که «آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است! امروز وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی ایران یکی از پُرکارترین وزارت‌خارجه‌ها است. کارش همین است دیگر؛ با کشورهای دنیا ــ شرقی، غربی، همه‌جور ــ مذاکره میکنند، رفت‌وآمد میکنند، حرف میزنند، قرارداد میبندند؛ استثنائی که وجود دارد آمریکا است. البتّه رژیم صهیونیستی را اسم نمی‌آورم، چون دولت نیست؛ رژیم صهیونیستی یک باند جنایت‌کاری هستند که آمدند یک سرزمینی را غصب کردند، دارند جنایت میکنند؛ او محلّ کلام نیست. استثنا آمریکا است.

چرا استثنا است؟ علّت چیست؟ اوّلاً مذاکره‌ی با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ این را باید ما درست بفهمیم. این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود؛ نخیر، از مذاکره‌ی با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل: تجربه. ما در دهه‌ی ۹۰ نشستیم حدود دو سال با آمریکا مذاکره کردیم ــ البتّه آمریکا تنها نبود؛ چند کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود ــ دولت آن روز ما نشست مذاکره کرد، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه‌کار کردند، یک معاهده‌ای هم تشکیل شد؛(۵) در این معاهده، طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل، امّا همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند؛ همین شخصی که حالا الان سر کار است،(۶)  این معاهده را پاره کرد؛ گفت پاره میکنم و کرد؛ عمل نکردند. قبل از این هم که او بیاید، همانهایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود به معاهده عمل نکردند؛ معاهده برای این بود که تحریمهای آمریکا برداشته بشود، [امّا] تحریمهای آمریکا برداشته نشد. در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالای سر ایران وجود داشته باشد.(۷) این معاهده، محصول مذاکره‌ای است که به نظرم دو سال ــ یا بیشتر یا کمتر ــ طول کشید. خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، امّا نتیجه‌ای را که مقصودمان بود به دست نیاوردیم؛ همین معاهده را هم با همه‌ی این نقصهایی که داشت، طرف مقابل باز خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد؛ مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.

ما البتّه مشکلاتی در داخل داریم؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت مردم، مشکلات فراوانی هست و تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند، مشکلاتی دارند؛ لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف میکند، عامل داخلی است. عامل داخلی عبارت است از همّت مسئولان متعهّد و همراهی ملّت متّحد؛ یعنی همین چیزی که در راه‌پیمایی ان‌شاءالله ملاحظه خواهید کرد: اتّحاد مردم. راهپیمایی بیست‌ودوّم بهمن، هر سال، مظهر اتّحاد ملّی در کشور ما است. ملّت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر؛ این [عامل] است که مشکلات ما را برطرف میکند. مسئولان مشغولند، بحمدالله کارهایی دارند میکنند و بنده بسیار امیدوار هستم که همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را لااقل کم کند و سختی‌ها را برطرف کند.

آمریکایی‌ها نشسته‌اند دارند نقشه‌ی جهان را روی کاغذ تغییر میدهند! البتّه فقط روی کاغذ است، در واقعیّت هیچ‌گونه واقعیّتی ندارد. درباره‌ی ما هم نظر میدهند، حرف میزنند، اظهارنظر میکنند، تهدید میکنند؛ ما اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان میکنیم؛ اگر این تهدید را عملی کنند، ما هم تهدید را عملی میکنیم؛ اگر به امنیّت ملّت ما تعرّض کنند، ما هم به امنیّت آنها تعرّض خواهیم کرد؛ بدون تردید. این، رفتارِ فراگرفته‌ی از قرآن و دستور اسلام است و وظیفه‌ای است که بر عهده‌ی ما است. امیدواریم خدای متعال ما را در انجام وظایفمان موفّق بدارد.

والسّلام علیکم و رحمة ‌الله و برکاته

 

این مسئله ی بهنگام بودن آنچنان که حضرت ولی فقیه مد ظله العالی می فرمایند که توابین هم بهنگام نبودند خیلی مسئله ی مهمی است و بلکه چه فایده ای هم خواهد داشت بعد از واقعه ی کربلا با اینکه حرکت خوبی بوده و همه هم شهید شدند. بنظر این حقیر این مسئله نشان می دهد که مسئله شهادت و جمع کردن روغن ریخته همانقدریش هم که میسر است و همان را هم نذر امامزاده کردن خصوصاً وقتی اهمیت مضاعفی هم پیدا می کند که یک ارتباط قلبی بین امامزاده و بلکه امام زمان عجل الله فرجه الشریف و شهدائی که مدام هم دارند روغن ریخته را نذر امامزاده و امام عجل الله فرجه الشریف می فرمایند آنچنان که یک ارتباط قلبی بین امام حسین و یارانش علیهم السلام هم بوده و هست! فرق یاران امام حسین صلوات الله و سلامه علیه که حتی خود پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم و ائمه ی اطهار علیهم السلام هم از بهترین یاران امام حسین علیه السلام بوده اند، با نهضت توابّین شهید هم در همینجا است که به هنگام نبودند! مثل این است که عین الله الناظره و اذن الواعیه را انسان در یک لحظه هم بتواند به هنگام نیز درک کند و ببیند و بشنود، ولی کدام عین الله الناظره و اذن الله الواعیه را؟ آنهایی را که متعلق به امام زمان عجل الله فرجه الشریف است، یا آنهایی را که متعلق به عزرائیل هم هست که آناً هم می آید که جان را از جاندار بگیرد و او را به عالم باقی ببرد؟ و کدام جانداری را؟ هم اویی را که در اثر قساوت قلب تدریحی یا دفعتاً هم کنود و ناسپاس هم شده و دیگر برایش مقدور هم نیست که امام زمان عجل الله فرجه الشریف را هم بتواند ببیند و بلکه تشخیص هم دهد و بلکه از او کمک هم بطلبد که زندگی شرافتمندانه انسانی هم برایش مقدور شود و حتی او را به مقامات عالیه و متعالیه خلافت و ولایت الهی هم برساند و یا اقل کم هر چه بیشتر هم بدان نزدیک کند، و نه اینکه در مقامات پستی و رذلی حیوانی و کالانعام بل هم اضل بدتر از حیوانات؟ إِنَّ الْإِنسَانَ لِرَبِّهِ لَکَنُودٌ ‎﴿العادیات: ٦﴾‏ وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ کَثِیرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَّا یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لَّا یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَّا یَسْمَعُونَ بِهَا أُولَـٰئِکَ کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَـٰئِکَ هُمُ الْغَافِلُونَ ‎﴿الأعراف: ١٧٩﴾‏ أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَکْثَرَهُمْ یَسْمَعُونَ أَوْ یَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلَّا کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلًا ‎﴿الفرقان: ٤٤﴾‏

انسان واقعاً شرمنده می شود که همین یادداشت روز پنجشنبه کیهان را می خواند که زمان قبل از انقلاب شاه چطور می زیسته و مردم چطور می زیسته اند؟ و اما شرمنده تر اینجا است که حاج آقا منبر بروند و بفرمایند که طرف با سگش یا یک خری ازدواج کرده است و بعد از او طلاق گرفته و با خری دیگر هم دوباره ازدواج کرده است و .... وضعیت جامعه آیا دارد به کجا هم می رود؟ رزومه ها را باید برد نزد کی نشان هم داد برای ازدواج در این وضعیت حیوانی؟ علی القاعده، می فرمائید باید یک درجات و مراتب بالاتری هم باشد دیگر. ولی مسئله ی شیطانی و شیطان بزرگ هم اینجا است که مدام نیز دارد کار می کند همانطوری که شما هم الی ما شاء الله کار کنید!

مثلاً بنده تازه متوجه حدسهای کنسر-تیتز و وایس-تیتز هم شده ام و کمی در ویکیپدیا و جاهای دیگر راجعشان خوانده ام و دیده ام:

https://arxiv.org/abs/2107.01950

https://arxiv.org/abs/1911.12908

...

نکته اینجا این است که در بررسی این مسائل، آیا چقدر هم ما متوجه اخلاق نیز هستیم یا اینکه اصلا مرزهای بین اخلاق و علم و بلکه شبه-علم و فلسفه هم از بین رفته است و دو شقه شده است و حالا اصلا بیا و چیزی به اسم اخلاق را هم ببین می توانی پیدا کنی؟ بنده ی حقیر گاهی اوقات علاقه مند هم می شوم که توجه کنم که ما در تلاوتهای مجلسی قرآن کریم و حتی در اذانها و بلکه در تواشیح هم دستگاه های موسیقی خواهی نجواهی استفاده می شوند. و لذا حجاز و ماهور را هم داریم و مثلاً این توضیحات را هم می بینیم و می شنویم: 

https://iqna.ir/fa/news/4214172

مجری محترم می فرمایند باید حتی صدها بار این فایل را ببینید و بشنوید و بلکه نغمه ها را تمرین هم کنید تا بالاخره یاد بگیرید. ولی حالا همین آرمی که ویدئوهای سایت خامنه ای دات آی آر را هم داریم را که نقطه ی ب بسم الله الرحمن الرحیم را همراه می کند با گوشه ای از موسیقیهای ایرانی که با سه تار یا تار هم فکر کنم نواخته می شود را در نظر بگیرید، آیا این کدام گوشه و در کدام مقام هم هست؟! 

عرض بنده ی حقیر این است که در این مسائل که بتوان تشخیص داد که کدام گوشه ای حجاز است و کدام هم گوشه ای از ابوعطا است؟ یک مهارتهای حصولی در حینی که مهارتهای حضوری هم باید همراهش باشد نیز لازم است که یحتمل استاد هم نیاز داشته باشد؛ ولی یک جاهایی هم مسئله هوش مصنوعی و رایانه ای هم می تواند باشد که می تواند نتها را با آواها نیز تطبیق دهد و مسئله را بصورت سمعی و بصری ویژوالیزاسیون (visualization) هم کند ...!

خوب، اینها همه سر جای خودش؛ ولی همین دستگاه های موسیقایی قرآنی را می توان در انواع موسیقیهای خوب و بد و بلکه مبتذل هم استفاده کرد. و معمولاً مردم فقط اینها را می شنوند و کاری هم ندارند که این قطعه کدام گوشه ها را از کدام دستگاه ها استفاده کرده است و ... و لذا کسی که قرآن را حضوراً هم خیلی نخواند و تلاوت هم نکند که کار غلطی هم هست، یحتمل هر چه دنبال یک اخلاق والایی در میان موسیقیهای مبتذل هم بگردد، آیا چقدر هم می تواند آنرا بیابد؟! کانه در یک سیاه چاله ای هم گیر کرده است که حالا بیا و او را بکش اش بیرون و حتی اگر رستم دستان هم باشد آیا چقدر موفق شود. و اما یحتمل از آن طرف هم کسی تلاوت قرآنش هم سر جایش است و بلکه تفاسیر مختلفی را هم از سوره ی مبارکه العادیات شنیده و علم تفسیر خوبی هم از این تفاسیر حاصل کرده باشد، ولی آیا اینکه حضوراً هم چطور می تواند این تفاسیر مختلف را با متن آیات مبارکه نیز تطبیق دهد و حتی آیات مبارکه سوره العادیات چطور هم به قلبش وارد می شود و به او درس هم می آموزد؟ یحتمل اینها را هر چه بیشتر هم انسان بتواند تمرین کند، بهتر هم بتواند حسینیه اش را در بیت و خانه اش هم هر چه بیشتر جهانی کند و باعث شود اول از همه نیز خود اهل بیت اش نیز در حسینه اش همراه او شوند و حتی به عنوان شاگردی هم بتواند از حالات خلاء بسمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات آیات عظام تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف نیز الی ما شاء الله نیز میل کند و حتی در حینی که از یاران خوب امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم تشریف دارند نیز روغن ریخته را نیز بتواند درست نذر امامزاده و بلکه امام زمان عجل الله فرجه الشریف کند و .... مسئله این هم است که آیا شاگرد چقدر هم در خصوصیت و عمومیت بخشیدنها generalizations دچار اشتباهات سخت یا حتی آسان هم می شود و مثلاً خدای ناکرده وارد overgeneralzation و عوارض ناشی از آن هم می شود یا نمی شود و .... بنده خودم هم این مسائل را مطالعه کنم یحتمل برایم خوب است:

https://en.wikipedia.org/wiki/Beck%27s_cognitive_triad

البته اینجا یک مسئله ی اساسی هم هست که اگر این قوم یهود زمان پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله است که باید کوچ کند، و بجایش چطور شده است که تعلل هم شده است و حالا آمریکا و صهیونیستها بعد از این همه جنایاتشان هم هنوز مدعی هستند که مردم غزه باید کوچ کنند به مصر و اردن، یحتمل بعضی اشکال هم کنند که باید رفت توی مذاکرات با آمریکا که آیا چطور هم از آمریکا سنگ پای قزوین شبیه سازی شده هم وارد کنیم چرا که در مشکلات داخلی هم بکار می آیند و ....  لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

  • ۰۳/۱۱/۲۰
  • سید حمید بنی هاشمی

نظرات (۸)

الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ فِرَاشًا وَالسَّمَاءَ بِنَاءً وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَرَاتِ رِزْقًا لَّکُمْ فَلَا تَجْعَلُوا لِلَّهِ أَندَادًا وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ ‎﴿البقرة: ٢٢﴾‏

وَهُوَ الَّذِی أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ کُلِّ شَیْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُّخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُّتَرَاکِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِن طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِیَةٌ وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّیْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَیْرَ مُتَشَابِهٍ انظُرُوا إِلَىٰ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَیَنْعِهِ إِنَّ فِی ذَٰلِکُمْ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ ‎﴿الأنعام: ٩٩﴾‏

أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَالَتْ أَوْدِیَةٌ بِقَدَرِهَا فَاحْتَمَلَ السَّیْلُ زَبَدًا رَّابِیًا وَمِمَّا یُوقِدُونَ عَلَیْهِ فِی النَّارِ ابْتِغَاءَ حِلْیَةٍ أَوْ مَتَاعٍ زَبَدٌ مِّثْلُهُ کَذَٰلِکَ یَضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا یَنفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِی الْأَرْضِ کَذَٰلِکَ یَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ ‎﴿الرعد: ١٧﴾‏

اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَرَاتِ رِزْقًا لَّکُمْ وَسَخَّرَ لَکُمُ الْفُلْکَ لِتَجْرِیَ فِی الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ وَسَخَّرَ لَکُمُ الْأَنْهَارَ ‎﴿ابراهیم: ٣٢﴾‏

وَأَرْسَلْنَا الرِّیَاحَ لَوَاقِحَ فَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَسْقَیْنَاکُمُوهُ وَمَا أَنتُمْ لَهُ بِخَازِنِینَ ‎﴿الحجر: ٢٢﴾‏

هُوَ الَّذِی أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً لَّکُم مِّنْهُ شَرَابٌ وَمِنْهُ شَجَرٌ فِیهِ تُسِیمُونَ ‎﴿النحل: ١٠﴾‏

وَاللَّهُ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَحْیَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَةً لِّقَوْمٍ یَسْمَعُونَ ‎﴿النحل: ٦٥﴾‏

الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَکَ لَکُمْ فِیهَا سُبُلًا وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّن نَّبَاتٍ شَتَّىٰ ‎﴿طه: ٥٣﴾‏

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَتُصْبِحُ الْأَرْضُ مُخْضَرَّةً إِنَّ اللَّهَ لَطِیفٌ خَبِیرٌ ‎﴿الحج: ٦٣﴾‏

وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْکَنَّاهُ فِی الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَىٰ ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ ‎﴿المؤمنون: ١٨﴾‏

وَهُوَ الَّذِی أَرْسَلَ الرِّیَاحَ بُشْرًا بَیْنَ یَدَیْ رَحْمَتِهِ وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً طَهُورًا ‎﴿الفرقان: ٤٨﴾‏

أَمَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَأَنزَلَ لَکُم مِّنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنبَتْنَا بِهِ حَدَائِقَ ذَاتَ بَهْجَةٍ مَّا کَانَ لَکُمْ أَن تُنبِتُوا شَجَرَهَا أَإِلَـٰهٌ مَّعَ اللَّهِ بَلْ هُمْ قَوْمٌ یَعْدِلُونَ ‎﴿النمل: ٦٠﴾‏

خَلَقَ السَّمَاوَاتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا وَأَلْقَىٰ فِی الْأَرْضِ رَوَاسِیَ أَن تَمِیدَ بِکُمْ وَبَثَّ فِیهَا مِن کُلِّ دَابَّةٍ وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنبَتْنَا فِیهَا مِن کُلِّ زَوْجٍ کَرِیمٍ ‎﴿لقمان: ١٠﴾‏

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ ثَمَرَاتٍ مُّخْتَلِفًا أَلْوَانُهَا وَمِنَ الْجِبَالِ جُدَدٌ بِیضٌ وَحُمْرٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهَا وَغَرَابِیبُ سُودٌ ‎﴿فاطر: ٢٧﴾‏

15. أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَلَکَهُ یَنَابِیعَ فِی الْأَرْضِ ثُمَّ یُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا مُّخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَجْعَلُهُ حُطَامًا إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَذِکْرَىٰ لِأُولِی الْأَلْبَابِ ‎﴿الزمر: ٢١﴾‏

 

۱۴۰۳/۱۱/۲۴

فرازی از بیانات رهبری مد ظله العالی در دیدار دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور

نکته‌ی دوّم: اگر میخواهید پیشرفت ادامه پیدا کند، باید نوآوری را هدف خودتان قرار بدهید؛ متمرکز بشوید روی نوآوری. در سازوکارهای رایج نباید متوقّف بشوید. ابتکار و نوآوری حدّ یقف ندارد. نوآوری لازم است. این کافی نیست که ما تواناییِ آن را پیدا کنیم که دستگاهی را که دیگران ساخته‌اند، بسازیم یا تکمیل کنیم یا مثلاً یک خُرده پیشرفته‌تر کنیم؛ این کافی نیست. باید بروید سراغ کاری که او نکرده، او انجام نداده. در عالم طبیعت خیلی از چیزها وجود دارد، خیلی از امکانات وجود دارد که ما اینها را نمی‌شناسیم. یک روزی این قوّه‌ی برق را مردم نمی‌شناختند؛ این از ازل وجود داشت در دنیا؛ در طبیعت نیروی الکتریسیته وجود داشت؛ انسان آن را نمی‌شناخت، بعد کشفش کرد. میلیاردها توان و ظرفیّت از قبیل این در طبیعت وجود دارد. می‌بینید دیگر، پیشرفتهای علوم را می‌بینید دیگر؛ روزبه‌روز [است]. یک روزی اینترنت نبود، بعد به وجود آمد؛ و بعد انواع و اقسام خصوصیّات افزاینده‌ی آن به وجود آمد؛ یک روز هوش مصنوعی نبود، بعد به وجود آمد؛ اینها حقایقی است. کسانی روی یک چیزی متمرکز میشوند، برقی در ذهنی زده میشود، آن را دنبال میکنند، به نتایجی دست پیدا میکنند؛ باید بروید دنبال این؛ نوآوری یعنی این. نوآوری با تکمیل کارهای قبلی تفاوت دارد. اگر میخواهید پیشرفت به معنای واقعی کلمه انجام بگیرد، باید نوآوری کنید. این هم نکته‌ی دوّم.

...

نکته‌ی سوّم؛ در تحقیقات دانشگاهیِ نیروهای مسلّح، تأمین نیازهای دفاعی کشور را مورد نظر قرار بدهید؛ یعنی هدف، تأمین نیازهای دفاعی باشد، پُر کردن خلأها باشد؛ چرا این را میگویم؟ برای خاطر اینکه در بعضی از دانشگاه‌های کشور همّت استاد و دانشمند متوجّه مقاله نوشتن و مقاله منتشر کردن است؛ کاری به این ندارد که این مقاله کدام خلأ از خلأهای کشور را پُر میکند. گاهی اوقات این مقاله نوشته میشود، دیگران بیشتر از خود ما از آن استفاده میکنند؛ کأنّه برای رفع نیاز دیگران نوشته شده. در مراکز تحقیقاتی نیروهای مسلّح مراقبت بشود که این آفت به وجود نیاید. فقط نگاه کنید ببینید نیازهای ما کجا است، نیازهای دفاعی‌مان کجا است، روی آن کار بشود، روی آن دقّت بشود، روی آن پژوهش و تحقیق انجام بگیرد.

آنچه را امروز شما در اختیار دارید، این فکر خوب،‌ این توان تحقیق، توان ساخت، توان ابتکار و نوآوری، این، نعمت الهی است؛ این نعمتها را شکر کنید و از خدای متعال بدانید؛ ما بِنا مِن نِعمَةٍ فَمِنکَ لا اِلٰهَ اِلّا اَنت‌.(۳) همه‌ی نعمتها را خدای متعال به ما داده؛ شکر کنید. شکر این نعمتها هم علاوه‌ی بر تشکّر قلبی و زبانی از ذات اقدس الهی، به کار گرفتن این توانی است که خدای متعال به شما داده.

والسّلام علیکم و رحمة ‌الله و برکاته

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=59329

 

بنده ی حقیر گفتم یک نگاهی بیاندازم به اینکه آیا ما واقعاً روزه ی 16/8 یعنی 16 ساعت فقط مایعات نوشیدن در طول شبانه روز و بلکه 8 ساعت  غذا و مایعات استفاده کردن هم داریم که مطرح باشد، همانطوری که برادرمان هم فرموده بودند؟ دیدم بله؛ مثل اینکه داریم و چنین چیزی را می فرمایند مطرح است و حتی به دیابت هم کمک می کند، بر خلاف اینکه معمولاً پزشکان می فرمایند دیابتیها بدلایلی هم روزه نگیرند و .... عرض بنده ی حقیر این است که گاهی اوقات شما زوم هم می فرمائید روی یک چیزی حتی از لحاظات توحیدی و آنچه شهید مطهری در کتاب توحیدشان هم فرموده اند، و بلکه آنچه تفکر خود شما هم است، ولی همین هم یحتمل باعث تعصب شما می شود که نروید دنبال آنچه که اصل مسئله را هم دارد عنوان می کند که روزه کدام است و مسائل فقهی حول آن هم چیست و بلکه این روزه ی 16/8 هم چیست و بلکه چه خاصیتهایی هم آیا می تواند داشته باشد یا خیر؟! و مثلاً نظر متخصصین تغذیه هم در موردش چیست؟! مرحوم ثقة الاسلام آشیخ عباس قمی که می فرمایند بهتر این است که سه شنبه و چهارشنبه و پنج شنبه را هم روزه بگیری و .... البته اینکه شما حالا آب هم نوش جان بفرمائید، ولی 16 ساعت هم چیزی نخورید نیز کم از روزه گرفتن خودش نیست چرا که به بدن آن مواد لازم غذایی دیگر نمی رسد و باعث کاهش چربی شده و حتی آیا بر ماهیچه ها و گوشت نیز چطور در اثر سوء تغذیه اگر بیش از اندازه ادامه یابد، ضرر بزند؟ یا آیا این بنده ی حقیر است که بیش از حد هم شکمو است و می ترسد که با اضافه ی وزنش مبارزه هم کند و ...؟! به هر حال، این یک فرمول جبری تغذیه ای هم نیست که حتماً باید هر روز هم رعایت شود، ولی متخصصین تغذیه هم یحتمل آنرا پیشنهاد می فرمایند؛ و لذا با متخصص تغذیه ی خود هم مشورت بفرمائید. یک روانپزشکی را بنده می شناختم که بنده خدا سکته ی قلبی کرد، و آنگاه متوجه شد که بهتر هم هست و بلکه به ضرورت هم به متخصص تغذیه مراجعه کرد. خلاصه از این قبیل حرفها که بابا، آن وقت که باید یک کاری می کردی، نکردی هم معمولاً می تواند یک طیف وسیعتری بغیر از مسائل پاتو-روانکاوی و پاتو-جامعه شناسی و حتی پاتو-جهانشناسی و پاتو-کیهانشناسی هم داشته باشد و ....

ما در برکلی یک استادی داشتیم، ریچارد مولر در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، یک وقتی که حدود 40- 50 سال پیش شده است از آن وقت! بنده یک وقت سالها پیش که تازه ایران ماهواره به فضا پرتاب کرده بود، دیدم که ایشان آمده است غلط نکنم در یکی از این کانالهای ماهواره ای که بنده اصلا هم دوست ندارم نگاه کنم و بلکه یحتمل یکی از دوستان هم کلیپش را برایم فرستاده بود، و می فرمودند که خوب، حالا ایران ماهواره هم بسازد. و به تعبیر بنده ی حقیر یحتمل می خواسته بگوید علاوه بر این حالا انرژی هسته ای هم داشته باشد. می فرمود این معنایش این نمی شود که حالا بعد از همه ی این حرفها، انگاه ایران یک قدرت هسته ای هم شده باشد!

اینکه شاگرد چطور هم می تواند از حالات خلاء بسمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف الی ما شاء الله هم چقدر میل کند، این یحتمل هم برمی گردد به اینکه آیا چقدر هم می تواند از موانع پاتو-روانشناسی و پاتو-جامعه شناسی و پاتو-کیهانشناسی هم بگذرد. و بلکه آنگاه اساتید درجه یکی هم تربیت کند که خود از ائمه ی مستضعفین هم شوند. به عبارت دیگر این یک حرف است که یک سیستمی را داشته باشید که ارباب رعیتی است، ولی این یک سیستم دیگری هم هست که امام زمان عجل الله فرجه الشریف و حضرت ولی فقیه و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و بلکه در مراتب پائینتر هم حجج اسلام باشند که ائمه ی مستضعفین باشند و حوزه و دانشگاه را نیز اداره بفرمایند و آنچنان که ارباب بشود حضرت علی امیر المومنین صلوات الله و سلامه علیه و رعیت هم خوب مردم می شوند دیگر و .... همین الکترومغناطیسم حتی کلاسیک و نه کوانتوم را شما در سالهای اول یا دوم دانشگاه کلاسش را دارید، بعد دوباره سالهای سوم و چهارم هم دارید، بعد دوباره دارید. درست شد؟ ریجارد مولر در سایتش در برکلی می فرماید که شما جواب مسائل را نه فقط در طی حدود و بلکه وسیع کردن دامنه یا طیف حدود هم می یابید، و بلکه در شکافها و درزهایی که ما بین دروس مختلف حالات خلاء ایجاد هم کرده اند، ولی کسی هم به آنها توجه نمی فرمایند می یابید! معمولاً خانمها خیلی در این کارها واردتند چرا که خیلی هم نکته سنجترند و یک چیزهایی را هم می یابند که آقایان که هیچی و بلکه به عقل جن هم نمی رسد و لذا همین هم هست که خانمها و زنها را هم خوب است که وارد مسائل علمی کنند و دست کمشان هم نگیرند، همانطوری که وارد هم خیلی وقت است که شده اند، و الا یک محرومیت گنده ای هم نصیب بشریت می شود که دیگر جبران پذیر هم نخواهد بود و .... و لذا، باز ما باید برگردیم به اینکه حسینیه های بیت و خانه ی خود را اول از همه مستحکم کنیم تا برسیم به حسینیه های بزرگتر و عظیمتر در سطوح بالاتری و ....!

مثلاً شما در هندسه ی ناجابجایی و بلکه *-جبرها که نوعی جبرهای باناخ هم هستند و حتی جبرهای فون نویمن هم یک ایده ای را دارید که معروف است به اینولوسیون (involution) یعنی مثلاً در *-جبرها همین * یعنی ستاره ی خودمان این خاصیت را دارد که x**=x. یحتمل بعضی اشکال هم کنند که اینها یک چیزهای چرندی هم هستند که اصلا حرفشان هم معلوم نیست که چیست؟!!! ولی عرض بنده ی حقیر این است که حالا اگر شما یک ابلیسی را به هر کسی هم نسبت دهید که نشان هم دهد که او چقدر و چه اندازه ای هم این ابلیس است و بلکه ابلیسِ ابلیس هر کسی هم آیا دوباره همان ابلیس می شود؟ یحتمل آنگاه اشکال هم شود که خوب ولی ما که دیگر وقتی امام زمان عجل الله فرجه الشریف و بلکه ایده و فکر او را هم در یک جامعه ی اسلامی داشته باشیم که دیگر نمی توانیم ابلیس را هم داشته باشیم! خوب، باز هم آنگاه این سوال مطرح می شود که اگر امامِ امامِ هر کسی را هم داشته باشیم، هم او هم همان امام او است؟ یا باز امامِ او نیز می شود یک ستاره ی دیگری و .... البته این هم که حالا امام هر کسی و ابلیس هر کسی هم چه ارتباطی می توانند با هم داشته باشند نیز خود مسئله ای دیگر شده و بلکه مسائل عدیده ی دیگر را هم به بار می آورند. ولش کنید، یحتمل بهتر است وارد این بحثها هم خیلی نشویم که آیا چقدر هم دیگران خود به خودی و اتوماتونی حتی از ما سرِ ضرب جلو بزنند و ما را پشت سر هم بگذارند چرا که برای سالیان سال نیز تجربه شان در این نوع پرورش زبانهای اتوماتونی ریاضی فیزیکی از ما بیشتر و پیشرفته تر هم هست و .... ولی این هم که آیا عملاً هر کسی با خدای خود چطور ارتباط دارد و توحید و بلکه اصول دینش را حتی با احتساب مرجع تقلید و حضرت ولی فقیه خود نیز چطور درک می کند و بلکه ابلیس و شیطان نیز چطور می خواهد او را از راه بدر کند، یحتمل بعضی اشکال کنند که در همان فاتحة الکتاب هم بصراحت آمده است. و لذا فاتحة مع الصلوات و لعنت خدا بر ابلیس و شیطان رجیم و بلکه پناه بر خدا هم می بریم از شر شیطان رجیم و ....

البته، این بحث قبلاً هم شده است که انزل من السماء ماءً را جستجو بفرمائید این 15 گزینه هم می آید، و حالا اینکه انزل من السماء ماء بدون تنوین هم جستجو شود نیز گزینه های بیشتری را می دهد. ولی عرض بنده ی حقیر اینجا این است که اگر ما حسینه هایی را هم در سطوح جهانی داشته باشیم که نهایتاً هم اجازه ندهند یکی حتی بدتر از یزید شیطان صفت و بلکه خود شیطان و ابلیس لعنت شده هم اشکال کند که حرف، حرف من است و لا غیر، و هر وقت هم من گفتم است که آب و باران و برف باید ببارد و به کسی دیگر هم مربوط نیست. خوب، این کجا؟ و اینکه بفرمایند حالا کتری هم آبش بخار می شود دیگر؛ مسئله ای اصلا نداریم و بلکه مسئله حل هم هست و چرا که فقط مقیاسهای ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام و ... چرخشی قلوب زمینی و آسمانی مورد بحث هم کمی بزرگتر است و السلام نامه تمام! مگر از لحاظات توحیدی هم کسی می تواند از این ادعاهای کذب و دروغ و دغلها هم کند و بقیه هم بفرمایند خوب؛ همینی است که تو می گویی و لا غیر؟! البته قسمتی از مسئله در مقیاسهای بزرگتر هم این است که حتی ترمودینامیک سیاه چاله ای و بلکه ستاره ای آن هم یحتمل آنقدر می تواند  جذاب و غیر قابل کنترل گردد که کمونیست و ملحد و موحد و همه و همه را نیز بر سر وجد آورد که آیا مثلاً چطور شد که حالا سیل شد، و حالا طوفان هم شد و .... و حالا امثال طوفان الاقصی را هم کاریش نداریم و بگذریم و ...! لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد وتقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ ‎﴿القصص: ٥﴾‏

وَرَسُولًا إِلَىٰ بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنِّی قَدْ جِئْتُکُم بِآیَةٍ مِّن رَّبِّکُمْ أَنِّی أَخْلُقُ لَکُم مِّنَ الطِّینِ کَهَیْئَةِ الطَّیْرِ فَأَنفُخُ فِیهِ فَیَکُونُ طَیْرًا بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُبْرِئُ الْأَکْمَهَ وَالْأَبْرَصَ وَأُحْیِی الْمَوْتَىٰ بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُنَبِّئُکُم بِمَا تَأْکُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِی بُیُوتِکُمْ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَةً لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ‎﴿آل عمران: ٤٩﴾‏

إِذْ قَالَ اللَّهُ یَا عِیسَى ابْنَ مَرْیَمَ اذْکُرْ نِعْمَتِی عَلَیْکَ وَعَلَىٰ وَالِدَتِکَ إِذْ أَیَّدتُّکَ بِرُوحِ الْقُدُسِ تُکَلِّمُ النَّاسَ فِی الْمَهْدِ وَکَهْلًا وَإِذْ عَلَّمْتُکَ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالْإِنجِیلَ وَإِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّینِ کَهَیْئَةِ الطَّیْرِ بِإِذْنِی فَتَنفُخُ فِیهَا فَتَکُونُ طَیْرًا بِإِذْنِی وَتُبْرِئُ الْأَکْمَهَ وَالْأَبْرَصَ بِإِذْنِی وَإِذْ تُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ بِإِذْنِی وَإِذْ کَفَفْتُ بَنِی إِسْرَائِیلَ عَنکَ إِذْ جِئْتَهُم بِالْبَیِّنَاتِ فَقَالَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْهُمْ إِنْ هَـٰذَا إِلَّا سِحْرٌ مُّبِینٌ ‎﴿المائدة: ١١٠﴾‏

ذکر صلوات بر آن حضرت

:

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ وَ صَلِّ عَلَى وَلِیِّ اَلْحَسَنِ وَ وَصِیِّهِ وَ وَارِثِهِ اَلْقَائِمِ بِأَمْرِکَ وَ اَلْغَائِبِ فِی خَلْقِکَ وَ اَلْمُنْتَظِرِ لِإِذْنِکَ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَ قَرِّبْ بُعْدَهُ وَ أَنْجِزْ وَعْدَهُ وَ أَوْفِ عَهْدَهُ وَ اِکْشِفْ عَنْ بَأْسِهِ حِجَابَ اَلْغَیْبَةِ وَ أَظْهِرْ بِظُهُورِهِ صَحَائِفَ اَلْمِحْنَةِ وَ قَدِّمْ أَمَامَهُ اَلرُّعْبَ وَ ثَبِّتْ بِهِ اَلْقَلْبَ وَ أَقِمْ بِهِ اَلْحَرْبَ وَ أَیِّدْهُ بِجُنْدٍ مِنَ اَلْمَلاَئِکَةِ مُسَوِّمِینَ وَ سَلِّطْهُ عَلَى أَعْدَاءِ دِینِکَ أَجْمَعِینَ وَ أَلْهِمْهُ أَنْ لاَ یَدَعَ مِنْهُمْ رُکْناً إِلاَّ هَدَّهُ وَ لاَ هَاماً إِلاَّ قَدَّهُ وَ لاَ کَیْداً إِلاَّ رَدَّهُ وَ لاَ فَاسِقاً إِلاَّ حَدَّهُ وَ لاَ فِرْعَوْنَ إِلاَّ أَهْلَکَهُ وَ لاَ سِتْراً إِلاَّ هَتَکَهُ وَ لاَ عَلَماً إِلاَّ نَکَّسَهُ وَ لاَ سُلْطَاناً إِلاَّ کَسَبَهُ وَ لاَ رُمْحاً إِلاَّ قَصَفَهُ وَ لاَ مِطْرَداً إِلاَّ خَرَقَهُ وَ لاَ جُنْداً إِلاَّ فَرَّقَهُ وَ لاَ مِنْبَراً إِلاَّ أَحْرَقَهُ وَ لاَ سَیْفاً إِلاَّ کَسَرَهُ وَ لاَ صَنَماً إِلاَّ رَضَّهُ وَ لاَ دَماً إِلاَّ أَرَاقَهُ وَ لاَ جَوْراً إِلاَّ أَبَادَهُ وَ لاَ حِصْناً إِلاَّ هَدَمَهُ وَ لاَ بَاباً إِلاَّ رَدَمَهُ وَ لاَ قَصْراً إِلاَّ خَرَّبَهُ [أَخْرَبَهُ] وَ لاَ مَسْکَناً إِلاَّ فَتَّشَهُ وَ لاَ سَهْلاً إِلاَّ أَوْطَأَهُ وَ لاَ جَبَلاً إِلاَّ صَعِدَهُ وَ لاَ کَنْزاً إِلاَّ أَخْرَجَهُ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِینَ مؤلف گوید که شیخ مفید بعد از نقل زیارت سابق که اول آن

اَللَّهُ أَکْبَرُ اَللَّهُ أَکْبَرُ لاٰ إِلٰهَ إِلاَّ اَللّٰهُ وَ اَللَّهُ أَکْبَرُ [156]بود فرموده که به روایت دیگر منقول است که مى‌گویى بعد از داخل شدن در سرداب مقدس

اَلسَّلاَمُ عَلَى اَلْحَقِّ اَلْجَدِیدِ [157]پس زیارت را نقل کرده تا نماز زیارت آنگاه فرموده پس دوازده رکعت نماز زیارت مى‌کنى هر دو رکعت به یک سلام و مى‌خوانى بعد از آن دعایى را که از آن حضرت روایت شده:

اَللَّهُمَّ عَظُمَ اَلْبَلاَءُ وَ بَرِحَ اَلْخَفَاءُ وَ اِنْکَشَفَ اَلْغِطَاءُ وَ ضَاقَتِ اَلْأَرْضُ وَ مَنَعَتِ اَلسَّمَاءُ وَ إِلَیْکَ یَا رَبِّ اَلْمُشْتَکَى وَ عَلَیْکَ اَلْمُعَوَّلُ فِی اَلشِّدَّةِ وَ اَلرَّخَاءِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اَلَّذِینَ فَرَضْتَ عَلَیْنَا طَاعَتَهُمْ فَعَرَّفْتَنَا بِذَلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً کَلَمْحِ اَلْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ مِنْ ذَلِکَ یَا مُحَمَّدُ یَا عَلِیُّ یَا عَلِیُّ یَا مُحَمَّدُ اُنْصُرَانِی فَإِنَّکُمَا نَاصِرَایَ وَ اِکْفِیَانِی فَإِنَّکُمَا کَافِیَایَ یَا مَوْلاَیَ یَا صَاحِبَ اَلزَّمَانِ اَلْغَوْثَ اَلْغَوْثَ اَلْغَوْثَ أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی مؤلف گوید که این دعاى شریفى است و سزاوار است خواندن آن در آنجا مکرر و در غیر آن مکان و ما در باب اول ذکر کردیم این دعا را با اختلاف جزئى

 

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ اَلنُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعِ اَلرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفِ اَلْمَلاَئِکَةِ وَ مَعْدِنِ اَلْعِلْمِ وَ أَهْلِ بَیْتِ اَلْوَحْیِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اَلْفُلْکِ اَلْجَارِیَةِ فِی اَللُّجَجِ اَلْغَامِرَةِ یَأْمَنُ مَنْ رَکِبَهَا وَ یَغْرَقُ مَنْ تَرَکَهَا اَلْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ وَ اَلْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ وَ اَللاَّزِمُ لَهُمْ لاَحِقٌ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اَلْکَهْفِ اَلْحَصِینِ وَ غِیَاثِ اَلْمُضْطَرِّ اَلْمُسْتَکِینِ وَ مَلْجَإِ اَلْهَارِبِینَ وَ عِصْمَةِ اَلْمُعْتَصِمِینَ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً کَثِیرَةً تَکُونُ لَهُمْ رِضًى وَ لِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أَدَاءً وَ قَضَاءً بِحَوْلٍ مِنْکَ وَ قُوَّةٍ یَا رَبَّ اَلْعَالَمِینَ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اَلطَّیِّبِینَ اَلْأَبْرَارِ اَلْأَخْیَارِ اَلَّذِینَ أَوْجَبْتَ حُقُوقَهُمْ وَ فَرَضْتَ طَاعَتَهُمْ وَ وِلاَیَتَهُمْ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اُعْمُرْ قَلْبِی بِطَاعَتِکَ وَ لاَ تُخْزِنِی بِمَعْصِیَتِکَ وَ اُرْزُقْنِی مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ بِمَا وَسَّعْتَ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ وَ نَشَرْتَ عَلَیَّ مِنْ عَدْلِکَ وَ أَحْیَیْتَنِی تَحْتَ ظِلِّکَ وَ هَذَا شَهْرُ نَبِیِّکَ سَیِّدِ رُسُلِکَ شَعْبَانُ اَلَّذِی حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَةِ وَ اَلرِّضْوَانِ اَلَّذِی کَانَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ [سَلَّمَ] یَدْأَبُ فِی صِیَامِهِ وَ قِیَامِهِ فِی لَیَالِیهِ وَ أَیَّامِهِ بُخُوعاً لَکَ فِی إِکْرَامِهِ وَ إِعْظَامِهِ إِلَى مَحَلِّ حِمَامِهِ اَللَّهُمَّ فَأَعِنَّا عَلَى اَلاِسْتِنَانِ بِسُنَّتِهِ فِیهِ وَ نَیْلِ اَلشَّفَاعَةِ لَدَیْهِ اَللَّهُمَّ وَ اِجْعَلْهُ لِی شَفِیعاً مُشَفَّعاً وَ طَرِیقاً إِلَیْکَ مَهْیَعاً وَ اِجْعَلْنِی لَهُ مُتَّبِعاً حَتَّى أَلْقَاکَ یَوْمَ اَلْقِیَامَةِ عَنِّی رَاضِیاً وَ عَنْ ذُنُوبِی غَاضِیاً قَدْ أَوْجَبْتَ لِی مِنْکَ اَلرَّحْمَةَ وَ اَلرِّضْوَانَ وَ أَنْزَلْتَنِی دَارَ اَلْقَرَارِ وَ مَحَلَّ اَلْأَخْیَارِ

هشتم [مناجات شعبانیه]

بخواند این مناجات مرویه از ابن خالویه را که نقل کرده: و گفته این مناجات حضرت امیر المؤمنین و امامان از فرزندان او علیهم السلام است که در ماه شعبان مى‌خواندند

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اِسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ وَ اِسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ مُسْتَکِیناً لَکَ مُتَضَرِّعاً إِلَیْکَ رَاجِیاً لِمَا لَدَیْکَ ثَوَابِی وَ تَعْلَمُ مَا فِی نَفْسِی وَ تَخْبُرُ حَاجَتِی وَ تَعْرِفُ ضَمِیرِی ...

 

۱۴۰۳/۱۱/۲۳

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «در مورد رشد اقتصادی هشت درصد، من بحمدالله اطّلاع پیدا کردم تعدادی از صاحب‌نظران در این زمینه، در قالب کارگروه‌های متعدّد تخصّصی، چند ماه کار کردند، ظرفیّتها را شناسایی کردند، توانایی‌ها را شناسایی کردند، طرحهای سرمایه‌گذاری را تعریف کردند، راه‌حلّ مشکلات را هم احصاء کردند. مسئولان دولتی جدّاً باید دنبال کنند.» ۱۴۰۳/۱۱/۰۳
به همین مناسبت رسانه‌ی KHAMENEI.IR در موشن‌گرافیک «ماجرای رشد اقتصادی ۸ درصد»، چگونگی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد را بررسی کرده است.

https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=59315


۱۴۰۳/۱۱/۲۴دیدار دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور

جمعی از مسئولان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نخبگان صنایع دفاعی، کارشناسان و کارکنان وزارت دفاع، و تعدادی از خانواده‌های معظم شهدای صنعت دفاعی کشور، صبح امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=59321

 

یک مسئله ای که در "برهان وجودی" هست این است که در دعاها و مناجاتهای ائمه هم دیده می شود که به ضعف و ناتونی خود و بندگی خدا اشاره می شود در حالی که خدا را هم آن قدرتمند توانای لامتناهی و لایزال می داند؛ و الا که دعا و مناجات هم معنا پیدا نمی کرد و حتی دیگر نمی شد گفت چرا صحیفه ی سجادیه هم قرآن صاعد است! البته یک مسئله ی توحیدی ای هست که از استاد به شاگرد هم منتقل می شود که باعث می شود به او پر و بال داده و بلکه دل او را آنچنان هم از غیر خدا ثیقلی و پاک می کند که دیگر غیر خدا را هم نمی تواند ببیند و یحتمل حتی به مقاماتی هم برسد که همچون حضرت ابراهیم علیه السلام و حضرت عیسی بن مریم علی نبینا علیه السلام پرنده ای گلی هم بتواند بسازد که وقتی در آن می دمد روح یافته و زنده شده و به پرواز هم درآید. این یک امر مهمی است که دو ممکن الوجود یا حتی یک ممکن الوجودی بتوانند در وجود یکدیگر بنگرند و آنگاه بتوانند هم وجود مبارک واجب الوجود بالذات را هم درک کنند و اصالت وجود را هم در هستی بتوانند در طیفهای مختلف یافته و بلکه شاگرد حتی بتواند از حالت خلاء بسمت الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم هر چه بیشتر الی ما شاء الله میل کند و اسفار اربعه را با براهین صدیقین  هم پیموده و همه و همه را حالا هر چقدر هم که می تواند با ریاضی فیزیک حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی بسمت حق ببرد. سلاحت را هم به سلاح علم مسلح کن: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَکُمْ فَانفِرُوا ثُبَاتٍ أَوِ انفِرُوا جَمِیعًا ‎﴿النساء: ٧١﴾‏ وَإِذَا کُنتَ فِیهِمْ فَأَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلَاةَ فَلْتَقُمْ طَائِفَةٌ مِّنْهُم مَّعَکَ وَلْیَأْخُذُوا أَسْلِحَتَهُمْ فَإِذَا سَجَدُوا فَلْیَکُونُوا مِن وَرَائِکُمْ وَلْتَأْتِ طَائِفَةٌ أُخْرَىٰ لَمْ یُصَلُّوا فَلْیُصَلُّوا مَعَکَ وَلْیَأْخُذُوا حِذْرَهُمْ وَأَسْلِحَتَهُمْ وَدَّ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ تَغْفُلُونَ عَنْ أَسْلِحَتِکُمْ وَأَمْتِعَتِکُمْ فَیَمِیلُونَ عَلَیْکُم مَّیْلَةً وَاحِدَةً وَلَا جُنَاحَ عَلَیْکُمْ إِن کَانَ بِکُمْ أَذًى مِّن مَّطَرٍ أَوْ کُنتُم مَّرْضَىٰ أَن تَضَعُوا أَسْلِحَتَکُمْ وَخُذُوا حِذْرَکُمْ إِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْکَافِرِینَ عَذَابًا مُّهِینًا ‎﴿النساء: ١٠٢﴾‏

حالا یک وقت هم 22 بهمن است و مثل یحیی سنوار جلوی بخاری خوابت می گیرد و لذا یک چوبی، شمشیری، اسلحه ای هم می فرمایددر دسترس داشته باش که اگر دشمن حمله ور هم شد؛ حسابش را خوب بتوانی برسی و .... یک وقت هم هست که بعضی دوست دارند لوسبازی در بیاورند و بجای الله اکبر شب 22 بهمن بفرمایند: کمک دلار شده 1،000،000 ریال. باز بعضی یحتمل اشکال کنند که تقصیر شهید حمید نامدار و بلکه شهید مهدی و مجید زین الدین و شهید ابراهیم همت رحمة الله علیهم هم هست که نماندند تا اسلحه ی علم اقتصاد را هم تیزترش کنند و مجبور نشویم وزیر اقتصاد را هم استیضاح اش کنیم و .... و لذا ابلیس را هم می توان مشاهده کرد که در میان صفوف نماز مستضعفین و بلکه ائمه ی مستضعفین هم خود سر دسته ی نفوذیها می شود و هر کاری می کنی از شر فساد و فسق خلاصی پیدا کنی، صاف و پوست کنده مثل تف سربالا می گوید خودتی، خودتی، خودتی .... این نکته ی مهمی هم هست که توجه شود که توحید و نبوت و معاد و امامت و عدل، یک چیزهایی است که خیلی قبلتر از 46 سال هم بحثهایش از هزاران سال قبل تا امروز هم بصورت هنگام مدام بحث شده اند تا بلکه حضوری و حصولی هم از استاد به شاگرد منتقل شوند. و یحتمل بعضی هم اشکال بفرمایند که خوب پس باید هم این همه مشکلات را داشته باشیم که حاصلش غیبت امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم هست و حال آنکه نیمه ی شعبان هم دیگر چیزی نمانده و ماه هم دارد ماه بدر می شود و .... هوش مصنوعی و یادگیری عمیق و ماشینی هم اینجاها است که بکار می آیند دیگر. و الا آمریکائیها هم یحتمل بفرمایند که خوب ما گفتیم در بیشاپ اوداود بیا انسانشناسی یاد بگیر، و خودت هم نتوانستی دیگر. اتفاقاً بنده مانده ام که حالا آن کلاس ما بود که چهار پنج نفر بیشتر هم نبودند، ولی در محله ی اوکلند سیاه پوستان آیا چطور هم بود که یک نفر هم علاقه مند نبود همین انسانشناسی را هم یاد بگیرد، ولی پدران روحانی دبیرستان هم نمی دانم چرا سیاه پوست نبودند و بلکه سفید پوست هم بودند؛ و یحتمل اتفاقی هم بوده است و بلکه هر چه پول هم بدهی آش می خوری و .... عرض بنده ی حقیر این است که همین تفکرات غلط هم هستند که باعث می شوند نه فقط دعوای بین مستضعفین و مستکبرین هم بالا بگیرد. و بلکه هر کسی هم حتی در میان ادیان توحیدی بفرماید خدا نزد ما است و لا غیر، و آن دیگری هم در جواب می فرماید غلط کرده ای! و لذا این مسئله ی جدی ای هم هست که بالاخره اگر حضرت عیسی بن مریم به آسمان هم تشریف فرما شدند؛ بالاخره چطور هم چنین شد؟ یا اگر امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم رفتند در غیبت، بالاخره چرا باید چنین شود و تا این مدتهای طولانی ه ادامه یابد و وقت آیا از هنگام خود هم نگذشته است که آن حضرت دوباره باز گردند و دلهای مومنین و مومنات و المسلمین و مسلمات و همه و همه هم به دیدار آن حضرت شاد شده که چطور هم همه حجابهای اسلامی را رعایت کرده که: مَتَى تَرَانَا [وَ] نَرَاکَ وَ قَدْ نَشَرْتَ لِوَاءَ اَلنَّصْرِ تُرَى أَ تَرَانَا نَحُفُّ بِکَ وَ أَنْتَ تَؤُمُّ اَلْمَلَأَ وَ قَدْ مَلَأْتَ اَلْأَرْضَ عَدْلاً وَ أَذَقْتَ أَعْدَاءَکَ هَوَاناً وَ عِقَاباً وَ أَبَرْتَ اَلْعُتَاةَ وَ جَحَدَةَ اَلْحَقِّ وَ قَطَعْتَ دَابِرَ اَلْمُتَکَبِّرِینَ وَ اِجْتَثَثْتَ أُصُولَ اَلظَّالِمِینَ وَ نَحْنُ نَقُولُ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ اَلْعٰالَمِینَ دیر شد، دیر شد، بنده ی حقیر رفتم نماز! لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته الله عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و المستشهدین بین یدیه

سَنُرِیهِمْ آیَاتِنَا فِی الْآفَاقِ وَفِی أَنفُسِهِمْ حَتَّىٰ یَتَبَیَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ أَوَلَمْ یَکْفِ بِرَبِّکَ أَنَّهُ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ شَهِیدٌ ‎﴿فصلت: ٥٣﴾‏

1403/11/21 

گفت‌وگو با آقای محمد اسماعیل درویش، رئیس شورای رهبری حماسحضرت آیت‌الله خامنه‌ای بزرگ‌ترین حامی مقاومت مردم غزه هستند/ بازگشت یک روزه نیم میلیون غزه‌ای به سرزمین خود، پاسخ طرح ترامپ بود

 آنچه طی ۱۵ ماه گذشته در غزه گذشت از بسیاری جهات در تاریخ کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر است. باریکه‌ای که متراکم‌ترین منطقه جمعیتی جهان است، به طور بی‌وقفه از زمین و هوا و دریا مورد بمباران قرار گرفت. چنان شدید که حدود ۵۰ هزار نفر از اهالی آن به شهادت رسیدند، چند ده هزار نفر مفقودشده‌اند و بیش از صد هزار نفر نیز مجروح.
یک سوی این نبرد یک باند جنایتکار است که نقاب دولت به چهره زده و از حمایت تمام قدرت‌های غربی برخوردار است و در سوی دیگر، گروهی اندک که سال‌هاست تحت محاصره‌اند و از نظر تسلیحاتی و فناوری و امثالهم با طرف مقابل قابل قیاس نیستند.
اما تاریخ نشان داده، سرنوشت نبردها را همیشه تعداد سربازان و برتری جنگ افزارها تعیین نمی‌کند. سنت الهی بر نصرت یاری‌کنندگان دین خدا قرار گرفته؛ « إِن تَنصُرُوا الله یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامکُم».
خانه‌ها را میتوان با بمب از بین برد، شهروندان بی‌گناه را به خاک و خون کشید، تأسیسات را نابود کرد، جاده‌ها را تخریب کرد و... اما سنگرشکن‌ترین بمب‌ها هم از پس بعضی چیزها بر نمی‌آیند. همه، تصاویر مردان و زنان غزه را دیده‌اند که پس از بیرون آمدن از زیر آوار یا مواجهه با پیکر عزیزان خود، با صلابت میگویند حسبنا الله و نعم الوکیل...
رزمندگان و رهبران مقاومت غزه به پشتوانه‌ چنین مردمی با چنان دشمن قداری پنجه در پنجه افکنده‌اند و وارد این نبرد نابرابر شدند و سربلند بیرون آمدند.
صبح روز شنبه بیستم بهمن ۱۴۰۳ رئیس و اعضای شورای رهبری حماس با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. آنچه میخوانید متن گفت‌وگوی رسانه KHAMENEI.IR با آقای محمد اسماعیل درویش، رئیس شورای رهبری جنبش «حماس» پس از این دیدار است.

 متن عربی گفت‌وگو

 در ابتدا به شما و ملت بزرگ فلسطین و نیز مقاومت قهرمان آن، تحقق پیروزی الهی در مواجهه با رژیم اشغالگر صهیونیستی را تبریک عرض می‌کنم. به عنوان سؤال اول، شما و هیئت همراه‌تان با امام خامنه‌ای دیدار کردید. در این دیدار چه مباحثی مطرح شد و اهمیت این دیدار را آن هم در این برهه زمانی و بعد از تحقق پیروزی الهی [بر رژیم صهیونیستی] چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 این دیدار فرصت بزرگی برای بحث و گفتگو با حضرت آقا درخصوص امور مربوط به مسئله فلسطین بود؛ آن هم بعد از آنکه مقاومت فلسطین توانست این پیروزی بزرگ را محقق سازد و در آن شوکت دشمن را درهم شکست و آن را در حد و حدودش متوقف ساخت. دشمن در این نبرد هیچیک از اهدافش را محقق نساخت؛ نه توانست حماس را نابود کند، نه توانست اسرایش را بازگرداند و نه توانست در غزه باقی بماند. و با پذیرش شکست، عقب‌نشینی کرد و آوارگان به سرزمین خود بازگشتند و غزه و فلسطین، سربلند و عزیز باقی ماند. دیدار با رهبر انقلاب زمانی برای تقویت فرصت‌های مقاومت در منطقه بود، چراکه ایشان همواره از مسئله فلسطین و مسائل مربوط به مظلومان حمایت کرده‌اند. ایشان در این دیدار بر حمایت گسترده خود از ملت فلسطین و مسئله عدالتخواهانه آن و همچنین حمایت از مقاومت در فلسطین و منطقه تأکید کردند. ما نسبت به این دیدار بسیار خوشبین هستیم و باید بگویم که رهبر انقلاب همواره در تمامی مناسبت‌ها ما را عادت دادند که بزرگترین حامی این مقاومت هستند و ما در کنار هم إن شاءالله و به اذن خداوند پیروز خواهیم شد.


 یک سال و نیم از حماسه طوفان الاقصی سپری می‌شود. ما در طول این مدت شاهد بودیم که مقاومت با چالش‌ها و فشارهایی مواجه بود. مقاومت و ملت فلسطین حدود ۵۰ هزار شهید و صدها هزار مجروح در راه اسلام تقدیم کردند. دشمن، منازل مردم را تخریب و رهبران مقاومت و قهرمانانشان را به شهادت رساند. با تمامی این‌ها، پس از برقراری آتش‌بس، روحیه مردم غزه را چگونه می‌بینید و پیام مردم غزه به جهانیان و امت اسلامی پس از این پیروزی چیست؟
 اولا بر فرماندهان شهید و تمام شهدای ملت‌مان رحمت می‌‌فرستم و به مجروحان درود میفرستم و برایشان آرزوی شفاء دارم. ملت ما به فداکاری و قربانی دادن عادت کرده است. ملت بزرگ ما عادت کرده است که در راه آرمان خود، و در مسیر آزادسازی سرزمین و وطنش قربانی بدهد و فداکاری کند. روحیه ملت فلسطین در غزه بسیار عالی است و این احساس در مردم وجود دارد که یک پیروزی بزرگ را برابر دشمن صهیونیستی و نیز در مقابل تمام منظومه و تشکیلات غربی که از هجوم به ما حمایت میکرد، محقق ساخته‌اند. ما در همان روز اول، یعنی روز ۷ اکتبر به پیروزی رسیدیم و به مدت ۱۵ ماه ایستادگی کردیم، و باید گفت که ملت فلسطین بیشترین سهم را در این پیروزی دارد. در تحقق این پیروزی، اول، ملت و سپس مقاومت سهیم است. ملت و مقاومت فلسطین در این نبرد برای درهم شکستن شوکت دشمن، متحد و یکپارچه شدند و شوکت و قدرت دشمن را به اذن خدا در هم شکستیم. پیام ملت فلسطین به دنیا این است که مقاومت پیروز خواهد شد و ملت فلسطین، قدس و مسجدالاقصی را به اذن خداوند متعال، آزاد خواهد کرد.

...

 شهید «محمد ضیف» طراح بزرگ عملیات «طوفان‌الاقصی» بود. او مجاهد بزرگی بود که نظیرش کمتر میان این فرماندهان بزرگ وجود داشت. آیا خاطره خاصی از وی دارید؟ شخصیت شهید ضیف را که از وی یک فرمانده افسانه‌ای در مقاومت ساخت، چطور توصیف می‌‌کنید؟
 جای هیچ شکی وجود ندارد که شهید بزرگ «ابو خالد الضیف» شخصیت استثنائی در فرماندهی مقاومت بود. او ۳۰ سال تحت تعقیب دشمن قرار داشت و در این مدت دشمن هرگز موفق به ترور وی نشد. شهید ضیف ۷ مرتبه هدف عملیات‌های بزرگ ترور قرار گرفت اما دشمن نتوانست او را به شهادت برساند، وشهادت او در جنگی سخت هیچ چیزی را از او کم نکرد. این جنگ، بزرگترین جنگ قرن بیستم برای ملت فلسطین بود. أبو خالد الضیف چیزی از دست نداد، زیرا او سید شهدا طوفان الاقصی و رهبری شد که این پیروزی را برای ملت فلسطین و امت اسلامی به ارمغان آورد و سپس به شهادت رسید و شهادت بهترین پایان برای او بود. در آخرین باری که با او دیدار کردم، ابوخالد الضیف در اوج جوانی بود و از چند سال پیش برای چنین روزی در ۷ اکتبر برنامه‌ریزی می‌‌کرد. او از چیزی که معادل اتفاق ۷ اکتبر باشد، صحبت می‌کرد؛ اتفاقی که چند سال بعد از آن ملاقات محقق شد. این عزم و اراده در ابوخالد الضیف و فرماندهان مقاومت بود که پیروزی را محقق ساخت. ما پس از این شهدا نیز درمسیر آزادی سرزمین‌مان گام خواهیم برداشت و همه باهم در قدس نماز خواهیم خواند إن‌شاءالله؛ به همراه تمام برادرانی که از ما حمایت کردند؛ از جمهوری اسلامی گرفته تا تمام بازوان مقاومت در لبنان، یمن و عراق. همه با هم به سمت آزادی و تحقق پیروزی نهایی پیش می‌رویم به اذن الله.
 
 شما به جبهه‌های مقاومت اشاره کردید و «وحدت میدان‌ها» که در عملیات «طوفان الاقصی» در مواجهه با رژیم صهیونیستی تجلی پیدا کرد. تأثیر این وحدت بر پیروزی الهی که مقاومت در غزه محقق کرد، چه بود؟
 بدون هیچگونه شک و تردید، نبرد «طوفان‌الاقصی» یک وحدت جنگاوری واقعی را در میان تمام بازوان مقاومت به وجود آورد؛ کما اینکه وحدتِ معنوی و احساسی در جهان عرب و جهان اسلام و میان آزادگان جهان، ایجاد کرد. إن‌شاءالله دردفعات آینده به فضل تلاش‌های همه حامیان مقاومت در منطقه و در رأس آن‌ها جمهوری اسلامی ایران به رهبری رهبر انقلاب، این وحدت، پررنگ‌تر و برجسته‌تر خواهد شد و پیروزی در دسترس‌تر خواهد بود به اذن الله.

https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=59296

1403/11/22 

سه کارگروه تخصصی همایش «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی» برگزار شد

چهارمین همایش ملی اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با عنوان «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی» از عصر امروز دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ در باشگاه فرهنگیان تهران آغاز و در اولین روز از برنامه‌های این همایش سه کارگروه تخصصی با عناوین «ایده‌ها»، «تجربه‌ها» و «چالش‌ها» برگزار شد.

...

ضمیریان در ادامه با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک خوانش مجدد از مسیر طی شده و بررسی جایگاهی که الان داشته و راهی که پیش رو داریم است، افزود: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک جور پیش انگاری نسبت به تحولات آینده است به نحوی که اگر کسی یا یک کشوری بخواهد بگوید در آینده‌ای نه چندان دور به کجا خواهم رسید بهتر است آن تصویر نهایی را لحاظ کند و آنچه که امروز برای رسیدن به آن چشم انداز آینده را نیاز دارد بتواند از ارزیابی کند.

بیانیه گام دوم نیز همین کار را انجام می‌دهد به همین دلیل است که در بخشی از مسیر طی شده، توانمندی‌هایی را ارایه می‌دهد و در زاویه‌ای دیگر نیازها و مسائلی که ما امروز برای رسیدن به تصمیم نهایی داریم را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و در نهایت در قالب توصیه‌ها عرضه می‌کند.

https://farsi.khamenei.ir/others-report?id=59307

 

 

فیلم کامل سخنرانی رئیس‌جمهور دکتر پزشکیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳

https://president.ir/fa/157409

https://www.aparat.com/v/zwq2464

 

بنده سخنرانی رئیس جمهور را از آپارات توانستم ببینم و نه از سایت ریاست جمهوری. دکتر صادق زیباکلام هم یک نامه ی سرگشاده ای را به ریاست جمهوری نوشته است که بنده در تابناک خواندم:

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران شیدالله ارکانه 

با سلام و تحیات؛ یکی دو روز دیگر بیشتر به سالگرد انقلاب و۲۲بهمن نمانده. نمیدانم در سالگرد انقلاب درمیدان آزادی تصمیم دارید چه بگویید؟ فقط امیدوارم که همان حرف‌ها وشعار‌های همیشگی را تکرارنفرمایید. سخنان تکراری بتدریج تبدیل به سوهان روح شده‌اند. با نسل جوان و اطرافیانتان صحبتی بفرمایید واگرآنان به جنابعالی گفتند که هنوزعده‌ای برای این حرف‌ها تره خرد می‌کنند، عرایض بنده را ناشنیده بگیرید. یکی ازمصیبت‌های نظام همین است که مسئولین گویی دریک دنیای دیگری زندگی میکنند و اصلا واقعیت‌های جامعه را نمی‌بینند. برای من مدتهاست این سوال بوجود آمده که آیا مسئولین ما، واقعاً نمی‌دانند جامعه و مردم درچه وضعیتی هستند؟ یا میدانند، اما معتقدند که چاره‌ای بجزعمل به تکلیف ندارند.

 اتفاقاً این دومی را بیشتر می‌توانم درک کنم، چون به هرحال خودرا موظف به پیشبرد رسالتشان میدانند، صرف نظر از اینکه مردم در نتیجه سیاست‌های آنان گرفتار چه وضعیتی شده‌اند. ۴۶ سال است که آن سیاست‌ها ادامه داشته و ۴۶ سال دیگر هم اگرعمری باشد بایستی ادامه پیدا کند. این را میتوان فهمید. آنچه فهمش دست کم برای من ثقیل است، آنست که نکند اصلاً خبر ندارند که درمملکت چه میگذرد و مردم در چه وضعیتی بسرمیبرند؟ غایت تصورشان آنست که مشکلاتی هست ولی انشالله به همت این مردم فداکار و مومن ومسئولین متعهد و انقلابی، مشکلات حل می‌شوند و جای نگرانی نیست. 

بعید به نظرم میرسد که رئیس‌جمهور مملکت نداند کشور و مردم درچه وضعیتی هستند. اینکه جنابعالی در سخنرانی‌تان بمناسبت ۲۲ بهمن بفرمایید که ما کشورثروتمندی هستیم؛ ما می‌توانیم؛ ما باید بتوانیم؛ کلید حل مشکلات وفاق ملی است؛ کشور ما سرشار از منابع طبیعی و خداداد است، ایران کشور ثروتمندی است، سرشار از منابع طبیعی و این دست سخنان که خلاصه‌اش آن است که ما می‌توانیم یا ما باید بتوانیم و سایر مطالبی که ۴۶ سال است داریم تکرار می‌کنیم. جناب پزشکیان، مصیبت ازجایی شروع شد که ما بعد ازانقلاب، استکبارستیزی، دشمنی با آمریکا، خصومت با اروپا، نابودی اسرائیل و صدور انقلاب را جایگزین اهداف دمکراتیک انقلاب همچون حاکمیت قانون، انتخابات آزاد، پاسخگو بودن حاکمیت، آزادی بیان، نبود زندانی سیاسی، امکان انتقاد ازحکومت و آزادی مطبوعات کردیم.

https://www.tabnak.ir/fa/news/1287817

بعد در سایت دانشگاه تهران استاد صادق زیباکلام مقاله ی زیر نظرم را جلب کرد:

آینده پژوهی فناوریهای نوظهور و حکمرانی سیاسی در ایران، از رهگذر کاربست هوش مصنوعی

عباس پورسعید (دانشجو مقطع: دکتری. تاریخ دفاع: ۱۴۰۳/۶/۲۸) ، علی اشرف نظری، صادق زیباکلام مفرد

این مقاله را سایت استاد محترم نمی تواند حتی چکیده ای از آنرا ارائه دهد. ولی یک سایت آلمانی هست که کل مقاله و نه فقط چکیده را هم گویا ارائه می دهد که بنده در موبایلم نگاهی گذرا بدان انداختم:

https://democraticac.de/?p=97909

نکته ای که در مورد هوش مصنوعی هست این هم می تواند باشد که برای سهولت استفاده می شود؛ ولی حالا چرا اگر روی مقاله کلیک هم کنید حتی چکیده ی مقاله هم نشان داده نمی شود در دانشگاه تهران، ولی در سایت آلمانی آنرا می توان یافت، یحتمل بتوان گفت که خوب هوش مصنوعی است دیگر. چرا مثلاً سایت خامنه ای دات آی آر هم در موبایل فیلتر است، هوش مصنوعی است؟! چرا گاهی همینطوری آرشیو یک مرتبه می زند rate exceeded؟ هوش مصنوعی است دیگر. به هوش مصنوعی که نمی شود ایراد گرفت که چرا اینجوری هستی و آن جور دیگر نیستی و .... ولی این مسئله وقتی به افراد جامعه هم سرایت کرد که ایراد هم می گیریم که چرا چنین است و چنان نیست، آیا باز هم با هوش مصنوعی است که طرفیم؟ باز کردن جیمیل ات و حتی نامه نگاری در آن هم هوش مصنوعی است و بلکه رفتن یا حتی نرفتن به این سایت و آن سایت هم حتی در این طرف دنیا و بلکه آنطرف دنیا هم همه و همه هوش مصنوعی است؛ ولی آیا کجاها هم همین هوش مصنوعی می تواند برای سهولت بخشیدن به زندگی باشد و کجا هم حتی خود انسان را دارد تبدیل به یک ماشین می کند همانطور که یک جاهایی در اینترنت هم از شما پرسیده می شود آیا یک ماشین هستی؟ خوب سعی کن جواب هم دهی که نه بابا، خودتی، خودتی، خودتی و ...! لزوماً هم لازم نیست که با کسی تماس بگیری که آقا عجب مقاله ی خوبی در آرشیو کرنل یا جاهای دیگری هم نوشته ای و .... هوش مصنوعی وقتی توسعه یافت، خیلی هم می تواند به همه ی کارها نیز کمک رسانی کند چرا که یادگیریهای ماشینی و عمیق هم می توانند الی ما شاء الله ادامه هم یابند و .... 

این را شما در کتاب توحید شهید مطهری هم ملاحظه می فرمائید که در بحث عقلایی و فلسفی 1 و 2 در مورد ممکن الوجود و واجب الوجود چطور بحث می فرمایند که شما از ممکن الوجود الف و ب یحتمل می رسید به ممکن الوجود ج، ولی آیا از علت اینها هم آیا می توانید برسید به واجب الوجود بالذات الف و ب و ج؟ مثلاً حتی آیا همیشه از ممکن الوجودهای الف و ب هم می توان رسید به ممکن الوجود ج که حتی واجب الوجود بالذات را هم از هستی و بلکه نیستی او نیز نتیجه دهد و ...؟ ولی شما در عین حال هم در فیزیک کوانتوم فضاهای هیلبرت ای را دارید که از آنها نیز به اپراتورهایی که روی فضاهای هیلبرت و بلکه جبرهای فون نویمن ای می رسیم؛ ولی آیا از اینها هم نتیجه ای می گیریم که واجب الوجود هم کدام است؟ و بلکه آیا می توان نتیجه هم گرفت که هستی و بلکه حتی نیستی هم که نفی هستی است آیا کجاها و در چه زمانهایی هم محال است؟ یعنی خود هستی و بلکه مفهوم زندگی فردی و اجتماعی و جهانی هم آیا برای زیر مطالعه قرار دادن هستی دوباره احتیاج به زندگی و هستی دارد؛ یا خیر و بلکه می توان از آن مثلاً با همین هوش مصنوعی هم فاکور گرفت؟ یعنی شما این مفاهیم هوش مصنوعی را هم ارائه می دهید و آنگاه حتی وقتی دانشمندی که متخصص همین انواع مسائل هوش مصنوعی ها هم هست، از دنیا رفت، حل مسائل اش باقی می مانند و دیگر دانشمندان حتی می توانند همان حل مسائل را حتی بسیار بهتر هم تکمیل کرده و به کمال هستی رسانده و دوباره فاکتوریزه ی هستی از همه چیز می گیریم و از سر نو هم مسائل را حلشان می کنیم و ... اینجا یک مسئله این است که امتداد هستی تا رسیدن به کمال در هستی مفروض هم فرض شده است، و اما آیا این امکان هم هست که قبل از اینکه دانشمندی بتواند کار خود را به تمام و کمال هم ارائه دهد به دلایلی هم با نیستی خودش یا کارهایش هم روبرو شود و دیگر این امکان هم نباشد که کارهایش حتی به تکامل و کمال هم برسند؟ این را بنده هنوز در کتاب توحید شهید مطهری تا آخرش نخوانده ام که متوجه مسئله شوم که خیر چطور است و شر کدام می شود در مسائل هستی و نیستی و ممکن الوجود و واجب الوجود حتی از دیدگاه کمال هستیِ ملا صدرا. یعنی هر چقدر هم که شما خیر دیگران را بخواهید، آیا معنایش این هم می شود که حتی آنها خودشان هم می دانند که خیرشان در چیست با اینکه شما در یک نقطه ای از زمین هستید و آنها هم در نقطه ای دیگر حالا این طرف یا آنطرف عالم و چقدر هم با هندسه هایی شبیه به هم که چقدر هم قابل ترانسپورت باشند این هندسه ها روی حتی یک خمینه ی واحد. یعنی آیا اگر یک قلب واحد عظیمی هم هست که دارد روی کره ی زمین هم نظم و ترتیب و قانون و علم و هستی را در گامهای متوالی هم به شاگرد تداعی می کند که حالا هندسه ی محلی و هندسه ی قاره ای و حتی هندسه ی قلبی و پاتو-کیهانشناسی هم چطور وارد قلب شاگرد و رابطه اش با استادش هم می شود، آیا آنگاه چطور هم خود را در حسینیه ای که می تواند او را به یاری امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم الی ما شاء الله میل دهد و پاتو-روانکاویهای او را هم همراه پاتو-جامعه شناسیهایش نیز به تکامل و کمال هستی شناسی و منزلت عقل در هندسه ی معرفت دینی هم می رساند و ....

یک مسئله مثلاً همین است که اگر رودکی بوی جوی مولیان را هم برای شاه سامانی گفته است، آیا همین شعر را هم می شود برای امام زمان عجل الله فرجه الشریف تخصیص داد یا آیا آن عمومیت لازم را هم ندارد که چنین کنیم؟ بعضی یحتمل اشکال هم بفرمایند که شاه و سلطان هم کجا و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم که حتی معاویه و یزید و مامون و خلفای اموی و عباسی هم فهمیده بودند که باید یک جورهایی هم رضایت آنها را نیز جلب کرد هر چند که با دشمنیهایشان هم می رفتند توی دعوا و حتی آیا چقدر هم کشت و کشتار با امام خود آنچنان که یزید هم در کربلا مرتکب جنایات فجیع تاریکترین روز روی کره ی خاکی هم شد و .... و همین هم نشان می دهد که چقدر مسئله ی مهمی است که انسان بتواند حسینیه ای برای بیت و خانه ی خود نیز تهیه کند و از آن راه هم بتواند همه ی عالم را گلستان کند. بالاخره زیارت امام حسین صلوات الله و سلامه علیه در روز عاشورا را هر روز سعی کن بخوانی و .... و مطلوب است ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ... ربع و نیم و تمام و ... چرخشی قلوب آسمانی و زمینی متناظر مسائل تنزل یافته از آن را و .... و حالا دیگر کاری هم نداریم که آرن وال هم در سایتش چه ها که می فرمایند و بلکه نمی فرمایند و .... توحید شهید مطهری یک چیزی می فرماید و بلکه اصول دین یک چیزی می فرمایند و تکلیف ما را روشن می کنند و حالا دیگران هم حرفهای خودشان را دارند که در آرشیو چه می فرمایند و در جاهای دیگر هم چه ها هست و کمال بینهایت هستی هم ما را به کجا می رساند؟ رئیس جمهور هم می فرمایند ما را از شهادت می ترسانید؟ شهادت که دیگر کمال هستی است! خوب همین را مگر غیر از این است که در سایت ریاست جمهوری هم می فرمایند؟ اقبال لاهوری هم گفته است که با بال و پر دیگران هم که نمی توانی پرواز کنی و بلکه مثل آینه هم نشو که فقط آنچه دیگران هستند را بتوانی آیا بازتاب هم دهی و بلکه خودت هم یک کاری بکن و دیگران را کنار بگذار تا بلکه خدا را هم فراموش نکنی و توحید الهی را هم دریابی و حالا جراحیهای توپولوژیکی و هندسی هم داریم دیگر و ... و حالا به ما چه که آن موقع یحتمل مد هم بوده و اقبال لاهوری یک چیزهایی هم از نیتچه گفته یا نه؛ اینها را یحتمل هم باید جراحی کرد و حسابشان را با بقیه ی حرفهایش جدا هم کرد و بلکه نادیده هم گرفت. در پاتو-روانکاوی نمی شود هم به همه چیز و همه کس هم ایراد گرفت و انتظار هم داشت که همه بتوانند به کمال هستی هم برسند و بلکه حتی آن روح الله هستی را تمام و کمال هم فنای فی الله شده و دریابند و همه ی سطوح مختلف هستی را درنوردند و حجابهای ظلمانی و حتی نورانی را هم کنار بزنند و مصباح الهدایه الی خلافة و الولایه را هم هر چه بیتشر دریابند ولی هر کسی هم هر چه می تواند خوب است که سعی و تلاش هم نماید و ...  لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والذابین عنه و المستشهدین بین یدیه

وَلُوطًا إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ أَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ وَأَنتُمْ تُبْصِرُونَ ‎﴿٥٤﴾‏ أَئِنَّکُمْ لَتَأْتُونَ الرِّجَالَ شَهْوَةً مِّن دُونِ النِّسَاءِ ۚ بَلْ أَنتُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ ‎﴿٥٥﴾‏ ۞ فَمَا کَانَ جَوَابَ قَوْمِهِ إِلَّا أَن قَالُوا أَخْرِجُوا آلَ لُوطٍ مِّن قَرْیَتِکُمْ ۖ إِنَّهُمْ أُنَاسٌ یَتَطَهَّرُونَ ‎﴿٥٦﴾‏ فَأَنجَیْنَاهُ وَأَهْلَهُ إِلَّا امْرَأَتَهُ قَدَّرْنَاهَا مِنَ الْغَابِرِینَ ‎﴿٥٧﴾‏ وَأَمْطَرْنَا عَلَیْهِم مَّطَرًا ۖ فَسَاءَ مَطَرُ الْمُنذَرِینَ ‎﴿٥٨﴾‏ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَسَلَامٌ عَلَىٰ عِبَادِهِ الَّذِینَ اصْطَفَىٰ ۗ آللَّهُ خَیْرٌ أَمَّا یُشْرِکُونَ ‎﴿٥٩﴾‏ أَمَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَأَنزَلَ لَکُم مِّنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنبَتْنَا بِهِ حَدَائِقَ ذَاتَ بَهْجَةٍ مَّا کَانَ لَکُمْ أَن تُنبِتُوا شَجَرَهَا ۗ أَإِلَٰهٌ مَّعَ اللَّهِ ۚ بَلْ هُمْ قَوْمٌ یَعْدِلُونَ ‎﴿٦٠﴾‏ أَمَّن جَعَلَ الْأَرْضَ قَرَارًا وَجَعَلَ خِلَالَهَا أَنْهَارًا وَجَعَلَ لَهَا رَوَاسِیَ وَجَعَلَ بَیْنَ الْبَحْرَیْنِ حَاجِزًا ۗ أَإِلَٰهٌ مَّعَ اللَّهِ ۚ بَلْ أَکْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ ‎﴿٦١﴾‏ أَمَّن یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَکْشِفُ السُّوءَ وَیَجْعَلُکُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ ۗ أَإِلَٰهٌ مَّعَ اللَّهِ ۚ قَلِیلًا مَّا تَذَکَّرُونَ ‎﴿٦٢﴾‏ أَمَّن یَهْدِیکُمْ فِی ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَن یُرْسِلُ الرِّیَاحَ بُشْرًا بَیْنَ یَدَیْ رَحْمَتِهِ ۗ أَإِلَٰهٌ مَّعَ اللَّهِ ۚ تَعَالَى اللَّهُ عَمَّا یُشْرِکُونَ ‎﴿٦٣﴾ ... وَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ سَیُرِیکُمْ آیَاتِهِ فَتَعْرِفُونَهَا ۚ وَمَا رَبُّکَ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ ‎﴿النمل: ٩٣﴾‏‏ 

بخش دهم‌

و أستادى اللّه سبحانه الملائکة ودیعته لدیهم و عهد وصیّته الیهم فى الاذعان بالسّجود له و الخنوع لتکرمته فقال سبحانه‌ «اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ» اعترته الحمیّة و غلبت علیه الشّقوة و تعزّز بخلقة النّار و استوهن خلق الصلصال فاعطاه اللّه النّظرة استحقاقا للسّخطة و استتماما للبلیّة و انجازا للعدة ف «قالَ إِنَّکَ مِنَ الْمُنْظَرِینَ» «إِلى‌ یَوْمِ الْوَقْتِ الْمَعْلُومِ».

ترجمه‌

خداوند سبحان از فرشتگان خواست تا ودیعه‌اى را که نزد آنها بود ادا کنند و پیمانى را که با او در باره سجود براى آدم و خضوع براى بزرگداشت او بسته بودند عمل نمایند و فرمود: براى آدم سجده کنید همه سجده کردند جز ابلیس که خشم و غضب و کبر و نخوت او را فرا گرفت و شقاوت و بدبختى بر وى غلبه کرد، به آفرینش خود افتخار نمود و خلقت آدم را از گل خشکیده، سبک شمرد. خداوند خواسته او را پذیرفت چرا که مستحق غضب الهى بود و مى‌خواست امتحان را بر بندگان تمام کند و وعده‌اى را که به او داده بود، تحقّق بخشد. فرمود: تو از مهلت داده شدگانى (نه تا روز قیامت بلکه) تا روز و وقت معیّنى.

...

به هر حال ذکر داستان ابلیس و پایان کار او در این بخش از کلام مولا على (ع) به عنوان درس عبرتى است براى همه انسانها تا نتایج کبر و غرور و خودخواهى و تعصّب را بنگرند و پایان کار ابلیس را که به لعنت ابدى و شقاوت جاودانى منتهى شد ببینند و هرگز در این راه بسیار پر خطر، گام ننهند.

این سخن را با کلامى از عالم بزرگوار مرحوم مغنیه در شرح نهج البلاغه‌اش پایان مى‌دهیم:

او مى‌گوید از داستان آدم و ابلیس درسهاى عبرت زیر را مى‌توان گرفت:

1- هر کس نسبت به صاحب فضیلتى حسد بورزد یا با انسانى به خاطر مشارکت در ریاست و کار، به دشمنى برخیزد، او بر دین ابلیس است و در قیامت جزء اصحاب او خواهد بود.

2- راه معرفت دین و اخلاق کریمه یک راه بیش نیست و آن تسلیم و ثبات بر حق است، نتیجه آن هر چه باشد.

3- بسیارى از مردم اصرار بر باطل دارند نه به خاطر این که باطل را نمى‌شناسند، بلکه به خاطر عناد و دشمنى با مخالفان خود و مى‌دانند که این اصرار غلط آنها را به بدترین عواقب گرفتار مى‌سازد.

اگر ابلیس توبه مى‌کرد و از راه غلط باز مى‌گشت به یقین خدا توبه او را مى‌پذیرفت و او داراى چنین استعداد و آمادگى‌اى بود ولى معتقد بود یک شرط دارد و آن این است که خداوند بار دیگر او را مأمور به سجده براى آدم نکند در حالى که خداوند قبول توبه او را مشروط به این شرط کرده بود. [1]


[1] فى ظلال نهج البلاغه، جلد 1، صفحه 51.

پیام امام امیر المومنین، جلد 1، ص 183- 195

https://lib.eshia.ir/27571/1/183

 

۱۴۰۳/۱۱/۱۹

پنجره | تا زنده‌ایم این خاک مهرآئین در چنگ اهریمن نمی‌افتد

«پنجره» متفاوتی به سرودی که در ابتدای دیدار امروز فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش در حضور فرمانده کل قوا اجرا شد.

رسانه KHAMENEI.IR در بسته تصویری «پنجره» از زاویه‌ی دیدی متفاوت، لحظاتی غیررسمی از آنچه در دیدارهای اقشار مختلف با رهبر انقلاب میگذرد را روایت میکند.

https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=59280

 

مولانا » مثنوی معنوی » دفتر دوم »

بخش ۶۹ - باز تقریر ابلیس تلبیس خود را

گفت هر مردی که باشد بد گمان

نشنود او راست را با صد نشان

...

بی‌گنه لعنت کنی ابلیس را

چون نبینی از خود آن تلبیس را

نیست از ابلیس، از تست ای غوی

که چو روبه سوی دنبه می‌روی

 

معمولاً این احتمال هست که در مجالس ختم، خطیب محترم بفرمایند: «النَّاسُ نِیامٌ فَإذا ماتُوا انْتَبَهُوا» یعنی مردم خوابند پس وقتی می میرند، متنبه می شوند. و در نظر بالا هم بنده از پیام امیر امام المومنین علیه السلام آوردم هر چند که گویا دقیقاً هم از کلام امام امیر المومنین علیه السلام نباشد، ولی در حدیثی از امام رضا علیه السلام که در پیام امام امیر المومنین (جلد 12، ص 389) علیه السلام در بحار الانوار به عنوان مرجع می فرمایند این کلام نیز آمده است؛ و این کلام گویا در نهج البلاغه ابن ابی الحدید هم نیست هر چند که می فرمایند اگر حدیثی از یک امام است می توانید از امام دیگری هم آنرا نقل قول بفرمائید و ...! آن مری شیمل هم می فرمایند این کلام را فرموده بوده بر سنگ قبرش بنویسند. خوش به حال آنهایی که بالاخره یک بار در زندگی قبل از مرگشان بتوانند بمیرند و آنگاه متنبه و هوشیار هم شوند و بدا به حال آنهایی که بسیار هم بمیرند و زنده شوند و باز هم متنبه و هوشیار نتوانند شد! خدا آخر و عاقبت ما را هم بخیر کند.

به هر جال، یک وقتها هم هست که یک حرفی را هزاران بار هم باید گفت ولی هر بار هم به طریق و به نحو دیگری یحتمل بتوان آنرا اتوماتون هم کرد تا بلکه خلائق خدا هم درسها بگیرند و متنبه شده و هوشیار هم گردند. و لذا در ریاضی فیزیک حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی هم یحتمل بتوان از مهتاب هیولایی استفاده کرد که شاگردی را که همچون چوبی نتراشیده هم هنوز همچون هیولایی ماند از حالات خلائش بیرون آورده و بلکه جبرهای اپراتور رئوس (Vertex Operator Algebra, VOA) را هم متوجه شود که ذرات در حالات خلاء و ماورای آنها در انرژیهای بالاتر چطور هم می توانند به گروه های هیولایی مربوط شوند و لذا مهتاب هیولایی هم حاصل شود و .... نکته ی فلسفی توحیدی یحتمل اینجا است که چطور هم می توان متنبه و هوشیار شد که مهتاب هیولایی مسئله ی ناوردای کرویر 1 را از طریق VOA و bbc, cc, ss ... طوری بیابید شاگرد هر چه بیشتر هم اقل کم در الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه بالاتر و بالاترین مراتب و درجات، تحدید شده به مسئله ی مورد بحث هم اجتهاد پیدا کرده و بلکه بسمت حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف را هم هر چه بیشتر میل کند و .... و اقل کم شاگرد در سمینارها و کلکیومها و کنفرانسهای آتی بورباکی در این زمینه هم احساس تهدید نفرمایند و بلکه بتواند هم به محاسبات در ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ابرتقارنی ... ربع و نیم و تمام و ... چرخشی قلوب آسمانی و زمینی هم الی ما شاء الله بپردازد و بلکه از یافتن هنرهایی که منجر به نذر روغن ریخته ی بیمقدار عمر خود را که آیا چطور هم یحتمل بتواند نذر امامزاده و حرم امام بفرماید دریغ نکند و حتی شهید راه حق هم گردیده و ناترازیهای روغن ریخته ی بیمقدار را هم تبدیل به شهادت الی ما شاء الله هم کرده و  .... مثلاً رودکی می فرماید:

گر بر سر نفس خود امیری، مردی

بر کور و کر ار نکته نگیری، مردی

مردی نبود فتاده را پای زدن

گر دست فتاده‌ای بگیری، مردی

همچنین می فرماید:

بوی جوی مولیان آید همی

یاد یار مهربان آید همی

ریگ آموی و درشتی راه او

زیر پایم پرنیان آید همی

آب جیحون از نشاط روی دوست

خنگ ما را تا میان آید همی

ای بخارا! شاد باش و دیر زی

میر زی تو شادمان آید همی

میر ماه است و بخارا آسمان

ماه سوی آسمان آید همی

میر سرو است و بخارا بوستان

سرو سوی بوستان آید همی

آفرین و مدح سود آید همی

گر به گنج اندر زیان آید همی

که گویا این شعر را وقتی شاه سامانی به بخارا رفته بوده و آب و هوای آنجا به او ساخته بوده و به پایتخت برنمی گشته است گفته است و همین باعث می شود که شاه برگردد. این شعر رودکی را ما در مدرسه یادم هست داشتیم؛ حالا خیلی نمی دانم هنوز در کتابهای درسی باشد! ولی یک هنری هم می خواهد که همین شعر را انسان بتواند برگرداند در مدح امام زمان عجل الله فرجه الشریف آنچنان که حتی ساعت ساز نابینا هم اذعان بفرمایند که دیگر واقعاً هم یک طرحی داریم که علت غایی ظهور امام زمان عجل الله فرجه الشریف را در روز قیامت در روز جمعه ای همراه حضرت عیسی علی نبینا علیه السلام هم یقیناً لازم می گرداند و آنگاه خود به خودی اتوماتونهای آنوقت که باید کاری هم می کردی و نکردی، و لزوم چادر مشکی به عنوان بهترین حجاب هم هر چه بیشتر لازم می گردد که رعایت شوند و حتی ازدواجهای پر بار اخلاقی هم هر چه بیشتر از این اتوماتونها حاصل آیند و ...! لا اله الا اله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المستشهدین بین یدیه

وَلُوطًا إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ أَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ مَا سَبَقَکُم بِهَا مِنْ أَحَدٍ مِّنَ الْعَالَمِینَ ‎﴿٨٠﴾‏ إِنَّکُمْ لَتَأْتُونَ الرِّجَالَ شَهْوَةً مِّن دُونِ النِّسَاءِ ۚ بَلْ أَنتُمْ قَوْمٌ مُّسْرِفُونَ ‎﴿٨١﴾‏ وَمَا کَانَ جَوَابَ قَوْمِهِ إِلَّا أَن قَالُوا أَخْرِجُوهُم مِّن قَرْیَتِکُمْ ۖ إِنَّهُمْ أُنَاسٌ یَتَطَهَّرُونَ ‎﴿٨٢﴾‏ فَأَنجَیْنَاهُ وَأَهْلَهُ إِلَّا امْرَأَتَهُ کَانَتْ مِنَ الْغَابِرِینَ ‎﴿٨٣﴾‏ وَأَمْطَرْنَا عَلَیْهِم مَّطَرًا ۖ فَانظُرْ کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الْمُجْرِمِینَ ‎﴿الاعراف: ٨٤﴾‏

64 و قال علیه‌السلام أَهْلُ الدُّنْیَا کَرَکْبٍ یُسَارُبِهِمْ وَ هُمْ نِیَامٌ.

امام علیه السلام مى‌فرماید:

اهل دنیا همچون کاروانیانى هستند که آنان را به سوى مقصدى مى‌برند و آنها در خوابند. [1]


[1]. سند گفتار حکیمانه:

در کتاب مصادر مصدر جدیدى براى این جمله حکمت‌آمیز نقل نکرده است همین اندازه مى‌گوید این جمله مانند کلام دیگرى است که از امام امیرمؤمنان على علیه السلام در وصیتش به فرزند گرامى‌اش امام مجتبى علیه السلام بیان فرموده آنجا که مى‌گوید: «وَاعْلَمْ أنَّ مَن کانَ مَطِیَّتُهُ اللَّیْلَ وَالنَّهارَ فَإنَّهُ یُصارُ بِهِ وَإنْ کانَ لایَصیرُ» (و در نسخه‌هاى موجود نهج‌البلاغه «وَإنْ کانَ واقِفَاً» آمده است).

در کتاب تمام نهج‌البلاغه در وصیت امام به فرزندش امام حسن هر دو جمله را در کنار هم نقل کرده است؛ هم حکمت 64 و هم جمله «وَاعْلَم ...».

 

شرح و تفسیر سوارانى در خواب!

امام علیه السلام در این کلام حکیمانه تشبیه جالبى درباره غافلان اهل دنیا دارد مى‌فرماید: «اهل دنیا همچون کاروانیانى هستند که آنان را به‌سوى مقصدى مى‌برند و آنها در خوابند».

مى‌دانیم دنیا مسیر آخرت است و در این مسیر منزلگاه‌هایى است که در آنجا باید زاد و توشه براى آخرت برگرفت تا هنگامى که انسان به مقصد مى‌رسد دستش خالى نباشد؛ ولى دنیاپرستانى که در تمام عمر به دنیا مشغول‌اند، همچون کسانى هستند که بر مرکب سوار و در خوابند و ساربان آنها را به‌سوى مقصد مى‌برد. انتهاى این مسیر همان مرگ است آنها زمانى که سیلى اجل در گوششان نواخته شود از این خواب غفلت بیدار مى‌شوند و تهى دست به‌سوى آخرت مى‌روند. همان گونه که در روایت معروف آمده است:

«النَّاسُ نِیامٌ فَإذا ماتُوا انْتَبَهُوا»

. مردم در خوابند هنگامى که بمیرند از خواب بیدار مى‌شوند. [1]

به بیان دیگر انسان‌ها سرمایه‌دارانى هستند که وارد بازار دنیا مى‌شوند مدت این بازار- مانند بسیارى از بازارهاى جهانى محدود است- و سرمایه آنها ساعات و شب‌ها و روزهاى عمر آنهاست هرگاه در این مدت در خواب باشند سرمایه از دست مى‌رود و تجارتى حاصل نمى‌شود.

به گفته شاعر:

سرمایه ز کف رفت و تجارت ننمودیم‌، جز حسرت و اندوه متاعى نخریدیم‌

***

پیام امام امیر المومنین، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مد ظله العالی، جلد 12، ص 387- 390

https://lib.eshia.ir/27571/12/387

نکته مسافران جهان دیگر

در تعبیرات امام علیه السلام در این فقرات، انسان‌ها به مسافرانى تشبیه شده‌اند که بر مرکبى تندرو سوارند و این مرکب آنها را به سوى منزلگاه نهایى پیش مى‌برد.

شک نیست که گروهى از این مسافران در ایستگاه‌هاى وسط راه پیاده مى‌شوند و گروه دیگرى به راه خود همچنان تا پایان عمر طبیعى ادامه مى‌دهند و عجب اینکه هیچ کس نمى‌داند در کدام ایستگاه او را پیاده مى‌کنند.

دو چیز این سفرمسلم است است: بدون اختیار بودن آن و اینکه پایان مقررى دارد.

گروهى این سفر را در حال خواب مى‌پیمایند و عدّه‌اى بیدارند و بعضى گاه خواب و گاه بیدار؛ آنها که بیدارند پس از پیاده شدن نعمت‌ها و برکات فراوانى که در هر ایستگاه موجود است و به آن نیاز دارند تهیه مى‌کنند و آنها که در خوابند و یا موقعیت خود را نمى‌دانند به مفهوم «الناس نیام اذا ماتوا انتبهوا» [1] دست خالى به مقصد مى‌رسند.

انبیا و رسولان الهى مأمورانى هستند که پیوسته در مسیر راه به مسافران هشدار مى‌دهند و بر خواب‌آلودگان فریاد مى‌زنند که برخیزید و از توقفگاه‌هاى وسط راه آنچه نیاز دارید برگیرید، چرا که وقتى به مقصد رسیدید در آنجا تهیه وسائل مورد نیاز ابداً امکان ندارد واز آن مهم‌تر اینکه بازگشت دراین مسیر نیز ممکن نیست.

گروهى این سخنان را باور مى‌کنند و از جان و دل مى‌پذیرند و گروهى انکار مى‌کنند یا ناباورانه به آن گوش مى‌دهند و هنگامى که به مقصد رسیدند به واقعیّت تمام آن سخنان پى مى‌برند و فریاد وا حسرتاه سر مى‌دهند و نعره «یا لَیْتَنا نُرَدُّ وَ لا نُکَذِّبَ بِآیاتِ رَبِّنا وَ نَکُونَ مِنَ الْمُؤْمِنین‌» از آنها شنیده مى‌شود؛ ولى چه سود؟ [2]


[1]. بحار الانوار، ج 4، ص 43.

[2]. انعام، آیه 27.

همان، جلد 9، ص 618

https://lib.eshia.ir/27571/9/618

تصاویر هوایی راهپیمایی مردم تهران در ۲۲ بهمن ۱۴۰۳

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۱۹ بهمن ۱۴۰۳: «ما البتّه مشکلاتی در داخل داریم؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت مردم، مشکلات فراوانی هست و تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند، مشکلاتی دارند؛ لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف میکند، عامل داخلی است. عامل داخلی عبارت است از همّت مسئولان متعهّد و همراهی ملّت متّحد؛ یعنی همین چیزی که در راه‌پیمایی ان‌شاءاللّه ملاحظه خواهید کرد: اتّحاد مردم. راهپیمایی بیست‌ودوّم بهمن، هر سال، مظهر اتّحاد ملّی در کشور ما است. ملّت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر؛ این [عامل] است که مشکلات ما را برطرف میکند.»
رسانه KHAMENEI.IR تصاویر هوایی راهپیمایی مردم تهران در ۲۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ و چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را منتشر میکند.

https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=59305

أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ ‎﴿یس: ٦٠﴾‏

 

إِلَهِی اُنْظُرْ إِلَیَّ نَظَرَ مَنْ نَادَیْتَهُ فَأَجَابَکَ وَ اِسْتَعْمَلْتَهُ بِمَعُونَتِکَ فَأَطَاعَکَ یَا قَرِیباً لاَ یَبْعُدُ عَنِ اَلْمُغْتَرِّ بِهِ وَ یَا جَوَاداً لاَ یَبْخَلُ عَمَّنْ رَجَا ثَوَابَهُ إِلَهِی هَبْ لِی قَلْباً یُدْنِیهِ مِنْکَ شَوْقُهُ وَ لِسَاناً یُرْفَعُ إِلَیْکَ صِدْقُهُ وَ نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنْکَ حَقُّهُ ... إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ اَلاِنْقِطَاعِ إِلَیْکَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِیَاءِ نَظَرِهَا إِلَیْکَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ اَلْقُلُوبِ حُجُبَ اَلنُّورِ فَتَصِلَ إِلَى مَعْدِنِ اَلْعَظَمَةِ وَ تَصِیرَ أَرْوَاحُنَا مُعَلَّقَةً بِعِزِّ قُدْسِکَ ... إِلَهِی إِنْ حَطَّتْنِی اَلذُّنُوبُ مِنْ مَکَارِمِ لُطْفِکَ فَقَدْ نَبَّهَنِی اَلْیَقِینُ إِلَى کَرَمِ عَطْفِکَ إِلَهِی إِنْ أَنَامَتْنِی اَلْغَفْلَةُ عَنِ اَلاِسْتِعْدَادِ لِلِقَائِکَ فَقَدْ نَبَّهَتْنِی اَلْمَعْرِفَةُ بِکَرَمِ آلاَئِکَ إِلَهِی إِنْ دَعَانِی إِلَى اَلنَّارِ عَظِیمُ عِقَابِکَ فَقَدْ دَعَانِی إِلَى اَلْجَنَّةِ جَزِیلُ ثَوَابِکَ إِلَهِی فَلَکَ أَسْأَلُ وَ إِلَیْکَ أَبْتَهِلُ وَ أَرْغَبُ وَ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَنِی مِمَّنْ یُدِیمُ ذِکْرَکَ وَ لاَ یَنْقُضُ عَهْدَکَ وَ لاَ یَغْفُلُ عَنْ شُکْرِکَ وَ لاَ یَسْتَخِفُّ بِأَمْرِکَ إِلَهِی وَ أَلْحِقْنِی بِنُورِ عِزِّکَ اَلْأَبْهَجِ فَأَکُونَ لَکَ عَارِفاً وَ عَنْ سِوَاکَ مُنْحَرِفاً وَ مِنْکَ خَائِفاً مُرَاقِباً یَا ذَا اَلْجَلاٰلِ وَ اَلْإِکْرٰامِ وَ صَلَّى اَللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ رَسُولِهِ وَ آلِهِ اَلطَّاهِرِینَ وَ سَلَّمَ تَسْلِیماً کَثِیراً

 

اگر نتوانستید تشخیص دهید که آیا این امام زمان عجل الله فرجه الشریف است یا شیطان، که آمده است نزد شما و می فرماید که ای بدبخت همه ی عمرت شیطان را پرستیدی، یک دفعه هم دست از عبادت شیطان بردار و خدا را بپرست؛ چطور می خواهید از آن پیله ای که دور خود پیچیده اید هم بیرون بیائید تا بلکه متوجه شوید که کی به کی است و بلکه چه باید هم انجام بفرمائید که عبادت شیطان را کلاً هم کنار گذاشته و تمام وقت در اختیار عبادت پروردگار عالمیان و پیغمبر اکرم محمد مصطفی صل الله علیه و آله و سلم و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم تشریف فرما شوید و ...؟! لعنت خدا بر شیطان رجیم. اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و الحمد لله رب العالمین دیر شد، دیر شد، بنده ی حقیر بدوم برسم به نماز جماعت! لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته و ا رفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

----------------------------------------------------

وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِن دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنفِقُوا مِن شَیْءٍ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَأَنتُمْ لَا تُظْلَمُونَ ‎﴿الأنفال: ٦٠﴾‏

وقوله تعالى : « تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللهُ یَعْلَمُهُمْ » فی مقام التعلیل لقوله : « وَأَعِدُّوا لَهُمْ » أی وأعدوا لهم ذلک لترهبوا وتخوفوا به عدو الله وعدوکم ، وفی عدهم عدوا لله ولهم جمیعا بیان للواقع وتأکید فی التحریض.

المیزان فی تفسیر القرآن، علامه محمد حسین طباطبایی، جلد 9، ص 116

https://lib.eshia.ir/12016/9/116

 

یک مقاله ای هست راجع به مسئله ی ناوردای کرویر 1 که بر مبنای ناوردای جهاد عارف هم هست و ویکیپدیا می گوید که این مقاله که در آرشیو آخرین مقاله ای که ذیل این عنوان ارائه هم شده است، کانه مسئله ی ناوردای کرویر 1 را حل می کند: 

https://arxiv.org/abs/2412.10879

حالا بنده ی حقیر نمی خواهم خیلی هم وارد این بحث شوم چرا که دیر وقت هم هست و بحث طولانی ای هم می تواند شود؛ ولی به هر حال، البته این بدین معنا هم نیست که شما در سمینارهایی از سمینارهای ساتوشی ناکاموتو-نیکلاس بورباکی هم نمی توانید الی ما شاء الله هم وارد مسئله ی مورد بحث شده و حتی به ریاضی فیزیک حکمت متعالیه نظریه های حمیدی مجیدی فقهی هم پرداخته و نکات فقهی مسئله را هم حتی عرفانی و بلکه از دیدگاه سوره ی مبارکه ی اعراف نیز بررسی و تحقیق بفرمائید و .... بالاخره علی القاعده در راه های عقلائی و فلسفی توحیدی یک علت غائی را داریم که حالا اگر ما درست هم محرک اول و راه های سینوی مکمل نظم و راه خلقت می رسد ما را به حکمتی در حل مسئله ی مورد بحث از دیدگاه های شبه-سمیناری ناکاموتو-بورباکی حتی توحیدی ای که خلاصه اش همان راه های عرفانی است که در دعای ابوحمره ثمالی می فرماید:  بِکَ [١] عَرَفْتُکَ وَأَنْتَ دَلَلْتَنِی عَلَیْکَ ودَعَوْتَنِی إِلَیْکَ وَلَوْلا أَنْتَ لَمْ أَدْرِ ما أَنْتَ. در روز عرفه هم از امام حسین علیه السلام می خوانیم: کَیْفَ یُسْتَدَلُّ عَلَیْکَ بِما هُوَ فِی وُجُودِهِ مُفْتَقِرٌ إِلَیْکَ أَیَکُونُ لِغَیْرُکَ مِنَ الظُّهُورِ ما لَیْسَ لَکَ حَتَّى یَکُونَ هُوَ المُظْهِرَ لَکَ؟ 

نکته ای که در این مورد هست این است که شباهتی هم در مسئله داریم با اینکه شهید مطهری راجع به تفاوتهای مرجع تقلیدی قبل و بعد از اینکه حضرت آیت الله ای به مقام حضرت آیت الله العظمی ای هم می رسد و حتی همین شباهت هم به نوعی آیا چطور است که در شهید زنده داریم وقتی هنوز در حیات دنیوی اش دارد زیست می کند و هنوز روغن ریخته را نذر امامزاده و امام هم نفرموده است و آنگاه که به شهادت هم رسیده و دوباره زنده هم می شود و نزد پروردگارشان ارتزاق هم می فرمایند:

وَلَا تَقُولُوا لِمَن یُقْتَلُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْیَاءٌ وَلَـٰکِن لَّا تَشْعُرُونَ ‎﴿البقرة: ١٥٤﴾‏

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ ‎﴿آل عمران: ١٦٩﴾‏.

البته اینجا این مسئله نیز که تناظر bbc, VOA, ss, cc, ... و ذرات هیگز و فرم فاکتورهای آنها را هم الی ما شاء الله در مدل استاندارد ذرات فیزیک و ابرتقارن و گرانش کوانتومی و نظریه ریسمان و هندسه ی ناجابجایی بخواهیم در نظر بگیریم که آیا چطور هم شاگرد از حالات خلاء به الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه و اجتهاد و حضرات مراجع عظام تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم می تواند میل کرده و حتی در حین تنزلهای مسائل توحیدی به انواع زیرمسائلی که ما را وارد و درگیر ایالات متحده چند جهانی استکان نلبکیهای توپولوژیک ... ربع و نیم و تمام و ... چرخشی قلوب آسمانی و زمینی هم می نمایند؛ کلافهای هیگز و هیچین هم آیا آنگاه چطور وارد مسائل شوند. نکته اینجا این است که آیا شاگرد چطور هم از حالات خلاء بسمت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه می تواند الی ما شاء الله هم میل کند آنچنان که حتی درهمتنیدگیهایی نیز بین نظریه ی گالوا و نظریه ناوردای هندسی و حتی جبرهای فاکتوری جبرهای اپراتوری فن نویمن و ابرتقارن و نظریه ریسمان و هندسه ی جبری ما را به الفهای بینهایت آیات اللهی مراتب و درجات متعالیه ی بالاتری و بلکه بالاترین الفهای بینهایت حتی غیر قابل دسترس هم می رسانند که راه گشای یاری به حضرات آیات عظام مراجع تقلید و حضرت ولی فقیه مد ظلهم العالی و امام زمان عجل الله فرجه الشریف در حل مسئله ی ناوردای کرویر 1 شبه-سمیناری ناکاموتو-بورباکی هم هست و بلکه روانشناسی تاریک شیطانی را هم به پاتوروانشناسی و پاتوجامعه شناسی و پاتوجامعه شناسی ارتقاء می دهد تا بلکه بالاخره مقام مصباح الهدایة الی الخلافه و الولایت را نیز الی ما شاء الله درک کند و .... فکر کنم اگر بیش از این هم بنویسم و بعد دیگران حرفهایم را در سمینارهای بعدی زیر سوال ببرند که بالاخره چی داشتی هم می گفتی، یحتمل خودم هم دچار مشکل شوند و لذا دیگر برای امشب بس است. لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته وارفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه 

769522244531415

بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ وَمَا أَنَا عَلَیْکُم بِحَفِیظٍ ‎﴿هود: ٨٦﴾‏

شعر ولی الحق انصاری در پی می‌آید:

روید از گلزارِ طبعم دم به دم اشعار گل

پیشِ این گل‌های تازه هست کم از خار، گل

گلشنِ من گل به گل سرشار از بوی گل است

خوشه‌چینان را بگو آیند، هست انبار گل

جانِ گلشن بُد، چرا شد شاهدِ بازار گل

زیبِ جعدِ لولیان گشتن ندارد عار گل

گوشه گوشه در گلستان عطرآگین می‌شود

هست در صحنِ چمن چون طبله عطّار گل

این شکوفه‌پیکران را سرو رعنایی تویی

هست خوبانِ چمن را قائد و سردار گل

رنگ می‌یابد ز خونِ رفتگانِ زیر خاک

بعد از این از خاکِ تیره می‌دمد بسیار گل

نی فقط در صحنِ گلشن سر برون آرد ز شاخ

می‌نماید روی رنگین بر در و دیوار گل

از نواسنجی بلبل در طلوع صبحدم

بر فرازِ شاخِ گلبن می‌شود بیدار گل

چون نشیند نوعروسی سر فروکرده به بزم

با سرِ خم هست بر هر شاخه خمدار گل

یک قدم پیش از چمن باشد تجلّی‌گاهِ طور

وادی ایمن گلستان است و در وی نارگل

تا کند خاموش آن را، شبنم آید از فلک

در خیابان‌های گلشن هست آتش بار گل

فطرتش چون صوفیان باشد مرنجان و مرنج

دور باشد از نزاعِ سبحه و زنّار گل

نکهت و رنگش برای طبقه‌ای مخصوص نیست

شاد گرداند دل هر کافر و دیندار گل

غیرِ نکهت از متاعِ زندگی چیزی نداشت

هم برای دیگران آن را کند ایثار گل

چاک پیراهن چرا کرده‌ست و غمگین بهر چیست

نیست بهر بی‌کسان گر همدم و غمخوار گل

نی در آن رنگ است مثلش، نی در آن بو ثانی‌اش

در نگاهم هست بهتر از دُرِ شهوار گل

خنده‌رویی هست او را باعثِ محبوبیت

هست در هر بزم و خانه مبحث گفتار گل

خنده را از روی شادش مرگ هم نتوان ربود

هست شاید این زمان هم صاحب کردار گل

نغمه هم جزوِ گلستان گردد از فیضِ نسیم

در بهار آید برون از سازِ موسیقار گل

رنگ و نکهت را نباشد قدر و قیمت در جهان

رنگ و بویت شد فزون از قیمتِ بازار گل

ناشناسِ رنگ و بو داند چه قدر و قیمتش

می‌خرد از آب و تابِ درهم و دینار گل

حسن و رعنایی فروشند آزمندان بهرِ زر

می‌شود از دستِ طمّاعان ذلیل و خوار گل

گل‌فروشان در کمین باشند بیرونِ چمن

گوی نگذارد حصارِ گلشنش زنهار گل

رنگِ تازه از حیا بر روی یار آید پدید

بلبل شوریده‌سر چون بوسد از منقار گل

رنگ عارض زنده باشد، رنگ آن دارد نه جان

چون خجل باشد نه از رنگینی رخسار گل

دید چون روی نگارم رنگ از رویش پرید

بود دایم از می نخوت بسی سرشار گل

هست مثلِ روی زیبایش حنین و دلفریب

از کجا آرد ولی شیرینی گفتار گل

نی زند مژگان به هم در مجمعِ سیمین‌تنان

تا نه گردد لمحه‌ای محروم از دیدار گل

هست او را صد زبان امّا همه گنگ و خموش

حال دلِ را پیشِ بلبل چون دهد اظهار گل

«با زبان‌ها باعث خاموشی‌ام دانید چیست؟»

می‌کند با صاحبانِ دانش استفسار گل

بی‌خبر از حال وی بر اشکِ شبنم خنده زد

بهر این لغزش کند تا عمر استغفار گل

باعث افسردنِ آن شد نگاهِ گرمِ مهر

کاش پنهان داشتی در برگ‌ها رخسار گل

حالِ زارش بین و از وضع جهان آگاه باش

بهرِ یک خنده کشیده شد فرازِ دار گل

پیشِ گلرویانِ نباشد قدر رنگ و بوی آن

می‌برند از بهر چه در خلّخ و فرخار گل

داستان بلبل و گل تازه شد از حال ما

کم ز بلبل نیستم، گر هست روی یار گل

دشمنِ ناموس باشد خواهِش مال و منال

بهرِ زر آید ز گلشن جانبِ بازار گل

پربها باشد چو بینی از نگاهِ معنوی

از نگاهِ مادّیت هست بی‌مقدار گل

بر شبابِ چندروزه این قدر نازان مشو

وقتِ پژمردن بیاید چون شوند ازهار گل

دامنم گشته است چون دامانِ گلچین در بهار

صورت اشکم چکد از دیده خونبار گل

بلبلِ شیراز هم چون کاتبی شد مدح‌سنج

در مدیحِ شاه اکبر کرده است انبار گل

گرچه اکنون سرزمینِ هند گشته شوره‌زار

تو ولی از باغِ استعدادِ خود هم آر گل

گرنه شد قدرِ کلامت، غم مخور، چون ریختند

زیر پای دلبران شعرِ تر اشجار گل

چون بسنجیدم ز سنگِ حسن، پیشِ شعر تو

یافتم من در لطافت نیست بر معیار گل

نیست گر ممدوح تو کس این زمان، اشکال نیست

هست بهرِ خویشتن اکنون تو را در کار گل

تو نه ای اکبر که عرفی کرد مدحش بهرِ زر

تو نه ای شاهی که بهرش آید از بازار گل

شاعر استی تو، مجو برگی ز گل از دیگران

چین ز باغِ خود برای زینتِ دستار گل

دولتِ علم است با تو گوهرِ شعر است نیز

نیست کافی یک دو سه، باید تو را بسیار گل

بر جمالِ شعر و روی علم تو بهرِ نثار

گو صبا آرد ز باغ و گلستان خروار گل

پیشِ آن گل‌ها که رو آرند از شاخ دلم

در نگاه خویشتن گشته ذلیل و خوار گل

برتری و تازگی شعرِ من کرده قبول

داده است از دست آخر گوهرِ پندار گل

لکهنو باغ است و من هستم گلِ صد برگ، چون

بود نیشاپور گلشن وندر آن عطّار گل

از کلامِ خود دَری را داده‌ام رنگ نوی

در بهاران چون کند آرایش گلزار گل

بس «ولی» بس، این تقلّا تا به کی، در شکل شعر

پیش کن در خدمت آن زبده اخیار گل

آن‌که یوغ جور را از دوش ایران باز کرد

آن‌که باشد خوش‌ترین از گلشن احرار گل

آن‌که باشد پیشوای اهل علم و اهل دین

آن‌که از گلزار عرفان کرده است انبار گل

فخر نزهت‌گاه ایران، زیب دین مصطفی

از خیابان حسین (ع) و حیدر کرار گل

پاسدار انقلاب و محسن انسانیت

از گلستان بتول و سیّد ابرار گل

هستم ایّوبی من و از خادمانِ جدّ تو

چین به شکلِ من یکی از گلشن «انصار» گل

نام تو بر نام حیدر، کار تو ترویج دین

گفت‌وگویت مثلِ کوثر باشد و افکار گل

گرچه آن بسیار داری، هم یکی از من پذیر

می‌کنم هدیه برای زینت دستار گل

بس که می‌دانم که هستی شعرفهم و خوش‌مذاق

می‌فرستم من به پیشت صورت اشعار گل

دوستانِ تو کجا باشند محروم از کرَم

چون ز دستِ لطفِ تو یابند هم اغیار گل

گشته‌ای غمگین اگر از جورِ شیطانِ بزرگ

در نگاهم هست این هم تازه بر دستار گل

تحفه‌ای از باغِ جانم هست این بهرت علی

نظم را گلدسته دان، هر لفظ را بشمار گل

سوی ایران این جسارت! شعر هدیه می‌کنم

می‌فرستم من برای زینت گلزار گل

https://www.isna.ir/news/8711-09343.92481

أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ ‎﴿یس: ٦٠﴾‏

 

إِلَهِی اُنْظُرْ إِلَیَّ نَظَرَ مَنْ نَادَیْتَهُ فَأَجَابَکَ وَ اِسْتَعْمَلْتَهُ بِمَعُونَتِکَ فَأَطَاعَکَ یَا قَرِیباً لاَ یَبْعُدُ عَنِ اَلْمُغْتَرِّ بِهِ وَ یَا جَوَاداً لاَ یَبْخَلُ عَمَّنْ رَجَا ثَوَابَهُ إِلَهِی هَبْ لِی قَلْباً یُدْنِیهِ مِنْکَ شَوْقُهُ وَ لِسَاناً یُرْفَعُ إِلَیْکَ صِدْقُهُ وَ نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنْکَ حَقُّهُ ... إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ اَلاِنْقِطَاعِ إِلَیْکَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِیَاءِ نَظَرِهَا إِلَیْکَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ اَلْقُلُوبِ حُجُبَ اَلنُّورِ فَتَصِلَ إِلَى مَعْدِنِ اَلْعَظَمَةِ وَ تَصِیرَ أَرْوَاحُنَا مُعَلَّقَةً بِعِزِّ قُدْسِکَ ... إِلَهِی إِنْ حَطَّتْنِی اَلذُّنُوبُ مِنْ مَکَارِمِ لُطْفِکَ فَقَدْ نَبَّهَنِی اَلْیَقِینُ إِلَى کَرَمِ عَطْفِکَ إِلَهِی إِنْ أَنَامَتْنِی اَلْغَفْلَةُ عَنِ اَلاِسْتِعْدَادِ لِلِقَائِکَ فَقَدْ نَبَّهَتْنِی اَلْمَعْرِفَةُ بِکَرَمِ آلاَئِکَ إِلَهِی إِنْ دَعَانِی إِلَى اَلنَّارِ عَظِیمُ عِقَابِکَ فَقَدْ دَعَانِی إِلَى اَلْجَنَّةِ جَزِیلُ ثَوَابِکَ إِلَهِی فَلَکَ أَسْأَلُ وَ إِلَیْکَ أَبْتَهِلُ وَ أَرْغَبُ وَ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَنِی مِمَّنْ یُدِیمُ ذِکْرَکَ وَ لاَ یَنْقُضُ عَهْدَکَ وَ لاَ یَغْفُلُ عَنْ شُکْرِکَ وَ لاَ یَسْتَخِفُّ بِأَمْرِکَ إِلَهِی وَ أَلْحِقْنِی بِنُورِ عِزِّکَ اَلْأَبْهَجِ فَأَکُونَ لَکَ عَارِفاً وَ عَنْ سِوَاکَ مُنْحَرِفاً وَ مِنْکَ خَائِفاً مُرَاقِباً یَا ذَا اَلْجَلاٰلِ وَ اَلْإِکْرٰامِ وَ صَلَّى اَللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ رَسُولِهِ وَ آلِهِ اَلطَّاهِرِینَ وَ سَلَّمَ تَسْلِیماً کَثِیراً

 

اگر نتوانستید تشخیص دهید که آیا این امام زمان عجل الله فرجه الشریف است یا شیطان، که آمده است نزد شما و می فرماید که ای بدبخت همه ی عمرت شیطان را پرستیدی، یک دفعه هم دست از عبادت شیطان بردار و خدا را بپرست؛ چطور می خواهید از آن پیله ای که دور خود پیچیده اید هم بیرون بیائید تا بلکه متوجه شوید که کی به کی است و بلکه چه باید هم انجام بفرمائید که عبادت شیطان را کلاً هم کنار گذاشته و تمام وقت در اختیار عبادت پروردگار عالمیان و پیغمبر اکرم محمد مصطفی صل الله علیه و آله و سلم و امام زمان عجل الله فرجه الشریف هم تشریف فرما شوید و ...؟! لعنت خدا بر شیطان رجیم. اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و الحمد لله رب العالمین دیر شد، دیر شد، بنده ی حقیر بدوم برسم به نماز جماعت! لا اله الا الله اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته و ا رفع درجته اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و الممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی